Αγωνιστικός αθλητισμός

Item set

Items

Advanced search
 • Παρόντες στο Παραολυμπιακό Πανόραμα Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Αντιπρόεδρος Κωστάκης Κουκκουλλής παρευρέθηκαν στο Παραολυμπιακό Πανόραμα που διοργάνωσε η Κυπριακή Παραολυμπιακή Επιτροπή στη Λεμεσό, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022. Από πλευράς ΚΟΑ ήταν παρούσα και η Λειτουργός Αντιγόνη Τάμπα. «Ως άνθρωπος του αθλητισμού χαίρομαι με όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό. Περισσότερο όμως θαυμάζω τους αθλητές και τις αθλήτριες των παραολυμπιακών αθλημάτων. Τους θαυμάζω για τη δύναμή τους, το σθένος τους, την θέλησή τους για ζωή και δημιουργία», σημείωσε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ. Παρακολούθησε επίσης τον αγώνα άρσης βαρών μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας που έγινε στο πλαίσιο της παρουσίασης του Παραολυμπιακού Πανοράματος και στο τέλος έκανε τις απονομές. Στο γεύμα που ακολούθησε έγιναν βραβεύσεις σε αθλητές που έχουν διακριθεί, με τον Ανδρέα Μιχαηλίδη να βραβεύει την Καρολίνα Πελενδρίτου, την Μαρία Μάρκου και τον Γιώργο Αρέστη.
 • Στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Καράτε ο Κωστάκης Κουκκουλλής

  Ο Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κωστάκης Κουκκουλλής παρευρέθηκε στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Καράτε στη Λάρνακα την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο Ανδρέα Μιχαηλίδη και τον Οργανισμό. Ο κ. Κουκκουλλής παρακολούθησε τις προσπάθειες των καρατέκα στο πρωτάθλημα των κατηγοριών U16, U18, U21 και συμμετείχε στις απονομές των επάθλων στους νικητές. Συνεχάρη παράλληλα τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε Ανδρέα Βασιλείου και τους συνεργάτες του για τη διοργάνωση και την πολύ καλή δουλειά που γίνεται, αναφέροντας ότι η έμπρακτη στήριξη του ΚΟΑ θα συνεχιστεί.
 • Κουκκουλλής και Χατζηιωσήφ στη συνέντευξη Τύπου της ΚΟΕΑΣ

  Ο Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κωστάκης Κουκκουλλής και το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ παρευρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε η ΚΟΕΑΣ, για να ανακοινώσει τη συνεργασία της με την εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης, εκπροσωπώντας τον Οργανισμό και τον Πρόεδρό του Ανδρέα Μιχαηλίδη. Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στη Λευκωσία, στην παρουσία του ΥΠΠΑΝ Πρόδρομου Προδρόμου. Στον χαιρετισμό του ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ τόνισε μεταξύ άλλων πως «ο αθλητισμός της Κύπρου γίνεται καλύτερος όταν οργανισμοί τέτοιου βεληνεκούς προχωρούν σε ενέργειες όπως αυτή», σημειώνοντας πως «έτσι βοηθούν τον αθλητισμό να αναπτυχθεί από τη βάση». Ο ΚΟΑ θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες της ΚΟΕΑΣ.
 • ΚΟΑ και ΙΔΕΠ ανακοίνωσαν τη νέα δράση του Προγράμματος Erasmus+

  Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού σε συνεργασία με το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης, ανακοίνωσε νέα δράση του Προγράμματος Erasmus+ στον τομέα του Αθλητισμού, που επιχορηγεί Σχέδια Κινητικότητας για σκοπούς εκπαίδευσης και κατάρτισης. Με αφορμή την νέα αποκεντρωμένη Δράση του Προγράμματος Erasmus+ που αφορά Σχέδια Κινητικότητας στον τομέα του Αθλητισμού, διοργανώθηκε ενημερωτική εκδήλωση από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού σε συνεργασία με το ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης. Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΟΑ στη Λευκωσία. Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες χρηματοδότησης που αφορούν στη συγκεκριμένη δράση. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Πρόεδροι και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης, οι Γενικοί Διευθυντές των δύο Οργανισμών, δημόσιοι και ιδιωτικοί οργανισμοί, σωματεία και ομοσπονδίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς των αθλητικών και σωματικών δραστηριοτήτων, που αφορούν σε αθλήματα βάσης (grassroots sports). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στους δύο Οργανισμούς που επισφράγισε την χορηγία του ΚΟΑ προς το ΙΔΕΠ, για τα σχέδια που αφορούν την κινητικότητα στον τομέα του Αθλητισμού και συγκεκριμένα τη συγχρηματοδότηση ύψους 30.000 Ευρώ. Το συνολικό ποσό των 79,500 Ευρώ θα αξιοποιηθεί για την υλοποίηση σχεδίων από αθλητικούς φορείς αθλημάτων βάσης, κάτω από την δράση αυτή για το 2023. Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στην πάγια πολιτική του ΚΟΑ για έμπρακτη στήριξη του αθλητισμού βάσης μέσα από τα διάφορα προγράμματα και σχεδιασμούς του, επισημαίνοντας ότι η νέα δράση για την Κινητικότητα στον αθλητισμό θα ενισχύσει περαιτέρω αυτή την προσπάθεια. Ο κ. Μιχαηλίδης κάλεσε όλους τους μη-κερδοσκοπικούς αθλητικούς φορείς που ασχολούνται με τον αθλητισμό βάσης, να αξιοποιήσουν τις πολλαπλές ευκαιρίες που τους δίνονται μέσα από το Πρόγραμμα Erasmus +. «Μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά. Έχουμε τη διάθεση να συνεχίσουμε και να ενδυναμώσουμε αυτή τη συνεργασία. Ο ΚΟΑ είναι εδώ για να βοηθά, να στηρίζει, να υποστηρίζει», κατέληξε. Από την πλευρά του ο Δρ Ονησίφορος Ιορδάνου, Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΔΕΠ, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της δράσης για την προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη ατόμων, την αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων, την προώθηση ενός υγειούς τρόπου ζωής, βιώσιμου και φιλικού προς το περιβάλλον, αλλά και την υιοθέτηση κοινών ευρωπαϊκών αξιών, όπως της κοινωνικής συνοχής, ισότητας και συμπερίληψης.
 • Στο Rally of Cyprus 2022 ο Μιχάλης Ιωάννου

  Το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Μιχάλης Ιωάννου παρευρέθηκε στο «RALLY OF CYPRUS 2022» την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στη Λευκωσία, εκπροσωπώντας τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και τον Πρόεδρό του Ανδρέα Μιχαηλίδη. Ήταν ο προτελευταίος αγώνας Ράλλυ του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλλυ 2022 και έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη. Το δίδυμο των Χρίστου Δημοσθένους-Κύπρου Χριστοδούλου επικράτησε, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το δίδυμο Σίμος Γαλαταριώτης-Αντώνης Αντωνίου και στην τρίτη θέση το δίδυμο Γιώργος Παφίτης-Βασίλης Γραμμένος. Ο Μιχάλης Ιωάννου παρακολούθησε τον αγώνα και συμμετείχε στις απονομές των μεταλλίων στους νικητές, ενώ συνεχάρη την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου για την άψογη διοργάνωση και την πολύ καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια.
 • Η ηγεσία του ΚΟΑ στήριξε την εκστρατεία Movember Cyprus 2022

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης, το μέλος του ΔΣ Κάλλη Χατζηιωσήφ και η Γενική Διευθύντρια Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη στήριξαν την εκστρατεία Movember Κύπρου 2022, σε εκδήλωση που έγινε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στην Πάφο. «Οι μπάλες μας δεν είναι παιχνίδι» ήταν το σλόγκαν της συγκεκριμένης εκδήλωσης, στην οποία παρευρέθηκε πλήθος κόσμου και παρακολούθησε μεταξύ άλλων αγώνα καλαθόσφαιρας. Σ’ αυτόν η ομάδα του «Movember Cyprus» με προπονητή τον Πρόεδρο του ΚΟΑ και βοηθό την Γενική Διευθύντρια κέρδισε την ομάδα του Λούη Πατσαλίδη «The Λούης Night Show» με προπονητή τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας Ανδρέα Μουζουρίδη και βοηθό την Κάλλη Χατζηιωσήφ. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου, αλλά και η στρατολόγηση μουστακιών για την εκστρατεία Movember Κύπρου 2022, καθώς υπήρχε MAN VAN για ξύρισμα μουστακιών.
 • Παρών στη Regatta of Champions του ΝΟΑ ο Ανδρέας Μιχαηλίδης

