Μαζικός αθλητισμός

Item set

Items

Advanced search
 • Στα εγκαίνια των ανακαινισμένων γηπέδων του ΓΣΟ ο Ανδρέας Μιχαηλίδης

  Στα εγκαίνια των ανακαινισμένων γηπέδων του ΓΣΟ παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 στη Λεμεσό. «Αυτή τη μέρα την περιμέναμε αρκετά χρόνια και είναι ευλογημένη μέρα», είπε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, ο οποίος συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν για την επανεκκίνηση του ΓΣΟ. «Ο ΚΟΑ ως ιδιοκτήτης του χώρου συνέβαλε ενεργά μαζί με τον Δήμο Λεμεσού και το ΤΕΠΑΚ στην αναβάθμιση του παλιού Φυτίδειου Αθλητικού Κέντρου ΓΣΟ, αφού εξασφαλίσαμε ένα σεβαστό ποσό 1.5 εκατ. ευρώ από την Κυβέρνηση για να το φτιάξουμε και να ξαναζωντανέψει ο χώρος», πρόσθεσε. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην παρουσία θρύλων του κυπριακού ποδοσφαίρου και του κλασικού αθλητισμού, ενώ ακολούθησε αγώνας φούτσαλ παλαιμάχων, τουρνουά φούτσαλ 5x5, τουρνουά καλαθόσφαιρας 3Χ3 και τουρνουά τένις, ενώ συμμετείχαν ομάδες παιδιών του ΑΓΟ μαζί με τους γυμναστές ΚΟΑ.
 • Στην Αθλητική Εκπαιδευτική Ημερίδα του ΑΓΟ ο Ανδρέας Μιχαηλίδης

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης παρακολούθησε την «Αθλητική Εκπαιδευτική Ημερίδα» που διοργάνωσε το Τμήμα Μαζικού Αθλητισμού του ΚΟΑ μαζί με τα προγράμματα ΑΓΟ, Άσκηση στην Ε.Φ. και Σώματα Ασφαλείας. Η Ημερίδα έγινε στην 33ΜΚ στο Σταυροβούνι την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου κι εκεί βρέθηκε επίσης το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ, η προϊσταμένη του Μαζικού Αθλητισμού Έφη Μούζουρου και οι συνεργάτες της. Τον Πρόεδρο και την υπόλοιπη αντιπροσωπεία του ΚΟΑ υποδέχτηκαν στην 33ΜΚ ο Διοικητής των καταδρομών Συνταγματάρχης Μιχάλης Μακρής και ο Διοικητής της Μοίρας Ταγματάρχης Ανδρέας Πεττεμερίδης. Είναι η πρώτη φορά που έγινε αυτή η Ημερίδα σε τέτοια έκταση, στην παρουσία των συντονιστών όλων των επαρχιών και με τη συμμετοχή πέραν των 150 γυμναστών του προγράμματος Αθλητισμός Για Όλους. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του: «Είστε στο τμήμα που θεωρούμε διαμάντι για τον Οργανισμό και θέλω να συγχαρώ την προϊσταμένη, τους συνεργάτες της, αλλά και εσάς, γιατί χωρίς εσάς τους απλούς στρατιώτες, μια και είμαστε σε στρατόπεδο, δεν θα μπορούσε να πετύχει το πρόγραμμα. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι του Οργανισμού και θέλουμε να το διαφυλάξετε. Έστω κι ένα πράγμα να πάρετε από την ημερίδα, είναι σημαντικό». Η Κάλλη Χατζιωσήφ τόνισε: «Θα σας θυμίσω αυτό που έλεγαν οι πρόγονοί μας και το έχουμε αγνοήσει. Ένας υγιής νους φιλοξενείται σε ένα υγιές σώμα. Κρατήστε το λειτούργημα που κάνετε για τον εαυτό σας και για όσους παιδεύετε». Ο Συνταγματάρχης Μιχάλης Μακρής από την πλευρά του ευχαρίστησε τον ΚΟΑ για τη συνεργασία και το έργο των γυμναστών του ΑΓΟ, ενώ την ημερίδα χαιρέτησε και η Έφη Μούζουρου.
 • Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης κήρυξε τη λήξη του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου CISM

