Βραβεύσεις ομοσπονδιών/αθλητικών φορέων

Item set

Items

Advanced search
 • Παρών ο ΚΟΑ στην εκδήλωση του Σωματείου Δρομέων «Περικλής Δημητρίου»

  Ο Λειτουργός ΚΟΑ Ανδρέας Μαρκίδης παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Σωματείου Δρομέων «Περικλής Δημητρίου» με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων ζωής του, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 στο Ολυμπιακό Μέγαρο, εκπροσωπώντας τον Οργανισμό και τον Πρόεδρο Ανδρέα Μιχαηλίδη. Στον χαιρετισμό του ο Ανδρέας Μαρκίδης στάθηκε στην προσφορά του Σωματείου που δεν περιορίζεται στο αθλητικό επίπεδο, αφού «το σωματείο χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του αθλητισμού για την προώθηση φιλανθρωπικών σκοπών», ενώ επισήμανε τη στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού προς το Σωματείο Δρομέων «Περικλής Δημητρίου».
 • Στην εκδήλωση του Πενταδάκτυλου Κερύνειας ο Σωτήρης Αδάμου

  Το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Σωτήρης Αδάμου παρευρέθηκε στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργάνωσε η Επαρχιακή Επιτροπή Ολυμπιακής Γυμναστικής «Πενταδάκτυλος Κερύνειας» το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, εκπροσωπώντας τον Οργανισμό και τον Πρόεδρο Ανδρέα Μιχαηλίδη. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν ο αθλητής του Πενταδάκτυλου Μάριος Γεωργίου και ο προπονητής του Παναγιώτης Πετρίδης. «Ως ΚΟΑ παρακολουθούμε την πολύ καλή δουλειά που κάνετε και που αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα, όχι μόνο των αθλητών που έχουν ξεχωρίσει και διαπρέπουν, όπως ο Μάριος Γεωργίου, αλλά και αυτών που προσπαθούν καθημερινά για να φτάσουν ψηλά», επισήμανε στον χαιρετισμό του ο Σωτήρης Αδάμου.
 • Στη γιορτή της Απόλλων Ladies ο Πρόεδρος του ΚΟΑ

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης και το μέλος του ΔΣ Ανδρέας Μυλωνάς παρευρέθηκαν στην εκδήλωση της ομάδας Απόλλων Ladies για τον εορτασμό των 15 χρόνων ζωής της, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 στη Λεμεσό. Η διοίκηση της ομάδας τίμησε τον Ανδρέα Μιχαηλίδη και τον ΚΟΑ που έθεσε υπό την αιγίδα του την εκδήλωση, στην οποία βραβεύθηκαν όσοι έχουν προσφέρει αυτά τα 15 χρόνια στην ομάδα. Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ εξήρε τα επιτεύγματα της ομάδας: «Βραβεύονται όσοι έχουν βάλει ένα λιθαράκι ώστε η ομάδα Απόλλων Ladies να φτάσει σήμερα να αποτελεί πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση. Η 15χρονη αυτή πορεία σας, μας δίνει πολύ αισιόδοξα και ελπιδοφόρα μηνύματα για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κύπρο. O Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται για στήριξη, προώθηση και ανέλιξη του γυναικείου ποδοσφαίρου, καθώς και της ισότητας των φύλων στον αθλητισμό, έθεσε υπό την αιγίδα του ΚΟΑ αυτή την εκδήλωση».
 • Στις βραβεύσεις Μαθητικού Σχεδιασμού της ΚΟΕΑΣ ο Πρόεδρος του ΚΟΑ