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης του Regatta of Champions που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου στη Λεμεσό 16 με 19 Νοεμβρίου. Στη διοργάνωση συμμετέχουν παιδιά έως 14 ετών που αγωνίζονται στην κατηγορία σκαφών optimist. Η τελετή έναρξης έγινε τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου από τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα. Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ συνεχάρη τον ΝΟΑ για την ανάληψη αυτής της σημαντικής διοργάνωσης που πρώτη φορά γίνεται στην Κύπρο και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον Πρόεδρο Στέλιο Χαραλάμπους και τους συνεργάτες του. Τόνισε επίσης την τεράστια συμβολή των χορηγών, τόσο στην υλοποίηση αθλητικών εκδηλώσεων όσο και στη βοήθεια που παρέχουν σε αθλητές για να μπορέσουν να υλοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους.
 • Μαζική παρουσία του ΚΟΑ σε διεθνή αγώνα θαλάσσιου σκι

  Στο 18ο Cyprus International 3 Round Slalom της Κυπριακής Ομοσπονδίας Θαλάσσιου Σκι, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης και τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Έλενα Παπακώστα, Ανδρέας Μυλωνάς και Χρίστος Νεοφύτου την Κυριακή 6 Νοεμβρίου. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ παρακολούθησαν τον διεθνή αγώνα θαλάσσιου σκι στην Λεμεσό και συμμετείχαν στις απονομές στους νικητές της διοργάνωσης που διεξήχθη το διήμερο 5-6 Νοεμβρίου. Η μαζική παρουσία του ΚΟΑ στη διοργάνωση δείχνει έμπρακτα ότι ο Οργανισμός στηρίζει όλα τα αθλήματα και βρίσκεται στο πλευρό τους. Στον χαιρετισμό του ο Ανδρέας Μιχαηλίδης συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες, αλλά και την Κυπριακή Ομοσπονδία Θαλάσσιου Σκι για την ανάληψη της διοργάνωσης, καθώς ο Οργανισμός επικροτεί κάθε τέτοια πρωτοβουλία που διαφημίζει την Κύπρο στο εξωτερικό. Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο Ανδρέα Κόκκινο και τους συνεργάτες του.
 • Υπουργείο Υγείας και ΚΟΑ τίμησαν τους αθλητές που συμμετείχαν στους 11ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Μεταμοσχευμένων

  Το Υπουργείο Υγείας και ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού τίμησαν την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου τους αθλητές που συμμετείχαν στους 11ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Μεταμοσχευμένων (21-28 Αυγούστου στην Οξφόρδη), στην παρουσία του Συνδέσμου Μεταμοσχευμένων Κύπρου. Στη συνέντευξη Τύπου που έγινε στο Υπουργείο Υγείας παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης, τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Σωτήρης Αδάμου, Κάλλη Χατζηιωσήφ και οι Λειτουργοί ΚΟΑ Πάρις Αβρααμίδης, Αντιγόνη Τάμπα. Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας τόνισε πως «οι αθλητές μας δεν διακρίθηκαν στους Αγώνες μόνο με μετάλλια, αλλά κυρίως απέδειξαν ότι είναι νικητές της ζωής». Συνεχάρη «τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΚΟΑ για την υποστήριξή τους στους Αγώνες και την προσφορά τους γενικότερα στη στήριξη της υγείας των αθλητών». Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης ανέφερε στον χαιρετισμό του: «Ο ΚΟΑ αναγνωρίζει τη σημασία της ισότιμης συμμετοχής όλων των πολιτών σε φυσικές δραστηριότητες και στον αθλητισμό και το δικαίωμα όλων των ατόμων να απολαμβάνουν τις βασικές θεμελιώδεις ελευθερίες που προσφέρονται μέσα από τον αθλητισμό, χωρίς καμία διάκριση. Ο Οργανισμός υλοποιεί Σχεδιασμούς στήριξης των Ομοσπονδιών εκείνων που καλλιεργούν αθλήματα για τα άτομα με αναπηρία». Κάλεσε, δε, όλο τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια που γίνεται για να αυξηθεί ο αριθμός των δοτών οργάνων στην Κύπρο, αφού ο αριθμός αυτός βρίσκεται σε χαμηλά πλαίσια.
 • Στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ιστιοσανίδας Techno 2022 ο Πρόεδρος του ΚΟΑ