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης κήρυξε τη λήξη του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου CISM το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στη Λάρνακα. Ο Οργανισμός στέκεται διαχρονικά στο πλευρό του Στρατιωτικού Αθλητισμού, όπως μαρτυρά και η παρουσία του Προέδρου του στην τελετή λήξης, κατά την οποία ο Ανδρέας Μιχαηλίδης τιμήθηκε με το ανώτατο μετάλλιο CISM. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος και στη δεξίωση που ακολούθησε, ευχαρίστησε τους διοργανωτές γι’ αυτή την τιμή, την οποία αποδέχτηκε εκ μέρους του Οργανισμού, και διαβεβαίωσε ότι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού θα παραμείνει αρωγός του Στρατιωτικού Αθλητισμού σε ό,τι χρειάζεται. Στην τελετή λήξης παρευρέθηκαν και τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Σωτήρης Αδάμου και Ανδρόνικος Ανδρονίκου.
 • Στον Διεθνή Αγώνα Δρόμου «Μάριος Αγαθαγγέλου» ο Ανδρέας Μιχαηλίδης

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης παρακολούθησε τον 24ο Διεθνή Αγώνα Δρόμου «Μάριος Αγαθαγγέλου» στη Λεμεσό, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου. Ο Διεθνής Αγώνας Δρόμου «Μάριος Αγαθαγγέλου» αποτελεί την κορύφωση των Λεμεσίων 2022 και διοργανώνεται από τον Δήμο Λεμεσού με τη στήριξη του Σωματείου Δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου», στη μνήµη του αείμνηστου αθλητή και εκπαιδευτικού Μάριου Αγαθαγγέλου. Και φέτος έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ιδρύματος «Αλκίνοος Αρτεμίου», χαρίζοντας έτσι χαμόγελα σε παιδιά με ογκολογικές και αιματολογικές παθήσεις. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ ήταν παρών, δείχνοντας την έμπρακτη στήριξη του Οργανισμού σε κάθε φιλανθρωπική πρωτοβουλία και προσπάθεια.
 • Στην παρουσίαση του 5ου Radisson Blu Διεθνή Μαραθωνίου Λάρνακας η Κάλλη Χατζηιωσήφ

  Παρούσα στη συνέντευξη Τύπου για τον 5ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας ήταν η Κάλλη Χατζηιωσήφ, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στη Λάρνακα. Το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ εκπροσώπησε τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέα Μιχαηλίδη και τον Οργανισμό στην επίσημη παρουσίαση του Μαραθωνίου, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 20 Νοεμβρίου 2022, σε συνέχεια των επιτυχημένων διοργανώσεων των προηγούμενων ετών. Η Κάλλη Χατζηιωσήφ παρακολούθησε με ενδιαφέρον όλες τις λεπτομέρειες που παρουσιάστηκαν και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους διοργανωτές και στο Δήμο Λάρνακας που είναι συνοδοιπόρος σ’ αυτό το εγχείρημα.
 • Βιωματικές δραστηριότητες και «Ολυμπιονίκης ανακρίνει Ολυμπιονίκη» υπό την αιγίδα του ΚΟΑ