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης παρευρέθηκε στην εκδήλωση για τη βράβευση του Μαθητικού Σχεδιασμού της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου (ΚΟΕΑΣ), τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022. Στην εκδήλωση που έγινε στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών παρέστησαν και τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ και Σωτήρης Αδάμου. «Έχετε επιλέξει να ζήσετε τη μαγεία του αθλητισμού, γιατί ο αθλητισμός αυτό είναι. Κάτι μαγικό. Είστε άξιοι επαίνου και για το γεγονός ότι συνδυάζετε τη μάθηση με την άσκηση. Γιατί από το σχολείο παίρνετε πολύ σημαντικά εφόδια που θα σας είναι χρήσιμα σε όλη σας τη ζωή», επισήμανε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, ο οποίος συνεχάρη τους βραβευθέντες και συμμετείχε στις απονομές των βραβείων μαζί με τα μέλη του ΔΣ. Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης συνεχάρη επίσης την ΚΟΕΑΣ, τον Πρόεδρο Περικλή Μάρκαρη και τους συνεργάτες του για το εξαιρετικό έργο που επιτελούν, προσθέτοντας ότι ο Οργανισμός θα παραμείνει αρωγός τους, ώστε ο στίβος να συνεχίσει την ανοδική πορεία που καταγράφει τα τελευταία χρόνια. Ανέλυσε, παράλληλα, την κατάσταση με τα τέσσερα ταρτάν στίβου και τα διορθωτικά έργα σ’ αυτά, ενώ αναφέρθηκε και στον Σχεδιασμό Προοπτικής που δημιούργησε ο ΚΟΑ, οι λεπτομέρειες του οποίου θα ανακοινωθούν στις 29 Δεκεμβρίου.
 • Στις βραβεύσεις της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε ο Σωτήρης Αδάμου

  Το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Σωτήρης Αδάμου παρευρέθηκε στην ετήσια βράβευση των άριστων αθλητών και αθλητριών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 στη Λευκωσία, εκπροσωπώντας τον Οργανισμό και τον Πρόεδρο Ανδρέα Μιχαηλίδη. Ο Σωτήρης Αδάμου τόνισε στον χαιρετισμό του τη διαχρονική στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού προς το καράτε και μετέφερε τη δέσμευση πως αυτή η βοήθεια θα συνεχιστεί αδιάλειπτα, ενώ συμμετείχε στις βραβεύσεις. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε Ανδρέας Βασιλείου ευχαρίστησε τον ΚΟΑ για τη στήριξη που παρέχει, τονίζοντας την καθοριστική συμβολή του στην ανάπτυξη του αθλήματος.
 • Παρών στο All Star Game ο ΚΟΑ

  Τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ και Χρίστος Νεοφύτου παρευρέθηκαν στο 10ο ΟΠΑΠ All Star Game στο «Τάσσος Παπαδόπουλος» - Ελευθερία, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, εκπροσωπώντας τον Οργανισμό και τον Πρόεδρο Ανδρέα Μιχαηλίδη. Χατζηιωσήφ και Νεοφύτου απόλαυσαν μία υπέροχη βραδιά και συνεχάρησαν την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας για τη διοργάνωση της εκδήλωσης. Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού στέκεται αρωγός της ΚΟΚ και στηρίζει την καλαθόσφαιρα, η οποία εξελίσσεται διαρκώς.
 • Στις βραβεύσεις της ΚΟΠΑ η ηγεσία του ΚΟΑ

  Στην ετήσια τελετή βράβευσης της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακου Αθλητισμού (ΚΟΠΑ) παρευρέθηκε η ηγεσία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022. Συγκεκριμένα παρέστησαν ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, τα μέλη του ΔΣ Σωτήρης Αδάμου, Κάλλη Χατζηιωσήφ και Χρίστος Νεοφυτου, καθώς και η Γενική Διευθύντρια Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη. Στον χαιρετισμό του ο Ανδρέας Μιχαηλίδης συνεχάρη τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που συνδυάζουν τις σπουδές τους με τον αθλητισμό. «Ο ΚΟΑ έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία για την εξάπλωση του αθλητισμού στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, κατάρτισε συγκεκριμένο Σχεδιασμό που αφορά τους Φοιτητικούς Ομίλους Αθλημάτων (ΦΟΑ), με σκοπό την περαιτέρω ώθηση του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού», πρόσθεσε. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος, τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ και η Γενική Διευθύντρια συμμετείχαν στις απονομές των φοιτητών και φοιτητριών που διακρίθηκαν στα αθλήματά τους.
 • Στις βραβεύσεις της ΚΟΠΑ η ηγεσία του ΚΟΑ

