Εκδηλώσεις

Item set

Items

Advanced search
 • Παρών ο ΚΟΑ στην εκδήλωση του Σωματείου Δρομέων «Περικλής Δημητρίου»

  Ο Λειτουργός ΚΟΑ Ανδρέας Μαρκίδης παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Σωματείου Δρομέων «Περικλής Δημητρίου» με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων ζωής του, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 στο Ολυμπιακό Μέγαρο, εκπροσωπώντας τον Οργανισμό και τον Πρόεδρο Ανδρέα Μιχαηλίδη. Στον χαιρετισμό του ο Ανδρέας Μαρκίδης στάθηκε στην προσφορά του Σωματείου που δεν περιορίζεται στο αθλητικό επίπεδο, αφού «το σωματείο χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του αθλητισμού για την προώθηση φιλανθρωπικών σκοπών», ενώ επισήμανε τη στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού προς το Σωματείο Δρομέων «Περικλής Δημητρίου».
 • Στην εκδήλωση του Πενταδάκτυλου Κερύνειας ο Σωτήρης Αδάμου

  Το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Σωτήρης Αδάμου παρευρέθηκε στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργάνωσε η Επαρχιακή Επιτροπή Ολυμπιακής Γυμναστικής «Πενταδάκτυλος Κερύνειας» το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, εκπροσωπώντας τον Οργανισμό και τον Πρόεδρο Ανδρέα Μιχαηλίδη. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν ο αθλητής του Πενταδάκτυλου Μάριος Γεωργίου και ο προπονητής του Παναγιώτης Πετρίδης. «Ως ΚΟΑ παρακολουθούμε την πολύ καλή δουλειά που κάνετε και που αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα, όχι μόνο των αθλητών που έχουν ξεχωρίσει και διαπρέπουν, όπως ο Μάριος Γεωργίου, αλλά και αυτών που προσπαθούν καθημερινά για να φτάσουν ψηλά», επισήμανε στον χαιρετισμό του ο Σωτήρης Αδάμου.
 • Στη γιορτή της Απόλλων Ladies ο Πρόεδρος του ΚΟΑ

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης και το μέλος του ΔΣ Ανδρέας Μυλωνάς παρευρέθηκαν στην εκδήλωση της ομάδας Απόλλων Ladies για τον εορτασμό των 15 χρόνων ζωής της, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 στη Λεμεσό. Η διοίκηση της ομάδας τίμησε τον Ανδρέα Μιχαηλίδη και τον ΚΟΑ που έθεσε υπό την αιγίδα του την εκδήλωση, στην οποία βραβεύθηκαν όσοι έχουν προσφέρει αυτά τα 15 χρόνια στην ομάδα. Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ εξήρε τα επιτεύγματα της ομάδας: «Βραβεύονται όσοι έχουν βάλει ένα λιθαράκι ώστε η ομάδα Απόλλων Ladies να φτάσει σήμερα να αποτελεί πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση. Η 15χρονη αυτή πορεία σας, μας δίνει πολύ αισιόδοξα και ελπιδοφόρα μηνύματα για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κύπρο. O Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται για στήριξη, προώθηση και ανέλιξη του γυναικείου ποδοσφαίρου, καθώς και της ισότητας των φύλων στον αθλητισμό, έθεσε υπό την αιγίδα του ΚΟΑ αυτή την εκδήλωση».
 • Στις βραβεύσεις Μαθητικού Σχεδιασμού της ΚΟΕΑΣ ο Πρόεδρος του ΚΟΑ

