Home » Archive

Εκδηλώσεις Βιβλιοθήκης

18 Jan 2019
Η βρυσομάνα ποιητικής διαλεκτικής του Βασίλη Μιχαηλίδη

Η Βιβλιοθήκη ΤΕΠΑΚ σε συνεργασία με την Εταιρεία Λογοτεχνών Λεμεσού «Βασίλης Μιχαηλίδης», διοργανώνουν την παρουσίαση των πρακτικών του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Λογοτεχνίας «Η βρυσομάνα ποιητικής διαλεκτικής του Βασίλη Μιχαηλίδη».
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου και ώρα 7:15μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης.
Η παρουσίαση θα γίνει από τον Ομότιμο Καθηγητή Γλωσσολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Χριστόφορο Χαραλαμπάκη.

18 Jan 2019
Γλώσσα και Πολιτισμός

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων που εντάσσονται στο Πανεπιστήμιο του Πολίτη, η Βιβλιοθήκη ΤΕΠΑΚ σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού διοργανώνουν τη διάλεξη με θέμα: «Γλώσσα και Πολιτισμός».
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 7:15μ.μ., στην αίθουσα διαλέξεων του Δημοτικού Μεγάρου Λεμεσού.
Τη διάλεξη θα δώσει ο Ομότιμος Καθηγητής Γλωσσολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Χριστόφορος Χαραλαμπάκης.

29 Nov 2018
Κοινωνία του βιβλίου 2018 : Η λογοτεχνία ανάμεσα στις άλλες τέχνες

Το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο και η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου σας προσκαλούν στην εκδήλωση:
Κοινωνία του βιβλίου 2018 : Η λογοτεχνία ανάμεσα στις άλλες τέχνες
Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018, Λεμεσός , ώρα 15:00 – 19:00
Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Λεμεσού
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον Ηπειρώτη λογοτέχνη, εικαστικό καλλιτέχνη, μουσικοσυνθέτη και τραγουδιστή Νίκο Χουλιαρά που έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2015.
Περιλαμβάνει σύντομες παρουσιάσεις ανθρώπων με ιδιαίτερη γνώση ή σχέση με το θέμα, καθώς και ανοιχτή συζήτηση με το κοινό και λογοτέχνες από την Κύπρο.
Η κράτηση στην εκδήλωση είναι απαραίτητη στο …

16 Nov 2018
Παρουσίαση ψηφιοποιημένου αρχείου Σόλωνα Μιχαηλίδη

Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού και το Πολιτιστικό Ίδρυμα “Σόλων Μιχαηλίδης” σας προσκαλούν σε εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφιοποιημένου αρχείου του Κύπριου μουσουργού Σόλωνα Μιχαηλίδη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 στις 7:30μμ.
Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου έχει αναλάβει το έργο της ψηφιοποίησης του αρχείου του Σόλωνα Μιχαηλίδη, το οποίο θα παρουσιαστεί στην εν λόγω εκδήλωση. Το αρχειακό υλικό είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό μέσω του αποθετηρίου Υλάτης  και περιλαμβάνει χειρόγραφες παρτιτούρες, ατέλειωτα μουσικά έργα, κριτικές από εφημερίδες, χειρόγραφα σημειώματα και μελέτες.
Αμφιθέατρο 1
Κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος
Θέμιδος και Ιφιγενείας …

5 Nov 2018
7ο Συμπόσιο Λαογραφίας Λαϊκοί ποιητάρηδες, μαντινάδες και τσιαττίσματα Κρήτη, Κάρπαθος, Κάσος, Κύπρος

Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου σας προσκαλούν στο 7ο Συμπόσιο Λαογραφίας με θέμα: «Οι ποιητικοί διάλογοι στις λαϊκές παραδόσεις της Κρήτης, της Καρπάθου, της Κάσου και της Κύπρου. Λαϊκοί ποιητάρηδες, μαντινάδες και τσιαττίσματα»
Πρόγραμμα Συμποσίου
Πρόσκληση
Τελετή έναρξης
Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, 20:00
Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ, Λεμεσός
Εργασίες Συμποσίου
Αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης»
Κτήριο Ανδρέας Θεμιστοκλέους
ΤΕΠΑΚ, οδός Αθηνών, Λεμεσός
Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018
09:30 – 13:00
15:30 – 18:00
Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018
10:30 – 13:30
Π.Α. μέχρι 13/11/2018
ΤΗΛ: 99545629

