Home » Archive

Ανακοινώσεις

26 Apr 2017
Διαβάζω και ανταλλάζω

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Βιβλίου η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου σας καλεί να έρθετε στην Πλατεία Πανεπιστημίου για να ανταλλάξουμε βιβλία!
Παρασκευή 28 Απριλίου 2017
Ώρα: 10:00 – 13:00
Πλατεία Πανεπιστημίου
Χώρος Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης

7 Mar 2017
24ωρες Βιβλιοθήκη

Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου πρωτοπορεί για άλλη μια φορά εφαρμόζοντας την 24ωρη λειτουργία της κατά την περίοδο των ενδιάμεσων εξετάσεων των φοιτητών. Είναι η πρώτη βιβλιοθήκη παγκύπρια που δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να μελετήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας και της νύκτας.
Το ωράριο αυτό θα εφαρμοστεί πιλοτικά για τις ημερομηνίες 1-3 και 7-10 Μαρτίου 2007 και αναμένεται να επαναληφθεί στις τελικές εξετάσεις των φοιτητών τον προσεχή Μάιο. Συγκεκριμένα από τα μεσάνυκτα μέχρι τις 8:00 π.μ. η πρόσβαση στη Βιβλιοθήκη θα επιτρέπεται μόνο στους φοιτητές του Τεχνολογικού …

22 Jun 2016
Συμμετοχή της Βιβλιοθήκης στο 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας

Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετείχε με επιτυχία σε ένα ενδιαφέρον και συναρπαστικό ταξίδι στο κόσμο του βιβλίου, στο 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας (Nicosia Book Fest) που διοργανώθηκε την Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016 στο Πάρκο Ακρόπολης στη Λευκωσία.
Οι φίλοι του βιβλίου που πέρασαν από το περίπτερο της Βιβλιοθήκης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν τόσο για τις δράσεις της Βιβλιοθήκης, όπως την Κινέζικη Γωνιά, την ανταλλακτική βιβλιοθήκη, την ψηφιοποίηση πολιτιστικής κληρονομιάς, όσο και για τις υπηρεσίες που προσφέρει. Επίσης στο περίπτερο προβλήθηκε υλικό από τη συλλογή της κινέζικης γωνιάς …

9 Jun 2016
1ο Erasmus Staff Week βιβλιοθηκών στην Κύπρο

H Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου φιλοξενεί το 1ο Erasmus Staff Week βιβλιοθηκών στην Κύπρο, από τις 13 έως 17 Ιουνίου 2016, με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών αλλά και την ανταλλαγή καλών πρακτικών που αφορούν τις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες.
Στου χώρους του πανεπιστημίου θα φιλοξενήσει προσωπικό από πανεπιστήμια και δημοτικές βιβλιοθήκες της Ευρώπης, συγκεκριμένα 20 βιβλιοθηκονόμοι από πανεπιστήμια της Ισπανίας (Universitat Politènica de València, Universidad Pontificia de Salamanca, της Λιθουανίας (Lithuanian University of Health Sciences, Kauno kolegija (University of Applied Sciences in Kaunas), Lithuanian Sports University), της Ελβετίας (University of Applied Sciences …

6 Apr 2016
Πες τη γνώμη σου και κέρδισε πλούσια δώρα!

Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΒΤΠ) διεξάγει ηλεκτρονική έρευνα ικανοποίησης χρηστών και αξιολόγησης της ποιότητας των υπηρεσιών της, η οποία θα διαρκέσει από τις 28 Μαρτίου μέχρι τις 22 Απριλίου 2016.
Η συμβολή σας είναι πολύτιμη προκειμένου να αξιολογήσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης ενώ η γνώμη σας θα μας βοηθήσει να τις προσαρμόσουμε καλύτερα στις ανάγκες σας.
Μετά το τέλος της έρευνας θα ακολουθήσει κλήρωση των δώρων για όσους σημείωσαν την ηλεκτρονική τους διεύθυνση κατά τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου.Σημειώστε ότι η διεύθυνση σας σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με τις …

18 Feb 2016
Διαγωνισμός φωτογραφίας Βιβλιοθήκης ΤΕΠΑΚ

Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας! Οι συμμετέχοντες μπορούν να διαγωνιστούν σε δύο θεματικές κατηγορίες:

Ασυνήθιστος χώρος για διάβασμα.
Ο δικός μου χώρος για διάβασμα.