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης παρευρέθηκε στην εκδήλωση για τη βράβευση του Μαθητικού Σχεδιασμού της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου (ΚΟΕΑΣ), τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022. Στην εκδήλωση που έγινε στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών παρέστησαν και τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ και Σωτήρης Αδάμου. «Έχετε επιλέξει να ζήσετε τη μαγεία του αθλητισμού, γιατί ο αθλητισμός αυτό είναι. Κάτι μαγικό. Είστε άξιοι επαίνου και για το γεγονός ότι συνδυάζετε τη μάθηση με την άσκηση. Γιατί από το σχολείο παίρνετε πολύ σημαντικά εφόδια που θα σας είναι χρήσιμα σε όλη σας τη ζωή», επισήμανε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, ο οποίος συνεχάρη τους βραβευθέντες και συμμετείχε στις απονομές των βραβείων μαζί με τα μέλη του ΔΣ. Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης συνεχάρη επίσης την ΚΟΕΑΣ, τον Πρόεδρο Περικλή Μάρκαρη και τους συνεργάτες του για το εξαιρετικό έργο που επιτελούν, προσθέτοντας ότι ο Οργανισμός θα παραμείνει αρωγός τους, ώστε ο στίβος να συνεχίσει την ανοδική πορεία που καταγράφει τα τελευταία χρόνια. Ανέλυσε, παράλληλα, την κατάσταση με τα τέσσερα ταρτάν στίβου και τα διορθωτικά έργα σ’ αυτά, ενώ αναφέρθηκε και στον Σχεδιασμό Προοπτικής που δημιούργησε ο ΚΟΑ, οι λεπτομέρειες του οποίου θα ανακοινωθούν στις 29 Δεκεμβρίου.
 • Στις βραβεύσεις της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε ο Σωτήρης Αδάμου

  Το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Σωτήρης Αδάμου παρευρέθηκε στην ετήσια βράβευση των άριστων αθλητών και αθλητριών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 στη Λευκωσία, εκπροσωπώντας τον Οργανισμό και τον Πρόεδρο Ανδρέα Μιχαηλίδη. Ο Σωτήρης Αδάμου τόνισε στον χαιρετισμό του τη διαχρονική στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού προς το καράτε και μετέφερε τη δέσμευση πως αυτή η βοήθεια θα συνεχιστεί αδιάλειπτα, ενώ συμμετείχε στις βραβεύσεις. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε Ανδρέας Βασιλείου ευχαρίστησε τον ΚΟΑ για τη στήριξη που παρέχει, τονίζοντας την καθοριστική συμβολή του στην ανάπτυξη του αθλήματος.
 • Παρών στο All Star Game ο ΚΟΑ

  Τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ και Χρίστος Νεοφύτου παρευρέθηκαν στο 10ο ΟΠΑΠ All Star Game στο «Τάσσος Παπαδόπουλος» - Ελευθερία, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, εκπροσωπώντας τον Οργανισμό και τον Πρόεδρο Ανδρέα Μιχαηλίδη. Χατζηιωσήφ και Νεοφύτου απόλαυσαν μία υπέροχη βραδιά και συνεχάρησαν την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας για τη διοργάνωση της εκδήλωσης. Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού στέκεται αρωγός της ΚΟΚ και στηρίζει την καλαθόσφαιρα, η οποία εξελίσσεται διαρκώς.
 • Στις βραβεύσεις της ΚΟΠΑ η ηγεσία του ΚΟΑ

  Στην ετήσια τελετή βράβευσης της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακου Αθλητισμού (ΚΟΠΑ) παρευρέθηκε η ηγεσία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022. Συγκεκριμένα παρέστησαν ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, τα μέλη του ΔΣ Σωτήρης Αδάμου, Κάλλη Χατζηιωσήφ και Χρίστος Νεοφυτου, καθώς και η Γενική Διευθύντρια Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη. Στον χαιρετισμό του ο Ανδρέας Μιχαηλίδης συνεχάρη τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που συνδυάζουν τις σπουδές τους με τον αθλητισμό. «Ο ΚΟΑ έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία για την εξάπλωση του αθλητισμού στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, κατάρτισε συγκεκριμένο Σχεδιασμό που αφορά τους Φοιτητικούς Ομίλους Αθλημάτων (ΦΟΑ), με σκοπό την περαιτέρω ώθηση του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού», πρόσθεσε. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος, τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ και η Γενική Διευθύντρια συμμετείχαν στις απονομές των φοιτητών και φοιτητριών που διακρίθηκαν στα αθλήματά τους.
 • Στις βραβεύσεις της ΚΟΠΑ η ηγεσία του ΚΟΑ

