Home » Archive

Εκδηλώσεις Βιβλιοθήκης

20 Sep 2018
Διάσκεψη Τύπου μεταξύ Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και Δήμου Αμμοχώστου για τη δημιουργία φωτογραφικού αρχείου «Φως στο φως! Αμμόχωστος!»

To Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Δήμος Αμμοχώστου υπέγραψαν την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου πρωτόκολλο συνεργασίας κατά τη διάρκεια της διάσκεψης τύπου για παρουσίαση του θέματος με τίτλο «Εκστρατεία ΤΠΚ και Δήμου Αμμοχώστου για τη δημιουργία φωτογραφικού αρχείου».
Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμμοχώστου κ Αλέξης Γαλανός ανάφερε ότι «Είναι χαρά μου που συνεργαζόμαστε σε αυτό το επίπεδο με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ότι μπορούμε να πετύχουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα». Κάλεσε όλους τους Αμμοχωστιανούς να συμβάλουν σε αυτή τη προσπάθεια και να μοιραστούν φωτογραφίες μέσω του κοινωνικού δικτύου Facebook με τίτλο «Φως …

13 Sep 2018
12ο Διεθνές Συνέδριο Μεταδεδομένων και Σημασιολογικής Έρευνας (MTSR’18)

Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει το 12ο  Διεθνές Συνέδριο Μεταδεδομένων και Σημασιολογικής Έρευνας (Metadata and Semantics Research Conference – MTSR’18). Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις  23-26 Οκτωβρίου 2018 στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης στη Λεμεσό.
Το MTSR είναι ένα ετήσιο διεθνές διεπιστημονικό συνέδριο στο οποίο συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, ερευνητές και επαγγελματίες του κλάδου των μεταδεδομένων, των οντολογιών και της σημασιολογικής έρευνας. Μέσα από αυτό δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μοιραστούν τις γνώσεις τους και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στην εφαρμογή σημασιολογικών τεχνολογιών σε διάφορους τύπους πληροφοριακών συστημάτων …

28 Aug 2018
Transcribathon Cyprus

From Wednesday 31st October to Friday 2nd November 2018, an exciting transcription marathon will take place during the EUROMED 2018 Conference in Nicosia, Cyprus (www.euromed2018.eu). You are cordially invited to join the Transcribathon Euromed 2018, a one-of-a-kind competition where participants come together to transcribe and annotate as many letters, diaries and other digitised documents as possible from the online archive, Europeana 1914-1918. Take your laptop and team up with your colleagues, fellow students, friends and other history enthusiasts in the race to discover and decipher these unique, handwritten testimonies from those …

29 Mar 2018
Στα μονοπάτια του χρέους

Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της Παναγιώτας Ροδοσθένους Μορίδου με τίτλο:
Στα μονοπάτια του χρέους
Τετάρτη 25 Απριλίου 2018
Ώρα: 19:30
Αμφιθέατρο Πεύκιος Γεωργιάδης
Κτήριο Ανδρέας Θεμιστοκλέους,
Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Οδός Αθηνών, Λεμεσός
Πρόγραμμα παρουσίασης

26 Oct 2017
Το φως στον Βασίλη Μιχαηλίδη: Ανάμεσα στον διαφωτισμό και τον ρομαντισμό

Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου σας προσκαλεί στην παρουσίαση βιβλίου του Δρ. Μίμη Σοφοκλέους με τίτλο: Το φως στον Βασίλη Μιχαηλίδη: Ανάμεσα στον διαφωτισμό και τον ρομαντισμό
Πρόγραμμα παρουσίασης
Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, ώρα 7:00 μ.μ.
Προαύλιο Βιβλιοθήκης
Νικολάου Ξιούτα 1
Λεμεσός