  Στην ετήσια τελετή βράβευσης της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακου Αθλητισμού (ΚΟΠΑ) παρευρέθηκε η ηγεσία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022. Συγκεκριμένα παρέστησαν ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, τα μέλη του ΔΣ Σωτήρης Αδάμου, Κάλλη Χατζηιωσήφ και Χρίστος Νεοφυτου, καθώς και η Γενική Διευθύντρια Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη. Στον χαιρετισμό του ο Ανδρέας Μιχαηλίδης συνεχάρη τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που συνδυάζουν τις σπουδές τους με τον αθλητισμό. «Ο ΚΟΑ έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία για την εξάπλωση του αθλητισμού στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, κατάρτισε συγκεκριμένο Σχεδιασμό που αφορά τους Φοιτητικούς Ομίλους Αθλημάτων (ΦΟΑ), με σκοπό την περαιτέρω ώθηση του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού», πρόσθεσε. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος, τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ και η Γενική Διευθύντρια συμμετείχαν στις απονομές των φοιτητών και φοιτητριών που διακρίθηκαν στα αθλήματά τους.
 • Στις βραβεύσεις της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χάντμπολ ο Ανδρέας Μιχαηλίδης

  Στην τελετή των ετήσιων βραβεύσεων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χάντμπολ παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στη Λευκωσία. Τον ΚΟΑ εκπροσώπησαν επίσης τα μέλη του ΔΣ Κάλλη Χατζηιωσήφ και Σωτήρης Αδάμου. Οι βραβεύσεις αφορούσαν τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές περιόδους, αφού η εκδήλωση δεν είχε γίνει την προηγούμενη διετία λόγω της πανδημίας. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ συνεχάρη τους βραβευθέντες και την Ομοσπονδία, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του: «Θέλω να γνωρίζετε πως ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού παρακολουθεί τη δουλειά που γίνεται και βλέπει με ικανοποίηση το κυπριακό χάντμπολ να προοδεύει. Στηρίζει διαχρονικά τις προσπάθειες όλων των αθλητών και αθλητριών και φυσικά της Ομοσπονδίας, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Συγχαίρω θερμά τον Πρόεδρο Χαράλαμπο Λόττα και τους συνεργάτες του και τους εύχομαι κάθε επιτυχία. Καλά Χριστούγεννα σε όλους». Ακολούθως ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ συμμετείχαν στις απονομές των βραβείων στα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς.
 • Στην Τελετή Αποφοίτησης των Υποψηφίων Στρατονόμων της 2022 ΕΣΣΟ ο Ανδρέας Μιχαηλίδης

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης παρευρέθηκε στην Τελετή Αποφοίτησης των Υποψηφίων Στρατονόμων της 2022 ΕΣΣΟ, που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «Ηλία Παπακυριακού» στη Λευκωσία, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ εκπροσώπησε τον Οργανισμό, με τον οποίο η Εθνική Φρουρά έχει μία πολύ στενή συνεργασία και ειλικρινή σχέση.
 • Στις βραβεύσεις των αθλητών και αθλητριών στο Προεδρικό η ηγεσία του ΚΟΑ

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης παρευρέθηκε σε εκδήλωση για την Ημέρα του Κύπριου Αθλητή τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμή των αθλητών και αθλητριών που διακρίθηκαν σε διεθνείς διοργανώσεις. Στην εκδήλωση, στην οποία βραβεύθηκαν συνολικά 120 αθλητές και αθλήτριες, παρευρέθηκαν επίσης τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ, Σωτήρης Αδάμου, Χρήστος Νεοφύτου, Μιχάλης Ιωάννου και Έλενα Παπακώστα, καθώς και η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης επισήμανε ότι η εκδήλωση θεσμοθετήθηκε με απόφαση της Κυβέρνησης, ως απόδοση του ελάχιστου οφειλόμενου επαίνου και δείγματος ευγνωμοσύνης από μέρους της Πολιτείας σε όσους εκπροσωπούν επάξια την πατρίδα μας στα κορυφαία αθλητικά γεγονότα του κόσμου. Στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα αναπτυξιακά προγράμματα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, τονίζοντας πόσο σημαντικοί είναι οι σχεδιασμοί επιδόσεων του ΚΟΑ, με τον οποίο, όπως τόνισε, υπάρχει αγαστή συνεργασία.
 • Ο απολογισμός και οι βραβεύσεις του #BeActive 2022 από τον ΚΟΑ