  Στην ετήσια τελετή βράβευσης της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακου Αθλητισμού (ΚΟΠΑ) παρευρέθηκε η ηγεσία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022. Συγκεκριμένα παρέστησαν ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, τα μέλη του ΔΣ Σωτήρης Αδάμου, Κάλλη Χατζηιωσήφ και Χρίστος Νεοφυτου, καθώς και η Γενική Διευθύντρια Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη. Στον χαιρετισμό του ο Ανδρέας Μιχαηλίδης συνεχάρη τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που συνδυάζουν τις σπουδές τους με τον αθλητισμό. «Ο ΚΟΑ έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία για την εξάπλωση του αθλητισμού στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, κατάρτισε συγκεκριμένο Σχεδιασμό που αφορά τους Φοιτητικούς Ομίλους Αθλημάτων (ΦΟΑ), με σκοπό την περαιτέρω ώθηση του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού», πρόσθεσε. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος, τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ και η Γενική Διευθύντρια συμμετείχαν στις απονομές των φοιτητών και φοιτητριών που διακρίθηκαν στα αθλήματά τους.
 • Στις βραβεύσεις της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χάντμπολ ο Ανδρέας Μιχαηλίδης

  Στην τελετή των ετήσιων βραβεύσεων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χάντμπολ παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στη Λευκωσία. Τον ΚΟΑ εκπροσώπησαν επίσης τα μέλη του ΔΣ Κάλλη Χατζηιωσήφ και Σωτήρης Αδάμου. Οι βραβεύσεις αφορούσαν τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές περιόδους, αφού η εκδήλωση δεν είχε γίνει την προηγούμενη διετία λόγω της πανδημίας. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ συνεχάρη τους βραβευθέντες και την Ομοσπονδία, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του: «Θέλω να γνωρίζετε πως ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού παρακολουθεί τη δουλειά που γίνεται και βλέπει με ικανοποίηση το κυπριακό χάντμπολ να προοδεύει. Στηρίζει διαχρονικά τις προσπάθειες όλων των αθλητών και αθλητριών και φυσικά της Ομοσπονδίας, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Συγχαίρω θερμά τον Πρόεδρο Χαράλαμπο Λόττα και τους συνεργάτες του και τους εύχομαι κάθε επιτυχία. Καλά Χριστούγεννα σε όλους». Ακολούθως ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ συμμετείχαν στις απονομές των βραβείων στα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς.
 • Στην Τελετή Αποφοίτησης των Υποψηφίων Στρατονόμων της 2022 ΕΣΣΟ ο Ανδρέας Μιχαηλίδης

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης παρευρέθηκε στην Τελετή Αποφοίτησης των Υποψηφίων Στρατονόμων της 2022 ΕΣΣΟ, που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «Ηλία Παπακυριακού» στη Λευκωσία, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ εκπροσώπησε τον Οργανισμό, με τον οποίο η Εθνική Φρουρά έχει μία πολύ στενή συνεργασία και ειλικρινή σχέση.
 • Στις βραβεύσεις των αθλητών και αθλητριών στο Προεδρικό η ηγεσία του ΚΟΑ

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης παρευρέθηκε σε εκδήλωση για την Ημέρα του Κύπριου Αθλητή τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμή των αθλητών και αθλητριών που διακρίθηκαν σε διεθνείς διοργανώσεις. Στην εκδήλωση, στην οποία βραβεύθηκαν συνολικά 120 αθλητές και αθλήτριες, παρευρέθηκαν επίσης τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ, Σωτήρης Αδάμου, Χρήστος Νεοφύτου, Μιχάλης Ιωάννου και Έλενα Παπακώστα, καθώς και η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης επισήμανε ότι η εκδήλωση θεσμοθετήθηκε με απόφαση της Κυβέρνησης, ως απόδοση του ελάχιστου οφειλόμενου επαίνου και δείγματος ευγνωμοσύνης από μέρους της Πολιτείας σε όσους εκπροσωπούν επάξια την πατρίδα μας στα κορυφαία αθλητικά γεγονότα του κόσμου. Στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα αναπτυξιακά προγράμματα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, τονίζοντας πόσο σημαντικοί είναι οι σχεδιασμοί επιδόσεων του ΚΟΑ, με τον οποίο, όπως τόνισε, υπάρχει αγαστή συνεργασία.
 • Ο απολογισμός και οι βραβεύσεις του #BeActive 2022 από τον ΚΟΑ