24 Oct 2017
Έκθεση Βιβλίου Βασίλης Μιχαηλίδης

Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει έκθεση βιβλίου για τον ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τον θάνατο του Βασίλη Μιχαηλίδη και θα φιλοξενεί βιβλία γραμμένα στην καθαρεύουσα, στη δημοτική και στην Κυπριακή διάλεκτο.
Οι εκδόσεις αφορούν στη ζωή και το έργο του εθνικού ποιητή που έχουν γραφτεί είτε από τον ίδιο τον ποιητή είτε από μελετητές του έργου του.
Πρόσκληση
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα -Παρασκευή
08:30 – 24:00
Σάββατο
10:00 – 16:00
Κυριακή
Κλειστή

24 Oct 2017
Θεατρική Παράσταση “Η Χιώτισσα” του Βασίλη Μιχαηλίδη

Η Εταιρεία Λογοτεχνών Λεμεσού Βασίλης Μιχαηλίδης και η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου
γιορτάζουν τα 100 χρόνια από τον θάνατο του εθνικού ποιητή της Κύπρου Βασίλη Μιχαηλίδη και σας προσκαλούν στην θεατρική παράσταση «Η Χιώτισσα» από την Ανεξάρτητη Ομάδα Κολλοσίου: Τάγμα Ιπποτών.
Πρόσκληση
Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017
ώρα: 8:15 μ.μ.
Αμφιθέατρο Πεύκιος Γεωργιάδης
Κτήριο Ανδρέας Θεμιστοκλέους
Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Οδός Αθηνών, Λεμεσός

24 Oct 2017
Αποκαλυπτήρια προτομής Βασίλη Μιχαηλίδη

Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου σας προσκαλεί στα αποκαλυπτήρια προτομής του Βασίλη Μιχαηλίδη.
Πρόγραμμα εκδήλωσης
Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017
ώρα 7:00 μ.μ.
Προαύλιο Βιβλιοθήκης Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Νικολάου Ξιούτα 1
Λεμεσός

24 Oct 2017
Πρώτο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Λογοτεχνίας

“Η βρυσομάνα της ανοικτής ποιητικής διαλεκτικής του Βασίλη Μιχαηλίδη”
Με πρόταση του Προέδρου της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεμεσού: Βασίλης Μιχαηλίδης στο Πρόγραμμα ‘’Πολιτισμός’’ του Υπ. Παιδείας και Πολιτισμού και με χρηματοδότηση του προγράμματος από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, πραγματοποιείται στη Λεμεσό, πόλη που έζησε και δημιούργησε ο Βασίλης Μιχαηλίδης το «Πρώτο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Λογοτεχνίας» με γενική θεματική: ‘’Η βρυσομάνα της ανοικτής ποιητικής διαλεκτικής του Βασίλη Μιχαηλίδη’’ .
Η Εταιρεία Λογοτεχνών Λεμεσού: Βασίλης Μιχαηλίδης και το Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου: Βιβλιοθήκη Βασίλης Μιχαηλίδης, συνδιοργανώνουν διήμερο Συνέδριο Λογοτεχνίας, για τα 100 χρόνια από τον θάνατο …

29 Sep 2017
Ευρωπαϊκές Ημέρες Κληρονομιάς 2017 «Τοπίο: Η κληρονομιά γύρω μας»

Η Βιβλιοθήκη και η Υπηρεσία Διαχείρισης Περιουσίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στα πλαίσια του Προγράμματος «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017», διοργανώνει μεταξύ 2-14 Οκτωβρίου 2017 σειρά εκδηλώσεων με ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, παρουσιάσεις, εργαστήρια και έκθεση φωτογραφίας. Το θέμα που έχει επιλεγεί φέτος είναι «Τοπίο: η κληρονομιά γύρω μας» και επιχειρεί να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου όπως συναντάται στη φύση και στο τοπίο, μέσα και έξω από τις πόλεις και τα χωριά μας.
Οι εκδηλώσεις στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής, και κυρίως των νέων, στα θέματα διατήρησης της …