  Υπό την αιγίδα του ΚΟΑ διεξήχθησαν αυτό το Σάββατο, 14 Μαΐου, μία σειρά από δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στην καμπάνια «Access City Paphos», η οποία έχει ως όραμα την ένταξη των Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ) στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της Πάφου. Παρόντες στις εκδηλώσεις ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης και η Γενική Διευθύντρια Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, όπως και ο πρεσβευτής Fair Play Φοίβος Κωνσταντινίδης. Όσοι συμμετείχαν στην ποδηλατική βόλτα είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία ποδηλασίας ενός ΑμεΑ, ενώ το κοινό μπόρεσε να αναμετρηθεί με τον τυφλό τοξοβόλο μας Χρίστο Μισό. Επίσης, έγινε μεταξύ άλλων και αγώνας επίδειξης καλαθόσφαιρας τροχοκαθίσματος. Επιστέγασμα των βιωματικών αθλητικών δραστηριοτήτων αποτέλεσε η δεύτερη ομιλία παρακίνησης και ενδυνάμωσης. Με τίτλο «Ολυμπιονίκης ανακρίνει Ολυμπιονίκη», ο Κυριάκος Ιωάννου και ο Μίλαν Τραΐκοβιτς τέθηκαν ενώπιος ενωπίω για μια διαφορετική συζήτηση. Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ είπε μεταξύ άλλων: «Είναι μία εκδήλωση που παντρεύει τον αθλητισμό με τον ανθρωπισμό, αφού έχει ως στόχο να καταστεί βιωματική η καθημερινότητα των ΑμεΑ από όλους τους κατοίκους της Πάφου».
 • Στο «Limassol Sports Festival» ο Ανδρέας Μιχαηλίδης

  Παρών στο 2ο «Limassol Sports Festival» στο Μόλο Λεμεσού ήταν ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ παρακολούθησε από κοντά τους αγώνες επίδειξης στα δέκα και πλέον αθλήματα που παρουσίασαν οι διοργανωτές, τους οποίους και συνεχάρη για την όμορφη πρωτοβουλία τους, ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαΐδη και το αθλητικό γραφείο του Δήμου. Το 2ο «Limassol Sports Festival» συγκέντρωσε αυτό το Σάββατο 14 Μαΐου στο Μόλο Λεμεσού εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας που δοκίμασαν τις ικανότητές τους σε διάφορα αθλήματα. «Όλοι χρειαζόμαστε τον αθλητισμό στη ζωή μας και πρέπει να εντάξουμε την άθληση στην καθημερινότητά μας, όσο πειστική κι αν είναι. Κι αυτή η εκδήλωση του Δήμου Λεμεσού βοηθά τον κόσμο να αντιληφθεί την αξία της άθλησης, τη χαρά και την ευεξία που προσφέρει», σημείωσε στον χαιρετισμό του, πριν συμμετάσχει και ο ίδιος στα αγωνίσματα.
 • Παγκόσμιο συνέδριο ΑΓΟ στην Κύπρο

  Με σύνθημα “Ελάτε Να Αθληθείτε Μαζί Μας» πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητισμός Για Όλους (FISpT) την οποία φιλοξένησε το νησί μας. Η συνάντηση αυτή κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για την Κύπρο γιατί φιλοξένησε προσωπικότητες του αθλητισμού παγκόσμιας εμβέλειας και έδωσε την ευκαιρία στην Κύπρο να παρουσιάσει τα επιτεύγματα της στη μαζική άθληση.
 • To 11o Παγκόσμιο Συνέδριο ΑΓΟ στην Αβάνα

  Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Αβάνα της Κούβας το 11ο Παγκόσμιο συνέδριο «Αθλητισμός Για Όλους». Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Κουβανική Ολυμπιακή Επιτροπή και ήταν κάτω από την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Το συνέδριο παρακολούθησαν 1011 αντιπρόσωποι από 106 χώρες.
 • Β’ Συνέδριο «Αθλητισμός και Γυναίκα»

  Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού διοργάνωσε στην Κύπρο το Β’ Συνέδριο «Αθλητισμός και Γυναίκα», στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι χωρών της Ευρώπης. Στο περιθώριο του Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες έγιναν δεκτές στο Προεδρικό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και στο Δημαρχείο από τον Δήμαρχο Λέλλο Δημητριάδη. Τις εργασίες του Σνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Δήμος Γεωργιάδης, στην παρουσία της Προέδρου της Επιτροπής «Αθλητισμός και Γυναίκα» του Οργανισμού Ηρώς Μιτσίδου.
 • Το Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας «Αθλητισμός Για Όλους» TAFISA

  Πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό το Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας «Αθλητισμός Για Όλους» TAFISA, με διοργανωτή τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού. Τους σύνεδρους χαιρέτισε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Δήμος Γεωργιάδης.
 • Εορταστική εκδήλωση για τα 25 χρόνια ΑΓΟ (Αθλητισμός για όλους)

  Εορταστική εκδήλωση για τα 25 χρόνια ΑΓΟ (Αθλητισμός για όλους) όπου παραβρέθηκαν Νίκος Καρτακούλλης Πρόεδρος ΚΟΑ, Μάριος Κάρογιαν Πρόεδρος Βουλής, Κυριάκος Νεοκλέους πρώην Πρόεδρος ΚΟΑ, Δημήτρης Χριστόφιας Πρόεδρος Δημοκρατίας, ΑνδρέαςΔημητρίου Υπουργός Παιδείας. Στο Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία
 • Β' Συνέδριο Αθλητισμός και Γυναίκα

  Β' Συνέδριο Αθλητισμός και Γυναίκα με την Υπουργό παιδείας, Κλαίρη Αγγελίδου, την πρόεδρο της Επιτροπής, Ηρώ Μιτσίδου και την Αντιπρόεδρο Έφη Μούζουρου στο Ξενοδοχείο FORUM
 • Γιορτή ΑΓΟ για τα 25 χρόνια τιμώντας τον Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια και τον πρώην Πρόεδρο ΚΟΑ και ιδρυτή του προγράμματος Κυριάκο Νεοκλέους

  Το πρόγραμμα «Αθλητισμός Για Όλους» του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού γιόρτασε τα 25 χρόνια από την ίδρυση του με μια μεγαλειώδη στο κλειστό γυμναστήριο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» στη Λευκωσία. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν, ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Δημητρίου, ενώ προσκλήθηκε και παρέστη ο πρώην Πρόεδρος του ΚΟΑ ιδρυτής του προγράμματος Κυριάκος Νεοκλέους.
 • 1η Συγκέντρωση των προσληφθέντων γυμναστών στο ΑΓΟ

  Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Μακαρείου Αθλητικού Κέντρου η πρώτη συγκέντρωση των προσληφθέντων γυμναστών για το πρόγραμμα «Αθλητισμός Για Όλους» του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.
 • Α' Παγκύπρια εκδήλωση προγράμματος «Αθλητισμός Για Όλους»

  Διοργανώθηκε από το πρόγραμμα «Αθλητισμός Για Ολους» του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού η Α' Παγκύπρια Εκδήλωση ΑΓΟ. Η εκδήλωση έγινε στο Τσίρειο στάδιο και σε αυτή έλαβαν μέρος χιλιάδες παιδιά, μέλη του προγράμματος από όλη την Κύπρο. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Ορόεδρος του ΚΟΑ Ουράνιος Ιωαννίδης, στην παρουσία και του Γενικού Διευθυντή Χαράλαμπου Κουκουλαρίδη.
 • Συγκέντρωση Γυμναστών ΑΓΟ - ΚΟΑ

  Ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Χαράλαμπος Κουκουλαρίδης και ο προϊστάμενος του αγωνιστικού αθλητισμού Λουκάς Λουκά συναντήθηκαν και μίλησαν με του γυμναστές του ΑΓΟ – ΚΟΑ σε συγκέντρωση στο Μάκάρειο Αθλητικό Κέντρο.
 • Γιορτή ΑΓΟ Λεμεσού στην κλειστή αίθουσα «Ολύμπια»