  Την αποτίμηση των αποτελεσμάτων της 8ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2022 παρουσίασε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού στους εκπροσώπους των εμπλεκομένων φορέων, σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΟΑ. Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη και τα μέλη του ΔΣ Κάλλη Χατζηιωσήφ και Σωτήρης Αδάμου, εκπροσωπώντας και τον Πρόεδρο Ανδρέα Μιχαηλίδη που δεν μπορούσε να παραστεί. Η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού εστίασε στην ομιλία της στην επιτυχία και την αξία του προγράμματος #BeActive, κάνοντας ειδική μνεία στις «515 δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από τους φορείς που εκδήλωσαν ενδιαφέρον με τη δωρεάν συμμετοχή 151.000 πολιτών». Υπογράμμισε επίσης τη σημασία του νέου Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτικού Προγράμματος Erasmus+ που «δίνει τη δυνατότητα για έγκαιρο προγραμματισμό των δράσεων της 9ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2023», με απώτερο στόχο «να έχουν την ευκαιρία οι συμπολίτες μας να βάλουν την αθλητική ενασχόληση στη ζωή και την καθημερινότητά τους». Από την πλευρά της η Διά Βίου Πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ στάθηκε στο γεγονός ότι φέτος το #BeActive εστίασε τις δράσεις του στο Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας: «Είναι με ιδιαίτερη περηφάνεια που φέτος οι σχολικές μας μονάδες με τον αριθμό των δράσεων τους έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εβδομάδας, τα περισσότερα σχολεία της Κύπρου απετέλεσαν κυψέλες καινοτόμων αθλητικών δράσεων». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την οποία συντόνισε η Λειτουργός ΚΟΑ ευρωπαϊκών θεμάτων και εθνική συντονίστρια του Ιωάννα Παρασκευοπούλου, απονεμήθηκαν τα τιμητικά έπαθλα στους φορείς που συμμετείχαν ως διοργανωτές δράσεων και στους χορηγούς επικοινωνίας της εκστρατείας #BeActive. Επίσης απονεμήθηκαν τα βραβεία στους διοργανωτές των δράσεων που συμμετείχαν στον εθνικό διαγωνισμό #BeActive Awards 2022 και ανανεώθηκε το ραντεβού για την 9η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2023.
 • Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης τιμήθηκε από ΑΕΛ και Άρη

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης τιμήθηκε από τις διοικήσεις της ΑΕΛ και του Άρη την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022. Οι δύο διοικήσεις τίμησαν πρώην Προέδρους, προπονητές και παίκτες των δύο ομάδων στο πλαίσιο του τελευταίου τους αγώνα στο Τσίρειο Στάδιο, πριν τη μετακόμιση τους στο Νέο Γήπεδο Λεμεσού. Μεταξύ των τιμώμενων προσώπων ήταν ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, ο οποίος είχε διατελέσει προπονητής και στις δύο ομάδες, ενώ ως παίκτης είχε αγωνιστεί στον Άρη.
 • Στα εγκαίνια των ανακαινισμένων γηπέδων του ΓΣΟ ο Ανδρέας Μιχαηλίδης