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ιστιοσανίδας Techno 2022 στην Μαρίνα Λεμεσού την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου. Παρών στην τελετή έναρξης και το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Ανδρόνικος Ανδρονίκου. «Είναι μία διοργάνωση με τεράστια αξία για τον αθλητικό τουρισμό της Κύπρου, ενώ παράλληλα αποτελεί μεγάλη διαφήμιση για το νησί μας διεθνώς. Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού χαιρετίζει τέτοιες πρωτοβουλίες που λειτουργούν ως πρεσβευτής της Κύπρου στο εξωτερικό», τόνισε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ στον χαιρετισμό του, δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια στην Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία για την ανάληψη και διοργάνωση αυτού του τουρνουά, που αποτελεί επιστέγασμα της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια. Στην τελετή έναρξης παρέλασαν 21 χώρες, με τη μεγάλη γιορτή της ιστιοπλοΐας να ξεκινά σήμερα με τη συμμετοχή 230 ιστιοπλόων και ολοκληρώνεται στις 5 του μήνα.
 • Στην τελετή έναρξης του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού ο Αδάμου

  Το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Σωτήρης Αδάμου παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού και του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου CISM, καθώς επίσης και στο Gala Dinner που ακολούθησε. Η τελετή έναρξης έγινε στη Λάρνακα την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου και ο Σωτήρης Αδάμου εκπροσώπησε τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέα Μιχαηλίδη και τον Οργανισμό, ο οποίος στέκεται διαχρονικά στο πλευρό του Στρατιωτικού Αθλητισμού.
 • Στο Σούπερ Καπ Γυναικών Χάντμπολ ο Σωτήρης Αδάμου

  Το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Σωτήρης Αδάμου παρακολούθησε το Σούπερ Καπ Γυναικών στο Χάντμπολ ανάμεσα στην Ένωση Νεολαίας Αθηαίνου και την CY View Developer Α.Σ. Λατσιά, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου. Ο κ. Αδάμου βρέθηκε στο «Ελευθερία», στη Λευκωσία, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη και τον Οργανισμό, και συμμετείχε στην απονομή του τίτλου στην ομάδα των Λατσιών που κέρδισε με 32-31. Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού στηρίζει σταθερά όλα τα αθλήματα, όπως πιστοποιεί και η παρουσία του (και) στο Σούπερ Καπ Γυναικών Χάντμπολ.
 • Παρόντες στην εκδήλωση των Cyprus Olympians Κουκκουλλής και Χατζηιωσήφ

  Ο Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κωστάκης Κουκκουλλής και το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ παρευρέθηκαν σε ειδική εκδήλωση των Cyprus Olympians για το πρόγραμμα νεαρών ταλέντων Boost for Best, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στη Λάρνακα. Στην εκδήλωση αυτή ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 18 αθλητών που είναι δικαιούχοι των υποτροφιών του προγράμματος Boost4Best του διεθνούς φιλανθρωπικού ιδρύματος Parimatch Foundation. «Μεταφέρω τον χαιρετισμό και του Προέδρου του ΚOA γι’ αυτή την εξαιρετική προσπάθεια και την στήριξη σε νεαρά ταλέντα του τόπου. Χαιρετίζουμε αυτή την αξιέπαινη και δυνατή προσπάθεια από τους εμπλεκόμενους φορείς για το μέλλον των νεαρών Αθλητών», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Κωστάκης Κουκκουλλής, ενώ η Κάλλη Χατζηιωσήφ αναφέρθηκε στην ψυχική υγεία των νέων αθλητών και τα προγράμματα στήριξης του ΚΟΑ προς τους αθλητές.
 • Κουκκουλλής και Αδάμου στον απολογισμό 2022 ΚΟΕ/ΚΕΚΑ