  Την αποτίμηση των αποτελεσμάτων της 8ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2022 παρουσίασε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού στους εκπροσώπους των εμπλεκομένων φορέων, σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΟΑ. Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη και τα μέλη του ΔΣ Κάλλη Χατζηιωσήφ και Σωτήρης Αδάμου, εκπροσωπώντας και τον Πρόεδρο Ανδρέα Μιχαηλίδη που δεν μπορούσε να παραστεί. Η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού εστίασε στην ομιλία της στην επιτυχία και την αξία του προγράμματος #BeActive, κάνοντας ειδική μνεία στις «515 δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από τους φορείς που εκδήλωσαν ενδιαφέρον με τη δωρεάν συμμετοχή 151.000 πολιτών». Υπογράμμισε επίσης τη σημασία του νέου Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτικού Προγράμματος Erasmus+ που «δίνει τη δυνατότητα για έγκαιρο προγραμματισμό των δράσεων της 9ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2023», με απώτερο στόχο «να έχουν την ευκαιρία οι συμπολίτες μας να βάλουν την αθλητική ενασχόληση στη ζωή και την καθημερινότητά τους». Από την πλευρά της η Διά Βίου Πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ στάθηκε στο γεγονός ότι φέτος το #BeActive εστίασε τις δράσεις του στο Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας: «Είναι με ιδιαίτερη περηφάνεια που φέτος οι σχολικές μας μονάδες με τον αριθμό των δράσεων τους έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εβδομάδας, τα περισσότερα σχολεία της Κύπρου απετέλεσαν κυψέλες καινοτόμων αθλητικών δράσεων». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την οποία συντόνισε η Λειτουργός ΚΟΑ ευρωπαϊκών θεμάτων και εθνική συντονίστρια του Ιωάννα Παρασκευοπούλου, απονεμήθηκαν τα τιμητικά έπαθλα στους φορείς που συμμετείχαν ως διοργανωτές δράσεων και στους χορηγούς επικοινωνίας της εκστρατείας #BeActive. Επίσης απονεμήθηκαν τα βραβεία στους διοργανωτές των δράσεων που συμμετείχαν στον εθνικό διαγωνισμό #BeActive Awards 2022 και ανανεώθηκε το ραντεβού για την 9η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2023.
 • Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης τιμήθηκε από ΑΕΛ και Άρη

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης τιμήθηκε από τις διοικήσεις της ΑΕΛ και του Άρη την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022. Οι δύο διοικήσεις τίμησαν πρώην Προέδρους, προπονητές και παίκτες των δύο ομάδων στο πλαίσιο του τελευταίου τους αγώνα στο Τσίρειο Στάδιο, πριν τη μετακόμιση τους στο Νέο Γήπεδο Λεμεσού. Μεταξύ των τιμώμενων προσώπων ήταν ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, ο οποίος είχε διατελέσει προπονητής και στις δύο ομάδες, ενώ ως παίκτης είχε αγωνιστεί στον Άρη.
 • Στην Τελετή Απόλυσης Εθνοφυλάκων στο ΚΕΝ Λεμεσού ο Ανδρέας Μιχαηλίδης

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης παρευρέθηκε στην Τελετή Απόλυσης Εθνοφυλάκων κλάσεως 1989 στο ΚΕΝ Λεμεσού την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, την οποία διοργάνωσε η 3η Ταξιαρχία Λεμεσού. Την τελετή χαιρέτισε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ εκπροσώπησε τον Οργανισμό που βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Εθνικής Φρουράς, με την οποία διατηρεί άριστες σχέσεις.
 • Στην Τελετή Απόλυσης Εθνοφυλάκων στο ΚΕΝ Λεμεσού ο Ανδρέας Μιχαηλίδης

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης παρευρέθηκε στην Τελετή Απόλυσης Εθνοφυλάκων κλάσεως 1989 στο ΚΕΝ Λεμεσού την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, την οποία διοργάνωσε η 3η Ταξιαρχία Λεμεσού. Την τελετή χαιρέτισε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ εκπροσώπησε τον Οργανισμό που βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Εθνικής Φρουράς, με την οποία διατηρεί άριστες σχέσεις.
 • Στις βραβεύσεις των κορυφαίων ο Σωτήρης Αδάμου

  Στην εκδήλωση του Δήμου Στροβόλου για τις βραβεύσεις των κορυφαίων αθλητών και σωματείων παρευρέθηκε το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Σωτήρης Αδάμου, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο Ανδρέα Μιχαηλίδη και τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού. «Η στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού προς τους αθλητές και τις αθλήτριες μας θα συνεχιστεί αδιάλειπτα, αυτή άλλωστε είναι η αποστολή και ο ρόλος του. Να βοηθά τον αθλητισμό του τόπου μας να ανθίσει», επισήμανε στον χαιρετισμό του ο κ. Αδάμου, ο οποίος βράβευσε τους πρωταθλητές μας Απόστολο Παρέλλη, Μάριο Γεωργίου και Ηλία Γεωργίου.
 • ΚΟΑ και ΚΕΣΟΑ τίμησαν τους Κύπριους που έχουν αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες

  Σε μία λαμπρή εκδήλωση που έγινε στη Λάρνακα, με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων παρουσίας της Κύπρου σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού σε συνεργασία με την Κυπριακή Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΚΕΣΟΑ) τίμησαν τους αθλητές και τις αθλήτριες που έχουν αγωνιστεί στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του κόσμου. Πέραν των αθλητών και των αθλητριών που έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τιμήθηκαν και όσοι έχουν διατελέσει Πρόεδροι του ΚΟΑ και της ΚΟΕ, ενώ έγιναν ειδικές βραβεύσεις στην εκπρόσωπο της World Olympians Association Σαντρίν Μπιλιέτ και στην Πρόεδρο των Ελλήνων Olympians Βούλα Κοζομπόλη. Στην εκδήλωση που έγινε την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 παρουσιάστηκε επίσης το βιβλίο «Η Κύπρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες» και υπήρχε έκθεση με φωτογραφίες όλων των αθλητών και αθλητριών που συμμετείχαν στις διοργανώσεις από το 1980 ως το 2022 (σε θερινούς και χειμερινούς Αγώνες). Από πλευράς ΚΟΑ παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Αντιπρόεδρος Κωστάκης Κουκκουλλής, τα μέλη ΔΣ Κάλλη Χατζηιωσήφ, Σωτήρης Αδάμου, Ανδρόνικος Ανδρονίκου και ο Λειτουργός ΚΟΑ Βάσος Κουτσιούντας. Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης συνεχάρη την ΚΕΣΟΑ για την ιστορική, όπως την χαρακτήρισε, έκδοση του βιβλίου και επισήμανε στον χαιρετισμό του: «Δεν ζηλεύω ποτέ, αλλά όταν έχω απέναντί μου τους αθλητές και τις αθλήτριες που έχουν σηκώσει ψηλά την κυπριακή σημαία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παραδίνομαι. Ο ΚΟΑ, πιστός στον ρόλο και την υψηλή αποστολή του, εξαρχής στάθηκε στο πλευρό των Olympians Κύπρου. Εκείνο που μπορούμε να υποσχεθούμε ως ΚΟΑ είναι ότι με την ίδια ζέση και τον ίδιο ζήλο θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την αρωγή στους αθλητές και αθλήτριες μας, ώστε ο ήδη εντυπωσιακός κατάλογος των Olympians Κύπρου να μεγαλώνει συνεχώς». Ο Πρόεδρος των Κυπρίων Olympians Κώστας Παπακώστας τόνισε: «Αποτελεί τιμή για εμάς το γεγονός ότι η εκδήλωση αυτή τέθηκε υπό την διοργανωτική ευθύνη του ΚΟΑ και σάς ευχαριστούμε. Ο λίθος του αθλητισμού είναι ο αθλητής. Οι συμμετέχοντες σε Ολυμπιακούς Αγώνες καθορίζονται ως η αφρόκρεμα των αθλητών μας χώρας». Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης η Βούλα Κοζομπόλη, η Σαντρίν Μπιλιέτ, ο Άντρος Καραπατάκης εκ μέρους των Κύπριων Olympians, ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας Ιάσωνας και ο συγγραφέας του βιβλίου-δημοσιογράφος Πέτρος Χατζηχριστοδούλου.
 • Στα 90αχρονα του ΑΣΙΛ Λύσης ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ

  Ο Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κωστάκης Κουκκουλλής παρευρέθηκε στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 90 χρόνων του ΑΣΙΛ Λύσης το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, εκπροσωπώντας τον Οργανισμό και τον Πρόεδρο Ανδρέα Μιχαηλίδη. Ο Δήμαρχος Λύσης Ανδρέας Καουρής βράβευσε τον ΚΟΑ για τη διαχρονική προσφορά του προς τον ΑΣΙΛ, ενώ ο Πρόεδρος του ΑΣΙΛ Λύσης Γιώργος Καΐλης ευχαρίστησε τον Οργανισμό που στέκεται σταθερά στο πλευρό της ομάδας. Ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ διαβεβαίωσε τους ιθύνοντες του ΑΣΙΛ Λύσης ότι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού θα συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα.
 • Στα δημοσιογραφικά βραβεία ο Αντιπρόεδρος και μέλη του ΔΣ ΚΟΑ