  Στα εγκαίνια των ανακαινισμένων γηπέδων του ΓΣΟ παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 στη Λεμεσό. «Αυτή τη μέρα την περιμέναμε αρκετά χρόνια και είναι ευλογημένη μέρα», είπε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, ο οποίος συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν για την επανεκκίνηση του ΓΣΟ. «Ο ΚΟΑ ως ιδιοκτήτης του χώρου συνέβαλε ενεργά μαζί με τον Δήμο Λεμεσού και το ΤΕΠΑΚ στην αναβάθμιση του παλιού Φυτίδειου Αθλητικού Κέντρου ΓΣΟ, αφού εξασφαλίσαμε ένα σεβαστό ποσό 1.5 εκατ. ευρώ από την Κυβέρνηση για να το φτιάξουμε και να ξαναζωντανέψει ο χώρος», πρόσθεσε. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην παρουσία θρύλων του κυπριακού ποδοσφαίρου και του κλασικού αθλητισμού, ενώ ακολούθησε αγώνας φούτσαλ παλαιμάχων, τουρνουά φούτσαλ 5x5, τουρνουά καλαθόσφαιρας 3Χ3 και τουρνουά τένις, ενώ συμμετείχαν ομάδες παιδιών του ΑΓΟ μαζί με τους γυμναστές ΚΟΑ.
 • Στην Τελετή Απόλυσης Εθνοφυλάκων στο ΚΕΝ Λεμεσού ο Ανδρέας Μιχαηλίδης

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης παρευρέθηκε στην Τελετή Απόλυσης Εθνοφυλάκων κλάσεως 1989 στο ΚΕΝ Λεμεσού την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, την οποία διοργάνωσε η 3η Ταξιαρχία Λεμεσού. Την τελετή χαιρέτισε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ εκπροσώπησε τον Οργανισμό που βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Εθνικής Φρουράς, με την οποία διατηρεί άριστες σχέσεις.
 • Στην Τελετή Απόλυσης Εθνοφυλάκων στο ΚΕΝ Λεμεσού ο Ανδρέας Μιχαηλίδης

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης παρευρέθηκε στην Τελετή Απόλυσης Εθνοφυλάκων κλάσεως 1989 στο ΚΕΝ Λεμεσού την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, την οποία διοργάνωσε η 3η Ταξιαρχία Λεμεσού. Την τελετή χαιρέτισε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ εκπροσώπησε τον Οργανισμό που βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Εθνικής Φρουράς, με την οποία διατηρεί άριστες σχέσεις.
 • Παρόντες στο Παραολυμπιακό Πανόραμα Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Αντιπρόεδρος Κωστάκης Κουκκουλλής παρευρέθηκαν στο Παραολυμπιακό Πανόραμα που διοργάνωσε η Κυπριακή Παραολυμπιακή Επιτροπή στη Λεμεσό, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022. Από πλευράς ΚΟΑ ήταν παρούσα και η Λειτουργός Αντιγόνη Τάμπα. «Ως άνθρωπος του αθλητισμού χαίρομαι με όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό. Περισσότερο όμως θαυμάζω τους αθλητές και τις αθλήτριες των παραολυμπιακών αθλημάτων. Τους θαυμάζω για τη δύναμή τους, το σθένος τους, την θέλησή τους για ζωή και δημιουργία», σημείωσε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ. Παρακολούθησε επίσης τον αγώνα άρσης βαρών μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας που έγινε στο πλαίσιο της παρουσίασης του Παραολυμπιακού Πανοράματος και στο τέλος έκανε τις απονομές. Στο γεύμα που ακολούθησε έγιναν βραβεύσεις σε αθλητές που έχουν διακριθεί, με τον Ανδρέα Μιχαηλίδη να βραβεύει την Καρολίνα Πελενδρίτου, την Μαρία Μάρκου και τον Γιώργο Αρέστη.
 • Στις βραβεύσεις των κορυφαίων ο Σωτήρης Αδάμου