  Ο Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κωστάκης Κουκκουλλής και το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Σωτήρης Αδάμου παρευρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων για τον αγωνιστικό απολογισμό του 2022. Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο, με τον κ. Κουκκουλλή και τον κ. Αδάμου να εκπροσωπούν την Πρόεδρο του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη και τον Οργανισμό. Ο απολογισμός αφορούσε τις επιτυχίες των αθλητών μας στις μεγάλες διοργανώσεις που συμμετείχαν μέσα στο 2022, ειδικά τους Μεσογειακούς Αγώνες και τους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, όπου η Κύπρος είχε σημαντικές διακρίσεις.
 • Παρών στην 17η Διεθνή Ρεγκάτα Κύπρου ο Ανδρέας Μιχαηλίδης

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης παρευρέθηκε στην 17η Διεθνή Ρεγκάτα Κύπρου, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στη Λεμεσό. Στη διοργάνωση συμμετείχαν αθλητές από εννέα χώρες (Κύπρο, Ελλάδα, Ουγγαρία, Αίγυπτο, Λιθουανία, Δανία, Γεωργία, Β. Μακεδονία και Σερβία), με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ να παρακολουθεί από κοντά την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας Κανό Καγιάκ Κύπρου που κατέλαβε την πρώτη θέση στη Διεθνή Ρεγκάτα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Ουγγαρία και στην τρίτη η Ελλάδα. Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης συνεχάρη την Κυπριακή Ομοσπονδία Κανό Καγιάκ για την ανάληψη και επιτυχή αποπεράτωση της διοργάνωσης, καθώς και τον Δήμαρχο Γερμασόγειας Κυριάκο Ξυδιά που ήταν συνδιοργανώτης. Ο Οργανισμός στηρίζει σταθερά (και) το κανό καγιάκ και η παρουσία του Προέδρου πιστοποιεί το έμπρακτο ενδιαφέρον του ΚΟΑ για το άθλημα.
 • Κουκκουλλής και Ανδρονίκου στην τελετή έναρξης των Παγκύπριων Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων

  Ο Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κωστάκης Κουκκουλλής και το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Ανδρόνικος Ανδρονίκου παρευρέθηκαν στην τελετή έναρξης των Παγκύπριων Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη και τον Οργανισμό, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στην Πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα. Παρούσες από πλευράς ΚΟΑ και οι Λειτουργοί του Οργανισμού Έφη Μούζουρου και Αντιγόνη Τάμπα. Στον χαιρετισμό του ο Ανδρόνικος Ανδρονίκου είπε ότι «οι Παγκύπριοι Ειδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πολύ σημαντικοί, γιατί όλοι όσοι συμμετέχουν είναι ήδη νικητές και απολαμβάνουν αυτό που αγαπούν, τον αθλητισμό, και τον υπηρετούν παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού στέκεται σταθερά στο πλευρό της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ειδικών Ολυμπιακών σε ό,τι χρειαστεί».
 • Παρών ο ΚΟΑ στον τελικό του Drift Kings International Series

  Στον τελικό του Drift Kings International Series παρευρέθηκαν τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Χρίστος Νεοφύτου και Σωτήρης Αδάμου την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στην Άχνα. Παρακολούθησαν από κοντά τη διοργάνωση που ανέλαβε να φιλοξενήσει στην Κύπρο η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, την οποία συνεχάρησαν εκ μέρους του Οργανισμού για το επιτυχημένο εγχείρημα. Τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ συμμετείχαν και στις απονομές. Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού χαιρετίζει σταθερά κάθε τέτοια προσπάθεια και πρωτοβουλία που αποτελεί διαφήμιση της Κύπρου μας στο εξωτερικό.
 • Ο ΚΟΑ στο πλευρό της ΚΙΟ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας Techno 2022