  Ο Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Κωστάκης Κουκκουλλής και τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηισωήφ και Μιχάλης Ιωάννου παρευρέθηκαν στα 3α Δημοσιογραφικά Βραβεία της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στη Λευκωσία. Ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ απηύθυνε χαιρετισμό, εκπροσωπώντας και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Ανδρέα Μιχαηλίδη που δεν μπόρεσε να παραστεί. «Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και η ΕΑΚ έχουν αγαστή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Μας συνδέει μία σχέση αλληλοεκτίμησης και αλληλοσεβασμού. Να είστε βέβαιοι ότι ο ΚΟΑ θα συνεχίσει να στηρίζει όλες σας τις πρωτοβουλίες και προσπάθειες», επισήμανε ο Κωστάκης Κουκκουλλής, ο οποίος συνεχάρη και τους βραβευθέντες. Παράλληλα ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού συμμετείχε στις απονομές των βραβείων, ενώ η Κάλλη Χατζηιωσήφ ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής που ανέδειξε τους νικητές της βραδιάς.
 • Στις απονομές της άρσης βαρών ο Ανδρέας Μιχαηλίδης

  Σε εκδήλωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών στη Λεμεσό παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης, το βράδυ του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ συμμετείχε στις απονομές που έγιναν στους αθλητές που διακρίθηκαν στο 43ο Ευρωπαϊκό Τουρνουά Μικρών Κρατών, στο Διεθνές Κύπελλο ΟΠΑΠ και στο Κύπελλο Φιλίας Κύπρου-Ελλάδας που διεξήχθησαν στο «Σπύρος Κυπριανού» το διήμερο 4-5 Νοεμβρίου. Στις τρεις διοργανώσεις που φιλοξένησε η Κύπρος συμμετείχαν αθλητές από Ελλάδα, Μάλτα, Ισλανδία, Μονακό, Σαν Μαρίνο, Λουξεμβούργο, Γερμανία και Ισραήλ. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού έλαβε από την Κυπριακή Ομοσπονδία Άρσης Βαρών τιμητική πλακέτα για τη συνολική προσφορά του στον αθλητισμό. Στον χαιρετισμό του ο Ανδρέας Μιχαηλίδης συνεχάρη τους διακριθέντες, αλλά και όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθειά τους, τονίζοντας παράλληλα την στήριξη που παρέχει και θα συνεχίσει να παρέχει ο Οργανισμός προς το άθλημα της άρσης βαρών. Συνεχάρη παράλληλα τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ανδρέα Ρουμπά και τους συνεργάτες του για την επιτυχημένη διοργάνωση.
 • Στην εκδήλωση για τα 125 χρόνια του ΓΣΖ η ηγεσία του ΚΟΑ

  Σε εκδήλωση για τα 125 χρόνια του Γυμναστικού Συλλόγου Ζήνων Λάρνακας παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Αντιπρόεδρος Κωστάκης Κουκκουλλής, τα μέλη του ΔΣ Ανδρόνικος Ανδρονίκου, Σωτήρης Αδάμου και Κάλλη Χατζηιωσήφ, η Γενική Διευθύντρια Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη και ο Λειτουργός Βάσος Κουτσιούντας. Η λαμπρή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 4 Νοεμβρίου στη Λάρνακα, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ συνεχάρη τον Πρόεδρο του ΓΣΖ Ανδρέα Ζαχαρίου και τους συνεργάτες του για την σημαντική επέτειο και ανέφερε ότι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού θα συνεχίσει να στηρίζει τον Σύλλογο με όλες του τις δυνάμεις. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Οργανισμός έχει συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό του 2023 την ανακατασκευή του συνθετικού τάπητα του στίβου στο στάδιο ΓΣΖ.
 • Η Κάλλη Χατζηιωσήφ και η Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη στην εκδήλωση για τον Πάρι Παπαέλληνα