  Στην εκδήλωση του Δήμου Στροβόλου για τις βραβεύσεις των κορυφαίων αθλητών και σωματείων παρευρέθηκε το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Σωτήρης Αδάμου, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο Ανδρέα Μιχαηλίδη και τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού. «Η στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού προς τους αθλητές και τις αθλήτριες μας θα συνεχιστεί αδιάλειπτα, αυτή άλλωστε είναι η αποστολή και ο ρόλος του. Να βοηθά τον αθλητισμό του τόπου μας να ανθίσει», επισήμανε στον χαιρετισμό του ο κ. Αδάμου, ο οποίος βράβευσε τους πρωταθλητές μας Απόστολο Παρέλλη, Μάριο Γεωργίου και Ηλία Γεωργίου.
 • Στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Καράτε ο Κωστάκης Κουκκουλλής

  Ο Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κωστάκης Κουκκουλλής παρευρέθηκε στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Καράτε στη Λάρνακα την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο Ανδρέα Μιχαηλίδη και τον Οργανισμό. Ο κ. Κουκκουλλής παρακολούθησε τις προσπάθειες των καρατέκα στο πρωτάθλημα των κατηγοριών U16, U18, U21 και συμμετείχε στις απονομές των επάθλων στους νικητές. Συνεχάρη παράλληλα τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε Ανδρέα Βασιλείου και τους συνεργάτες του για τη διοργάνωση και την πολύ καλή δουλειά που γίνεται, αναφέροντας ότι η έμπρακτη στήριξη του ΚΟΑ θα συνεχιστεί.
 • ΚΟΑ και ΚΕΣΟΑ τίμησαν τους Κύπριους που έχουν αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες

  Σε μία λαμπρή εκδήλωση που έγινε στη Λάρνακα, με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων παρουσίας της Κύπρου σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού σε συνεργασία με την Κυπριακή Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΚΕΣΟΑ) τίμησαν τους αθλητές και τις αθλήτριες που έχουν αγωνιστεί στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του κόσμου. Πέραν των αθλητών και των αθλητριών που έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τιμήθηκαν και όσοι έχουν διατελέσει Πρόεδροι του ΚΟΑ και της ΚΟΕ, ενώ έγιναν ειδικές βραβεύσεις στην εκπρόσωπο της World Olympians Association Σαντρίν Μπιλιέτ και στην Πρόεδρο των Ελλήνων Olympians Βούλα Κοζομπόλη. Στην εκδήλωση που έγινε την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 παρουσιάστηκε επίσης το βιβλίο «Η Κύπρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες» και υπήρχε έκθεση με φωτογραφίες όλων των αθλητών και αθλητριών που συμμετείχαν στις διοργανώσεις από το 1980 ως το 2022 (σε θερινούς και χειμερινούς Αγώνες). Από πλευράς ΚΟΑ παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Αντιπρόεδρος Κωστάκης Κουκκουλλής, τα μέλη ΔΣ Κάλλη Χατζηιωσήφ, Σωτήρης Αδάμου, Ανδρόνικος Ανδρονίκου και ο Λειτουργός ΚΟΑ Βάσος Κουτσιούντας. Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης συνεχάρη την ΚΕΣΟΑ για την ιστορική, όπως την χαρακτήρισε, έκδοση του βιβλίου και επισήμανε στον χαιρετισμό του: «Δεν ζηλεύω ποτέ, αλλά όταν έχω απέναντί μου τους αθλητές και τις αθλήτριες που έχουν σηκώσει ψηλά την κυπριακή σημαία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παραδίνομαι. Ο ΚΟΑ, πιστός στον ρόλο και την υψηλή αποστολή του, εξαρχής στάθηκε στο πλευρό των Olympians Κύπρου. Εκείνο που μπορούμε να υποσχεθούμε ως ΚΟΑ είναι ότι με την ίδια ζέση και τον ίδιο ζήλο θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την αρωγή στους αθλητές και αθλήτριες μας, ώστε ο ήδη εντυπωσιακός κατάλογος των Olympians Κύπρου να μεγαλώνει συνεχώς». Ο Πρόεδρος των Κυπρίων Olympians Κώστας Παπακώστας τόνισε: «Αποτελεί τιμή για εμάς το γεγονός ότι η εκδήλωση αυτή τέθηκε υπό την διοργανωτική ευθύνη του ΚΟΑ και σάς ευχαριστούμε. Ο λίθος του αθλητισμού είναι ο αθλητής. Οι συμμετέχοντες σε Ολυμπιακούς Αγώνες καθορίζονται ως η αφρόκρεμα των αθλητών μας χώρας». Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης η Βούλα Κοζομπόλη, η Σαντρίν Μπιλιέτ, ο Άντρος Καραπατάκης εκ μέρους των Κύπριων Olympians, ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας Ιάσωνας και ο συγγραφέας του βιβλίου-δημοσιογράφος Πέτρος Χατζηχριστοδούλου.
 • Στα 90αχρονα του ΑΣΙΛ Λύσης ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ

  Ο Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κωστάκης Κουκκουλλής παρευρέθηκε στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 90 χρόνων του ΑΣΙΛ Λύσης το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, εκπροσωπώντας τον Οργανισμό και τον Πρόεδρο Ανδρέα Μιχαηλίδη. Ο Δήμαρχος Λύσης Ανδρέας Καουρής βράβευσε τον ΚΟΑ για τη διαχρονική προσφορά του προς τον ΑΣΙΛ, ενώ ο Πρόεδρος του ΑΣΙΛ Λύσης Γιώργος Καΐλης ευχαρίστησε τον Οργανισμό που στέκεται σταθερά στο πλευρό της ομάδας. Ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ διαβεβαίωσε τους ιθύνοντες του ΑΣΙΛ Λύσης ότι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού θα συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα.
 • Κουκκουλλής και Χατζηιωσήφ στη συνέντευξη Τύπου της ΚΟΕΑΣ

  Ο Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κωστάκης Κουκκουλλής και το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ παρευρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε η ΚΟΕΑΣ, για να ανακοινώσει τη συνεργασία της με την εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης, εκπροσωπώντας τον Οργανισμό και τον Πρόεδρό του Ανδρέα Μιχαηλίδη. Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στη Λευκωσία, στην παρουσία του ΥΠΠΑΝ Πρόδρομου Προδρόμου. Στον χαιρετισμό του ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ τόνισε μεταξύ άλλων πως «ο αθλητισμός της Κύπρου γίνεται καλύτερος όταν οργανισμοί τέτοιου βεληνεκούς προχωρούν σε ενέργειες όπως αυτή», σημειώνοντας πως «έτσι βοηθούν τον αθλητισμό να αναπτυχθεί από τη βάση». Ο ΚΟΑ θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες της ΚΟΕΑΣ.
 • ΚΟΑ και ΙΔΕΠ ανακοίνωσαν τη νέα δράση του Προγράμματος Erasmus+

  Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού σε συνεργασία με το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης, ανακοίνωσε νέα δράση του Προγράμματος Erasmus+ στον τομέα του Αθλητισμού, που επιχορηγεί Σχέδια Κινητικότητας για σκοπούς εκπαίδευσης και κατάρτισης. Με αφορμή την νέα αποκεντρωμένη Δράση του Προγράμματος Erasmus+ που αφορά Σχέδια Κινητικότητας στον τομέα του Αθλητισμού, διοργανώθηκε ενημερωτική εκδήλωση από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού σε συνεργασία με το ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης. Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΟΑ στη Λευκωσία. Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες χρηματοδότησης που αφορούν στη συγκεκριμένη δράση. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Πρόεδροι και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης, οι Γενικοί Διευθυντές των δύο Οργανισμών, δημόσιοι και ιδιωτικοί οργανισμοί, σωματεία και ομοσπονδίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς των αθλητικών και σωματικών δραστηριοτήτων, που αφορούν σε αθλήματα βάσης (grassroots sports). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στους δύο Οργανισμούς που επισφράγισε την χορηγία του ΚΟΑ προς το ΙΔΕΠ, για τα σχέδια που αφορούν την κινητικότητα στον τομέα του Αθλητισμού και συγκεκριμένα τη συγχρηματοδότηση ύψους 30.000 Ευρώ. Το συνολικό ποσό των 79,500 Ευρώ θα αξιοποιηθεί για την υλοποίηση σχεδίων από αθλητικούς φορείς αθλημάτων βάσης, κάτω από την δράση αυτή για το 2023. Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στην πάγια πολιτική του ΚΟΑ για έμπρακτη στήριξη του αθλητισμού βάσης μέσα από τα διάφορα προγράμματα και σχεδιασμούς του, επισημαίνοντας ότι η νέα δράση για την Κινητικότητα στον αθλητισμό θα ενισχύσει περαιτέρω αυτή την προσπάθεια. Ο κ. Μιχαηλίδης κάλεσε όλους τους μη-κερδοσκοπικούς αθλητικούς φορείς που ασχολούνται με τον αθλητισμό βάσης, να αξιοποιήσουν τις πολλαπλές ευκαιρίες που τους δίνονται μέσα από το Πρόγραμμα Erasmus +. «Μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά. Έχουμε τη διάθεση να συνεχίσουμε και να ενδυναμώσουμε αυτή τη συνεργασία. Ο ΚΟΑ είναι εδώ για να βοηθά, να στηρίζει, να υποστηρίζει», κατέληξε. Από την πλευρά του ο Δρ Ονησίφορος Ιορδάνου, Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΔΕΠ, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της δράσης για την προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη ατόμων, την αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων, την προώθηση ενός υγειούς τρόπου ζωής, βιώσιμου και φιλικού προς το περιβάλλον, αλλά και την υιοθέτηση κοινών ευρωπαϊκών αξιών, όπως της κοινωνικής συνοχής, ισότητας και συμπερίληψης.
 • Στο Rally of Cyprus 2022 ο Μιχάλης Ιωάννου

  Το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Μιχάλης Ιωάννου παρευρέθηκε στο «RALLY OF CYPRUS 2022» την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στη Λευκωσία, εκπροσωπώντας τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και τον Πρόεδρό του Ανδρέα Μιχαηλίδη. Ήταν ο προτελευταίος αγώνας Ράλλυ του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλλυ 2022 και έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη. Το δίδυμο των Χρίστου Δημοσθένους-Κύπρου Χριστοδούλου επικράτησε, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το δίδυμο Σίμος Γαλαταριώτης-Αντώνης Αντωνίου και στην τρίτη θέση το δίδυμο Γιώργος Παφίτης-Βασίλης Γραμμένος. Ο Μιχάλης Ιωάννου παρακολούθησε τον αγώνα και συμμετείχε στις απονομές των μεταλλίων στους νικητές, ενώ συνεχάρη την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου για την άψογη διοργάνωση και την πολύ καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια.
 • Η ηγεσία του ΚΟΑ στήριξε την εκστρατεία Movember Cyprus 2022

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης, το μέλος του ΔΣ Κάλλη Χατζηιωσήφ και η Γενική Διευθύντρια Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη στήριξαν την εκστρατεία Movember Κύπρου 2022, σε εκδήλωση που έγινε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στην Πάφο. «Οι μπάλες μας δεν είναι παιχνίδι» ήταν το σλόγκαν της συγκεκριμένης εκδήλωσης, στην οποία παρευρέθηκε πλήθος κόσμου και παρακολούθησε μεταξύ άλλων αγώνα καλαθόσφαιρας. Σ’ αυτόν η ομάδα του «Movember Cyprus» με προπονητή τον Πρόεδρο του ΚΟΑ και βοηθό την Γενική Διευθύντρια κέρδισε την ομάδα του Λούη Πατσαλίδη «The Λούης Night Show» με προπονητή τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας Ανδρέα Μουζουρίδη και βοηθό την Κάλλη Χατζηιωσήφ. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου, αλλά και η στρατολόγηση μουστακιών για την εκστρατεία Movember Κύπρου 2022, καθώς υπήρχε MAN VAN για ξύρισμα μουστακιών.