  Το πρόγραμμα «Αθλητισμός Για Όλους» της επαρχίας Λεμεσού διοργάνωσε την ετήσια εκδήλωση του στην κλειστή αίθουσα «Ολύμπια» στη Λεμεσό. Στην εκδήλωση παρέστη και μίλησε ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κώστας Παπακώστας, ενώ απονεμήθηκε και τιμητική πλακέτα στον αναπληρωτή Πρόεδρο του ΓΣΟ Χριστάκη Σαββίδη για την προσφορά του στον κυπριακό αθλητισμό.
 • Συγκέντρωση Γυμναστών του ΑΓΟ

  Ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Χαράλαμπος Κουκουλαρίδης μίλησε στους γυμναστές του προγράμματος «Αθλητισμός Για Όλους» στη συγκέντρωση που έγινε σε αίθουσα του Μακαρείου σταδίου.
 • Καλοκαιρινή κατασκήνωση Τίμιου Παιγνιδιού

  Ο Πρεσβευτής του Fair Play Πέτρος Κυρίτσης, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του διοργανώνει σε συνεργασία με το ΕΣΥΑΑ Καλοκαιρινή κατασκήνωση Τίμιου Παιγνιδιού (18 -22/6/2006), στην οποία θα συμμετάσχουν παιδιά που είναι ενταγμένα στο Σχέδιο. Λεπτομέρειες δόθηκαν σε δημοσιογραφική διάσκεψη, στην παρουσία του Προέδρου του ΚΟΑ Τίτου Χριστοφίδη και του Υπεύθυνου του ΕΣΥΑΑ Ντίνου Μιχαηλίδη.
 • Πρόγραμμα Παιδί και Κολύμπι του ΑΓΟ

  Έναρξη του προγράμματος Παιδί και Κολύμπι του ΑΓΟ στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λευκωσίας με τους γυμναστές και τα «παιδιά, μέλη του προγράμματος σε δράση.
 • Παγκύπριο πρωτάθλημα κολύμβησης προγράμματος ΑΓΟ

  Το πρόγραμμα «Αθλητισμός Για Όλους» διοργάνωσε στο Ολυμπιακό κολυμβητήριο Λευκωσίας Παγκύπριο πρωτάθλημα κολύμβησης, στο οποίο συμμετείχαν παιδιά, μέλη του προγράμματος από όλες τις Επαρχίες. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Γενικός Διευθυντής του ΚΟΑ Χαράλαμπος Κουκουλλάρίδης.
 • Γιορτή ΑΓΟ Λευκωσίας στο κλειστό γυμναστήριο «Ελευθερία»

  Το πρόγραμμα «Αθλητισμός Για Όλους» της επαρχίας Λευκωσίας διοργάνωσε την ετήσια εκδήλωση του στο κλειστό γυμναστήριο «Ελευθερία». Στην εκδήλωση παρέστη και μίλησε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Δήμος Γεωργιάδης, ενώ την εκδήλωση και άλλα Μέλη του ΔΣ.
 • Παγκύπριο πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας προγράμματος ΑΓΟ

  Το πρόγραμμα «Αθλητισμός Για Όλους» διοργάνωσε στο «Λευκόθεο» κλειστό γυμναστήριο στη Λευκωσία, Παγκύπριο πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας, στο οποίο συμμετείχαν παιδιά, μέλη του προγράμματος από όλες τις Επαρχίες. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Γενικός Διευθυντής του ΚΟΑ Χαράλαμπος Κουκουλαρίδης.
 • Παγκύπριοι Αγώνες Στίβου προγράμματος ΑΓΟ

  Το πρόγραμμα «Αθλητισμός Για Όλους» διοργάνωσε στο Μακάρειο Αθλητικό Κέντρο, Παγκύπριους Αγώνες Στίβου, στους οποίους συμμετείχαν παιδιά, μέλη του προγράμματος από όλες τις Επαρχίες.