  Το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ παρευρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας Techno 2022 που διοργανώνει η ΚΙΟ από τις 29 Οκτωβρίου ως τις 5 Νοεμβρίου. Στη συνέντευξη Τύπου που έγινε στο Ολυμπιακό Μέγαρο την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου ήταν παρούσα η Κάλλη Χατζηιωσήφ, εκπροσωπώντας τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού. Στον χαιρετισμό της τόνισε ότι «ο ΚΟΑ συγχαίρει την Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία για τη διεκδίκηση και ανάληψη μιας τέτοιας μεγάλης εμβέλειας διοργάνωσης που τιμά την Κύπρο διεθνώς. Ο Οργανισμός χαιρετίζει κάθε τέτοια πρωτοβουλία που λειτουργεί ως αδιαμφισβήτητος πρεσβευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εξωτερικό». Η κα. Χατζηιωσήφ πρόσθεσε ότι «η Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία έχει άρωμα ολυμπιακών διακρίσεων και αξίζει συγχαρητηρίων η εξαιρετική δουλειά που γίνεται εδώ και χρόνια. Ο ΚΟΑ θα στηρίζει αδιάλειπτα την προσπάθειά της για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες».
 • Παρούσα στο Κύπελλο Κύπρου Τραπ 2022 η ηγεσία του ΚΟΑ

  Στην παρουσία της ηγεσίας του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού διεξήχθη αυτό το Σαββατοκύριακο το Κύπελλο Κύπρου Τραπ Eneos 2022. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Κωστάκης Κουκκουλής και το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Ανδρόνικος Ανδρονίκου βρέθηκαν αυτή την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λάρνακας και παρακολούθησαν από κοντά τις προσπάθειες των σκοπευτών και των σκοπευτριών. Συμμετείχαν, επίσης, στις απονομές των επάθλων στους νικητές, ενώ συνεχάρησαν τους διοργανωτές του Κυπέλλου Κύπρου Τραπ. Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Χριστόφορος Κωνσταντινιδης, τη δεύτερη ο Νικόλας Κυριάκου και την τρίτη ο Σαββίδης Φειδίας. Η παρουσία της ηγεσίας του ΚΟΑ στη διοργάνωση αποτυπώνει τη σταθερή και διαχρονική στήριξη του Οργανισμού προς το άθλημα της σκοποβολής.
 • Στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Κανό Καγιάκ ο Πρόεδρος του ΚΟΑ

  Στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Κανό Καγιάκ παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ βρέθηκε στον Υδατοφράκτη Γερμασόγειας στη Λεμεσό το μεσημέρι της Κυριακής και παρακολούθησε το Πρωτάθλημα, συγχαίροντας την Ομοσπονδία για την πολύ καλή διοργάνωσή του. Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού στηρίζει όλα τα αθλήματα και βρίσκεται στο πλευρό τους με κάθε τρόπο, όπως μαρτυρά και η παρουσία του Ανδρέα Μιχαηλίδη στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Κανό Καγιάκ, το οποίο ήταν υπό την αιγίδα του Δημάρχου Γερμασόγειας Κυριάκου Ξυδιά.
 • Στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τένις Κουκκουλλής και Ανδρονίκου

  Ο Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κωστάκης Κουκκουλλής και το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Ανδρόνικος Ανδρονίκου παρακολούθησαν το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τένις που διοργάνωσε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας. Ο ΚΟΑ στηρίζει σταθερά την αντισφαίριση και η παρουσία της αντιπροσωπείας του Οργανισμού στο Πρωτάθλημα το πιστοποιεί. Ο Κωστάκης Κουκκουλλής και ο Ανδρόνικος Ανδρονίκου είδαν από κοντά τις προσπάθειες των αθλητών και έκαναν τις απονομές στους νικητές, συγχαίροντας παράλληλα τον Όμιλο Αντισφαίρισης Λάρνακας για την πολύ καλή διοργάνωση.
 • Παρών στον Ποδηλατικό Γύρο Λεμεσού ο Ανδρέας Μιχαηλίδης