22 Oct 2018
Εγκαίνια Δημοτικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης Λεμεσού

Ο Δήμος Λεμεσού και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου σας προσκαλούν στην τελετή εγκαινίων της Δημοτικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης Λεμεσού που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 7:00 μ.μ. στο προαύλιο της Βιβλιοθήκης.
Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης.
Πρόσκληση Πρόγραμμα

16 Oct 2018
Τρόποι αξιοποίησης παλιών φωτογραφιών της Κύπρου

Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Λεμεσού, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018», διοργανώνουν στις 17 και στις 20 Οκτωβρίου 2018 σεμινάριο με θέμα «Τρόποι αξιοποίησης παλιών φωτογραφιών της Κύπρου».
Το σεμινάριο, το οποίο θα είναι δωρεάν, απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την ψηφιοποιήση, την τεκμηρίωση αρχείων και την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου.
Στόχος του σεμιναρίου είναι η αξιοποίηση των γνώσεων του κοινού για τον εμπλουτισμό των ψηφιακών συλλογών πολιτιστικών ιδρυμάτων και επιπλέων η ενδυνάμωση της σχέσης πολίτη …

20 Sep 2018
Διάσκεψη Τύπου μεταξύ Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και Δήμου Αμμοχώστου για τη δημιουργία φωτογραφικού αρχείου «Φως στο φως! Αμμόχωστος!»

To Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Δήμος Αμμοχώστου υπέγραψαν την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου πρωτόκολλο συνεργασίας κατά τη διάρκεια της διάσκεψης τύπου για παρουσίαση του θέματος με τίτλο «Εκστρατεία ΤΠΚ και Δήμου Αμμοχώστου για τη δημιουργία φωτογραφικού αρχείου».
Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμμοχώστου κ Αλέξης Γαλανός ανάφερε ότι «Είναι χαρά μου που συνεργαζόμαστε σε αυτό το επίπεδο με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ότι μπορούμε να πετύχουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα». Κάλεσε όλους τους Αμμοχωστιανούς να συμβάλουν σε αυτή τη προσπάθεια και να μοιραστούν φωτογραφίες μέσω του κοινωνικού δικτύου Facebook με τίτλο «Φως …

13 Sep 2018
12ο Διεθνές Συνέδριο Μεταδεδομένων και Σημασιολογικής Έρευνας (MTSR’18)

Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει το 12ο  Διεθνές Συνέδριο Μεταδεδομένων και Σημασιολογικής Έρευνας (Metadata and Semantics Research Conference – MTSR’18). Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις  23-26 Οκτωβρίου 2018 στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης στη Λεμεσό.
Το MTSR είναι ένα ετήσιο διεθνές διεπιστημονικό συνέδριο στο οποίο συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, ερευνητές και επαγγελματίες του κλάδου των μεταδεδομένων, των οντολογιών και της σημασιολογικής έρευνας. Μέσα από αυτό δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μοιραστούν τις γνώσεις τους και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στην εφαρμογή σημασιολογικών τεχνολογιών σε διάφορους τύπους πληροφοριακών συστημάτων …

28 Aug 2018
Transcribathon Cyprus

From Wednesday 31st October to Friday 2nd November 2018, an exciting transcription marathon will take place during the EUROMED 2018 Conference in Nicosia, Cyprus (www.euromed2018.eu). You are cordially invited to join the Transcribathon Euromed 2018, a one-of-a-kind competition where participants come together to transcribe and annotate as many letters, diaries and other digitised documents as possible from the online archive, Europeana 1914-1918. Take your laptop and team up with your colleagues, fellow students, friends and other history enthusiasts in the race to discover and decipher these unique, handwritten testimonies from those …