Αθλητικοί χώροι

Item set

Items

Advanced search
 • Η ηγεσία του ΚΟΑ στην κατάθεση θεμέλιου λίθου στο Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο Μαρωνιτών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

  Στην παρουσία της ηγεσίας του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού έγινε η τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου στο Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο Μαρωνιτών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022. Στην τελετή που έγινε στον χώρο ανέγερσης του έργου στην Πάνω Δευτερά, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, τα μέλη του ΔΣ Σωτήρης Αδάμου και Ανδρόνικος Ανδρονίκου, καθώς και η Γενική Διευθύντρια Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη. Στον χαιρετισμό του ο Ανδρέας Μιχαηλίδης στάθηκε στη συμβολή του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού ώστε να μπει σε τροχιά υλοποίησης το έργο. «Αισθάνομαι βαθύτατη συγκίνηση για τη συμβολή του ΚΟΑ στο έργο αυτό. Πρέπει να σας αποκαλύψω ότι αισθάνομαι μισός Μαρωνίτης, επειδή ξεκίνησα την προπονητική καριέρα μου από το Κέντρο Νεότητας Μαρωνιτών, στο όνομα του οποίου δόθηκε αυτή η γη», τόνισε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, ο οποίος τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από τον Εκπρόσωπο των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Μούσα, στο πλαίσιο των ειδικών βραβεύσεων που έγιναν σε προσωπικότητες που έχουν βοηθήσει τη Μαρωνιτική κοινότητα αυτές τις δεκαετίες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίησή του «για το μεγαλεπήβολο έργο που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης» και επισήμανε ότι «η Πολιτεία στέκεται στο πλευρό των Μαρωνιτών στην προσπάθεια για διατήρηση της ταυτότητας τους». Από την πλευρά του ο Γιαννάκης Μούσας μίλησε για μία «ιστορική στιγμή», αναφέροντας ότι η προσπάθεια για τη δημιουργία του «Maronite Sporting Centre» ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980, αλλά παίρνει τώρα σάρκα και οστά «χάρη στη βοήθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρώην Προέδρου του ΚΟΑ Κλεάνθη Γεωργιάδη, του νυν Προέδρου του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη και του αείμνηστου Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου».
 • Στην παρουσία της ηγεσίας του ΚΟΑ τα εγκαίνια του Πολυδύναμου Πολυχώρου στη Λάρνακα από τον Κυριάκο Κούσιο

  Στην παρουσία της ηγεσίας του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και με κάθε επισημότητα τελέστηκαν τα εγκαίνια του Πολυδύναμου Πολυχώρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης, από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κυριάκο Κούσιο την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου. Ο ΚΟΑ στήριξε τον Δήμο Λάρνακας στην απόφασή του για ολοκληρωτική ανάπλαση του Κοινωνικού Κέντρου και στα εγκαίνια του Πολυδύναμου Πολυχώρου ήταν παρόντες ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Αντιπρόεδρος Κωστάκης Κουκκουλλής, τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Ανδρόνικος Ανδρονίκου, Σωτήρης Αδάμου, Κάλλη Χατζηιωσήφ, καθώς και η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου και πλήθος εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας του τόπου (βουλευτές, δήμαρχοι κτλ.). Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης επισήμανε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάζουμε αυτό το στολίδι, το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη, για τη νεολαία, για όλους όσοι αναζητούν χώρους ενεργητικής απασχόλησης, υγιούς ψυχαγωγίας και εκγύμνασης. Ο ΚΟΑ στήριξε από την αρχή την προσπάθεια αυτή και με ικανοποίηση είδαμε το τελικό αποτέλεσμα, συνολικά αλλά και ειδικότερα στους χώρους που θα χρησιμοποιούν τμήματα του ΚΟΑ, όπως τα γραφεία του ΑΓΟ, τα σώματα ασφαλείας και τα γυμναστήρια». Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας τόνισε: «Σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού κάναμε όλες τις διαδικασίες για σχεδιασμό και υλοποίηση του έργου. Με την επέκταση και αναβάθμιση του Κέντρου ο Πολυχώρος αυτός αποτελεί πλέον ένα από τα σημαντικότερα και πιο σύγχρονα οικοδομήματα της Λάρνακας και σ’ αυτό ήδη στεγάζονται και δραστηριοποιούνται το Ανοιχτό Σχολείο του Δήμου, υπηρεσίες του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και πολλά άλλα. Ευχαριστώ θερμά τον ΚΟΑ για την αγαστή συνεργασία που έχουμε σε όλα τα θέματα, στα οποία ζητούμε τη συμβολή του Οργανισμού». Τα εγκαίνια του σπουδαίου αυτού έργου πραγματοποίησε ο Υπουργός Εργασίας Κυριάκος Κούσιος, ο οποίος τόνισε στην ομιλία του: «Ο Πολυχώρος καλύπτει ένα μεγάλο κενό προσφέροντας πληθώρα δυνατοτήτων αξιοποίησης των χώρων του από το ευρύ κοινό, τα οργανωμένα σύνολα και άλλες οργανώσεις, αλλά κυρίως από τους νέους».
 • Τα εγκαίνια του Δημοτικού Πάρκου Τροχοσανίδας από τον Δήμαρχο Λάρνακας και τον Αντιπρόεδρο του ΚΟΑ