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης παρευρέθηκε στον Deloitte Ποδηλατικό Γύρο Λεμεσού 10 χλμ. την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου. Η έναρξη του Ποδηλατικού Γύρου δόθηκε το πρωί της Κυριακής και ήταν παρών ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, ο οποίος έδειξε την έμπρακτη και συνεχή στήριξη του Οργανισμού στην ποδηλασία, ενώ συνεχάρη τους αρμοδίους για την άψογη διοργάνωση, καθώς ο Ποδηλατικός Γύρος ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και πολυπληθή συμμετοχή από το κοινό.
 • Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής Κωστάκης Κουκκουλλής και Μιχάλης Ιωάννου

  Η Κύπρος φιλοξενεί την σημαντικότερη διοργάνωση της σκοποβολής στην Ευρώπη για το 2022, αφού από τις 25 Αυγούστου ως τις 11 Σεπτεμβρίου διεξάγεται στο νησί μας το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής. Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού στηρίζει και παρακολουθεί την επιτυχημένη αυτή διοργάνωση, από την οποία θα προκύψουν οι οκτώ πρώτες κάρτες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024. Το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Μιχάλης Ιωάννου παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Σκοποβολής στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Λάρνακας το βράδυ της Πέμπτης 25 Αυγούστου. Στον χαιρετισμό του επανέλαβε την εμπιστοσύνη του Οργανισμού προς την Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου που διοργανώνει τους Αγώνες και την πρόθεση του ΚΟΑ να συνεχίσει να υποστηρίζει το άθλημα που έχει χαρίσει τόσες επιτυχίες στην Κύπρο, ενώ έστειλε τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέα Μιχαηλίδη που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. Ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Κωστάκης Κουκκουλλής παρακολούθησε τους Αγώνες το Σάββατο 27 Αυγούστου, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του Οργανισμού για την σκοποβολή και συνεχάρη την Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου για την άψογη διεξαγωγή της διοργάνωσης.
 • Ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ συνεχάρη τον Ηλία Γεωργίου

  Στο προπονητικό κέντρο της Ενόργανης Γυμναστικής που εγκαινίασε στις αρχές του καλοκαιριού ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, βρέθηκε ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Κωστάκης Κουκκουλλής την Τετάρτη 10 Αυγούστου. Εκεί είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον Ηλία Γεωργίου και να τον συγχαρεί για τις μεγάλες επιτυχίες του στους πρόσφατους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, από τους οποίους επέστρεψε με ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο, στο Μονόζυγο και στο Σύνθετο Ομαδικό αντίστοιχα. Ο Κωστάκης Κουκκουλλής, ο οποίος βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο την Τετάρτη, διαβεβαίωσε τον Ηλία Γεωργίου και τον προπονητή του Παναγιώτη Σιήηππη, ότι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της Ενόργανης Γυμναστικής και να προσφέρει στους αθλητές τις καλύτερες συνθήκες προετοιμασίας.
 • Στο πλευρό της κυπριακής αποστολής στο Μπέρμιγχαμ ο Σωτήρης Αδάμου

  Επέστρεψε από το Μπέρμιγχαμ το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Σωτήρης Αδάμου μετά τη λήξη των 22ων Κοινοπολιτειακών Αγώνων. Ο Σωτήρης Αδάμου βρέθηκε στην αγγλική πόλη από την 1η Αυγούστου και για μία εβδομάδα παρακολούθησε από κοντά τις προσπάθειες των αθλητών μας σε στίβο, ενόργανη και ρυθμική γυμναστική, μπιτς βόλεϊ, επιτραπέζια αντισφαίριση και μπάντμιντον. Το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ ήταν παρών στις μεγάλες επιτυχίες που κατέγραψε η αποστολή της ΚΟΕ στους Αγώνες και συνεχάρη τους αθλητές και τις αθλήτριές μας για τις σπουδαίες διακρίσεις τους. Παρακολούθησε μεταξύ άλλων την προσπάθεια του Μάριου Γεωργίου και του Ηλία Γεωργίου στην Ενόργανη Γυμναστική, της Άννας Σοκόλοβα στη Ρυθμική Γυμναστική και του Αλέξανδρου Πουρσανίδη στη σφυροβολία, αθλητές που συνεχάρη θερμά για την κατάκτηση των μεταλλίων.