  Το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ και η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη και παρευρέθηκαν στην λαμπρή εκδήλωση που έγινε για τα 50 χρόνια προσφοράς του Πάρι Παπαέλληνα στον Κεραυνό, εκπροσωπώντας και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Ανδρέα Μιχαηλίδη που δεν μπόρεσε να παραστεί. Η εκδήλωση που έγινε στο Αθλητικό Κέντρο «Κώστας Παπαέλληνας» στη Λευκωσία την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου ήταν υπό την αιγίδα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος τίμησε τον Πάρι Παπαέλληνα για την προσφορά του στον Κεραυρό και στην καλαθόσφαιρα γενικότερα επί 50 συναπτά έτη. Πέρα από τον πολιτικό κόσμο της Κύπρου, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και θρύλοι από τον μπασκετικό κόσμο της Κύπρου και της Ελλάδας.
 • Το βραβείο στην Καρολίνα Πελενδρίτου από τη ΓΔ του ΚΟΑ

  Η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη παρευρέθηκε στα 17α Βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2022, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, και συμμετείχε στις βραβεύσεις των γυναικών που ξεχώρισαν μέσα στο χρόνο αυτό. Συγκεκριμένα, η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ απένειμε το βραβείο Dove Αθλήτρια της Χρονιάς στην Καρολίνα Πελενδρίτου, την οποία συνεχάρη για τις επιτυχίες που είχε και αυτή τη χρονιά, προσθέτοντας κι άλλες χρυσές σελίδες στην ήδη πλούσια καριέρα της. «Ο συγκεκριμένος θεσμός της βράβευσης των αθλητριών που ξεχώρισαν αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλει η γυναίκα αθλήτρια σήμερα για να μπορέσει να διακριθεί στον ομολογουμένως πολύ δύσκολο και απαιτητικό χώρο του αθλητισμού. Τα στερεότυπα που επικρατούν εμποδίζουν τις αθλήτριες να έχουν ισότιμη αντιμετώπιση με τους άντρες αθλητές. Όσοι επιλέγουν να αφιερωθούν στον αθλητισμό, παίρνουν μία απόφαση ζωής», σημείωσε η Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη.
 • Παρούσα η ηγεσία του ΚΟΑ στις βραβεύσεις της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυμναστικής

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Αντιπρόεδρος Κωστάκης Κουκκουλλής και τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Ανδρόνικος Ανδρονίκου, Σωτήρης Αδάμου, Κάλλη Χατζηιωσήφ παρευρέθηκαν στην τελετή Βράβευσης των αθλητών και αθλητριών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυμναστικής που διακρίθηκαν στις διεθνείς διοργανώσεις της χρονιάς. Στην εκδήλωση που έγινε στο Ολυμπιακό Μέγαρο την Τρίτη 11 Οκτωβρίου βραβεύθηκαν οι αθλητές και οι αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλια (συνολικά 17 αυτή τη χρονιά) στους Πανευρωπαϊκούς, Μεσογειακούς και Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, καθώς και στα Παγκόσμια Κύπελλα, ενώ βραβευθήκαν και όσοι εξασφάλισαν πρόκριση για τα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ συμμετείχαν στις βραβεύσεις των κορυφαίων αθλητών και των προπονητών τους. Η μαζική παρουσία της διοίκησης του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού στην εκδήλωση φανερώνει την αδιάλειπτη υποστήριξή του προς την Κυπριακή Ομοσπονδία Γυμναστικής, με τον Πρόεδρο της ΚΟΓ Σάββα Μάτσα να ευχαριστεί στον χαιρετισμό του τον ΚΟΑ για τη βοήθεια που παρέχει στην Ομοσπονδία.
 • Στις βραβεύσεις του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού ο ΚΟΑ

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης και το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Ανδρέας Μυλωνάς παρευρέθηκαν στην τελετή βράβευσης των κορυφαίων αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου. Στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται στον ΝΟΛ και η οποία αποτυπώνεται στις μεγάλες επιτυχίες των αθλητών του στάθηκε στον χαιρετισμό του ο Ανδρέας Μυλωνάς. Τόνισε παράλληλα ότι ο Οργανισμός στέκεται σταθερά αρωγός στον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού και διαβεβαίωσε τη διοίκησή του πως ο ΚΟΑ θα συνεχίσει να στηρίζει τον ΝΟΛ και τους αθλητές τους. Στις βραβεύσεις των κορυφαίων αθλητών του Ομίλου που ακολούθησαν συμμετείχε και ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση κατά τη διάρκειά της λόγω ειλημμένης υποχρέωσής του νωρίτερα. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και το βιβλίο «60 χρόνια Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού», στο οποίο περικλείεται η ιστορία που έχει γράψει και συνεχίζει να γράφει ο ΝΟΛ.