Home » Archive

Ανακοινώσεις

20 Mar 2020
Ο Βιβλιοθηκονόμος σας πιο αναγκαίος από ποτέ

Ο Βιβλιοθηκονόμος της Σχολής σας βρίσκεται δίπλα σας αυτές τις δύσκολες ώρες παρέχοντας εξ΄ αποστάσεως υποστήριξη.

Επικοινωνήστε μαζί του μέσω email ή τηλεφώνου για ερωτήματα που αφορούν:

πρόσβαση
σε ηλεκτρονικό υλικό χρήση
εργαλείων της Βιβλιοθήκης που είναι απαραίτητα για την εξ’ αποστάσεως έρευνα
και μελέτησυγγραφή
εργασιών και πτυχιακών δημιουργία
αναφορών & βιβλιογραφίαςεργαλείο
Mendeley

Σας υπενθυμίζουμε
ότι όλο το ηλεκτρονικό υλικό της Βιβλιοθήκη είναι προσβάσιμο από το σπίτι σας.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σύνδεση σας με το δίκτυο του Πανεπιστημίου (Υπηρεσία
απομακρυσμένης πρόσβασης- VPN).

20 Mar 2020
Πηγές Πληροφόρησης για τον Κορωνοϊό COVID-19

Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με τη Σχολή Επιστήμων Υγείας, λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις της μετάδοσης του COVID 19 – κορωνοϊού – παγκοσμίως δημιούργησε  Θεματική Πύλη για την καλύτερη διάδοση και μετάδοση αξιόπιστων πληροφοριών σχετικές με τον ιό.   Στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας κινητοποίησης και ευαισθητοποίησης για τον νέο κορωνοϊο, μεγάλοι εκδότες – παροχείς επιστημονικής πληροφορίας – «ανοίγουν» τα δεδομένα τους για προώθηση της συνεργασίας και ενημέρωσης.

Η Πύλη δημοσιεύεται στο: https://libguides.cut.ac.cy/coronavirus

28 Aug 2018
Transcribathon Cyprus

From Wednesday 31st October to Friday 2nd November 2018, an exciting transcription marathon will take place during the EUROMED 2018 Conference in Nicosia, Cyprus (www.euromed2018.eu). You are cordially invited to join the Transcribathon Euromed 2018, a one-of-a-kind competition where participants come together to transcribe and annotate as many letters, diaries and other digitised documents as possible from the online archive, Europeana 1914-1918. Take your laptop and team up with your colleagues, fellow students, friends and other history enthusiasts in the race to discover and decipher these unique, handwritten testimonies from those …

19 Jul 2018
Η Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Λεμεσού ως νέα πύλη γνώσης

Ογδοντατρία χρόνια μετά από την ανέγερση της ιδιωτικής κατοικίας του μεγαλεμπόρου Αντώνη Πηλαβάκη, το σημαντικό ιστορικό κτήριο, ανανεωμένο και εκσυγχρονισμένο, θα παραδοθεί για χρήση από όλους τους πολίτες της Κύπρου.
Αποτελεί στολίδι αρχιτεκτονικής για την πόλη, ενώ παράλληλα προάγει σύγχρονες μορφές μάθησης και διάδρασης με τον πολιτισμό, τις επιστήμες και τις τέχνες.
Πλήρως ανακαινισμένη, λειτουργεί αρχές Σεπτεμβρίου
Στις 3 Σεπτεμβρίου 2018, η Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Λεμεσού ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό, εμπλουτισμένη και τεχνολογικά αναβαθμισμένη. Βάσει της συμφωνίας μεταξύ Δήμου Λεμεσού και Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΠΚ), το τελευταίο ανέλαβε την ανακαίνιση του …

21 Feb 2018
Σεμινάριο Mendeley

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να μάθουν οι φοιτητές πως να δημιουργούν και να διαχειρίζονται αναφορές και λίστα βιβλιογραφίας στην εργασία τους με την χρήση του εργαλείου Mendeley.
Το σεμινάριο θα είναι εργαστηριακό για αυτό θα πρέπει να φέρετε τους προσωπικούς σας υπολογιστές.
Χώρος διεξαγωγής σεμιναρίου: Κτήριο Paradise, ισόγειο (γραφεία Βιβλιοθήκης).
Δηλώσεις συμμετοχής
Τηλ. επικοινωνίας 25002424.