Κάντε like τη σελίδα της Βιβλιοθήκης, ανεβάστε τη δική σας φωτογραφία ή ψηφίστε τον νικητή, μέχρι τις 09 Μαρτίου 2016.
Οι νικητές της κάθε κατηγορίας θα κερδίσουν διαμονή για δύο άτομα στο ξενοδοχείο Αλμύρα στην Πάφο και στο ξενοδοχείο Ρόδον στον Αγρό.
Για να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό πατήστε εδώ 
 

23 Dec 2015
Εορταστικό Ωράριο Λειτουργίας Βιβλιοθήκης

Σας ενημερώνουμε ότι η Βιβλιοθήκη «Βασίλης Μιχαηλίδης» θα είναι κλειστή τις ακόλουθες ημερομηνίες:
24/12/2015 μέχρι και 27/12/2015
25/12/2015 μέχρι και 03/01/2016
Τετάρτη, 06/01/2016

15 Sep 2015
Λειτούργησε το νέο αναγνωστήριο

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου η λειτουργία του νέου αναγνωστηρίου της Βιβλιοθήκης. Το αναγνωστήριο βρίσκεται στο ισόγειο του κτηρίου Τάσσος Παπαδόπουλος.
Στο χώρο θα βρίσκεται επίσης καθημερινά ένας Θεματικός Βιβλιοθηκονόμος από τις 9:00π.μ. μέχρι τις 2:00μ.μ. για εξειδικευμένη βοήθεια στα αντικείμενα των μαθημάτων σας.
 

9 Sep 2015
Διακεκριμένοι επιστήμονες στο Βόλο για τον Πολιτισμό  Δραματικά  επίκαιρο το Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2015

Εξαιρετικά επίκαιρο αποδεικνύεται το “Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς – 2015″(“Pan-Hellenic Conference on Digital Cultural Heritage-2015”), που θα γίνει στην Ελλάδα,στην όμορφη πόλη του Βόλου, κατά το χρονικό διάστημα από την Πέμπτη 24 έως και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μεγάλο αυτό κάλεσμα προς την επιστημονική κοινότητα ,ανταποκρίθηκαν ,ήδη, εκατοντάδες επιστήμονες υψηλού κύρους και τεχνογνωσίας,από πολλές χώρες (Ελλάδα, ΗΠΑ, Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Σλοβενία κ.ά) ,ενώ ήδη ,υπεβλήθησαν εργασίες από εκατοντάδες επιστήμονες,από δεκάδες κρατικούς ,πανεπιστημιακούς και ιδιωτικούς Φορείς, τις οποίες και επεξεργάζεται με ταχείς ρυθμούς η …

9 Sep 2015
Πανεπιστημιακό Βιβλιοπωλείο

Μετά από προκήρυξη διαγωνισμού για την παραχώρηση δικαιώματος εκμετάλλευσης βιβλιοπωλείου, υπογράφηκε συμφωνία μεταξύ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και του βιβλιοπωλείου V.B. Univer.City Center Ltd ως το επίσημο Πανεπιστημιακό Βιβλιοπωλείο. Υπεύθυνος συντονιστής του έργου ορίστηκε η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου η οποία θα έχει και την κύρια ευθύνη επίβλεψης και ελέγχου της πορείας της Σύμβασης.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας έχουν εξασφαλιστεί διάφορα προνόμια για τους φοιτητές όπως:

η αγορά των Πανεπιστημιακών βιβλίων με 15% έκπτωση
η αγορά γραφικής ύλης με 20% έκπτωση
πώληση των παλιών διδακτικών βιβλίων των φοιτητών.

Το Βιβλιοπωλείο εξυπηρετεί, επίσης, τις ανάγκες …