26 Apr 2017
Διαβάζω και ανταλλάζω

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Βιβλίου η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου σας καλεί να έρθετε στην Πλατεία Πανεπιστημίου για να ανταλλάξουμε βιβλία!
Παρασκευή 28 Απριλίου 2017
Ώρα: 10:00 – 13:00
Πλατεία Πανεπιστημίου
Χώρος Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης

7 Mar 2017
24ωρες Βιβλιοθήκη

Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου πρωτοπορεί για άλλη μια φορά εφαρμόζοντας την 24ωρη λειτουργία της κατά την περίοδο των ενδιάμεσων εξετάσεων των φοιτητών. Είναι η πρώτη βιβλιοθήκη παγκύπρια που δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να μελετήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας και της νύκτας.
Το ωράριο αυτό θα εφαρμοστεί πιλοτικά για τις ημερομηνίες 1-3 και 7-10 Μαρτίου 2007 και αναμένεται να επαναληφθεί στις τελικές εξετάσεις των φοιτητών τον προσεχή Μάιο. Συγκεκριμένα από τα μεσάνυκτα μέχρι τις 8:00 π.μ. η πρόσβαση στη Βιβλιοθήκη θα επιτρέπεται μόνο στους φοιτητές του Τεχνολογικού …

22 Jun 2016
Συμμετοχή της Βιβλιοθήκης στο 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας

Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετείχε με επιτυχία σε ένα ενδιαφέρον και συναρπαστικό ταξίδι στο κόσμο του βιβλίου, στο 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας (Nicosia Book Fest) που διοργανώθηκε την Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016 στο Πάρκο Ακρόπολης στη Λευκωσία.
Οι φίλοι του βιβλίου που πέρασαν από το περίπτερο της Βιβλιοθήκης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν τόσο για τις δράσεις της Βιβλιοθήκης, όπως την Κινέζικη Γωνιά, την ανταλλακτική βιβλιοθήκη, την ψηφιοποίηση πολιτιστικής κληρονομιάς, όσο και για τις υπηρεσίες που προσφέρει. Επίσης στο περίπτερο προβλήθηκε υλικό από τη συλλογή της κινέζικης γωνιάς …

9 Jun 2016
1ο Erasmus Staff Week βιβλιοθηκών στην Κύπρο

H Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου φιλοξενεί το 1ο Erasmus Staff Week βιβλιοθηκών στην Κύπρο, από τις 13 έως 17 Ιουνίου 2016, με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών αλλά και την ανταλλαγή καλών πρακτικών που αφορούν τις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες.
Στου χώρους του πανεπιστημίου θα φιλοξενήσει προσωπικό από πανεπιστήμια και δημοτικές βιβλιοθήκες της Ευρώπης, συγκεκριμένα 20 βιβλιοθηκονόμοι από πανεπιστήμια της Ισπανίας (Universitat Politènica de València, Universidad Pontificia de Salamanca, της Λιθουανίας (Lithuanian University of Health Sciences, Kauno kolegija (University of Applied Sciences in Kaunas), Lithuanian Sports University), της Ελβετίας (University of Applied Sciences …

6 Apr 2016
Πες τη γνώμη σου και κέρδισε πλούσια δώρα!

Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΒΤΠ) διεξάγει ηλεκτρονική έρευνα ικανοποίησης χρηστών και αξιολόγησης της ποιότητας των υπηρεσιών της, η οποία θα διαρκέσει από τις 28 Μαρτίου μέχρι τις 22 Απριλίου 2016.
Η συμβολή σας είναι πολύτιμη προκειμένου να αξιολογήσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης ενώ η γνώμη σας θα μας βοηθήσει να τις προσαρμόσουμε καλύτερα στις ανάγκες σας.
Μετά το τέλος της έρευνας θα ακολουθήσει κλήρωση των δώρων για όσους σημείωσαν την ηλεκτρονική τους διεύθυνση κατά τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου.Σημειώστε ότι η διεύθυνση σας σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με τις …