  Τα εγκαίνια του Δημοτικού Πάρκου Τροχοσανίδας τελέστηκαν από τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα και τον Αντιπρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κωστάκη Κουκκουλή το απόγευμα της Τετάρτης 27 Ιουλίου 2022. Παρούσα στα εγκαίνια του μεγαλύτερου πλέον skatepark στην Κύπρο και το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ. Η δημιουργία του Πάρκου Τροχοσανίδας ήταν ένα αίτημα ετών που υλοποίησε ο ΚΟΑ, χρηματοδοτώντας το μεγαλύτερο μέρος του έργου, έχοντας και τη συμπαράσταση του Δήμου Λάρνακας που πάντα στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες. «Χαίρομαι πολύ που έφτασε η μέρα των εγκαινίων αυτού του Πάρκου Τροχοσανίδας, ώστε να το παραδώσουμε στους νέους μας να το χαρούν. Πλέον οι νέοι θα μπορούν να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους χόμπι σε έναν υπέροχο παραθαλάσσιο χώρο», είπε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Κωστάκης Κουκκουλής, ο οποίος μετέφερε και τις απολογίες του Προέδρου του Οργανισμού Ανδρέα Μιχαηλίδη που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και να τελέσει τα εγκαίνια λόγω της απουσίας του στο εξωτερικό για τους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες. Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας στάθηκε στην ομιλία του στη σημασία αυτού του skatepark για την πόλη, καθώς προσφέρει μία διέξοδο για δημιουργική απασχόληση στα παιδιά. Μετά την τέλεση των εγκαινίων του Δημοτικού Πάρκου Τροχοσανίδας τη σκυτάλη πήραν τα παιδιά, αφού ακολούθησε διαγωνισμός skate με τους παρευρισκόμενους να παίρνουν μία πρώτη γεύση από τη λειτουργία του skatepark. Τις απονομές στους διαγωνιζόμενους έκανε το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ.
 • Τα εγκαίνια του γηπέδου της Δόξας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην παρουσία του ΚΟΑ

  Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και στην παρουσία του Προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέα Μιχαηλίδη τελέστηκαν τα εγκαίνια του Περιφερειακού Αθλητικού Σταδίου «Κατωκοπιά-Επιστροφή-Γλαύκος Κληρίδης» στην Περιστερώνα το βράδυ της Πέμπτης 7 Ιουλίου. Ο ΚΟΑ στο πλαίσιο της πολιτικής του για βελτίωση των αθλητικών χώρων του νησιού μας χρηματοδότησε το γήπεδο της Δόξας Κατωκοπιάς και μετά από πολλή δουλειά παραδόθηκε στην προσφυγική ομάδα ένα γήπεδο-στολίδι, ώστε να το χρησιμοποιεί ως προσωρινή έδρα. Παρόντες από την πλευρά του Οργανισμού στα εγκαίνια ήταν -πέραν του Προέδρου- ο Αντιπρόεδρος Κωστάκης Κουκκουλλής και τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Σωτήρης Αδάμου, Ανδρόνικος Ανδρονίκου, Κάλλη Χατζηιωσήφ και Μιχάλης Ιωάννου. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι, φορείς της κοινότητας Κατωκοπιάς, ο Πρόεδρος και μέλη του Συμβουλίου της ΚΟΠ, εκπρόσωποι ομάδων της Α’ κατηγορίας και των προσφυγικών σωματείων όλων των κατηγοριών. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του στη συμβολή του Οργανισμού στις υποδομές του τόπου μέσω της δημιουργίας γηπέδων, όπως αυτό που παραδόθηκε και επίσημα πλέον στην Δόξα Κατωκοπιάς, ενώ υπογράμμισε πως όλα τα έργα που αναλαμβάνει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού προχωρούν χωρίς προβλήματα. Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στάθηκε στη σημασία του έργου για το προσφυγικό σωματείο της Δόξας και στη βοήθεια που προσφέρει η Κυπριακή Δημοκρατία, μέσα στα εφικτά οικονομικά πλαίσια, για την ανάπτυξη του αθλητισμού. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν επίσης οι κοινοτάρχες Κατωκοπιάς και Περιστερώνας Νίκος Κωνσταντίνου και Παντελής Κακουλής, και ο Πρόεδρος της Δόξας Κατωκοπιάς Κώστας Χριστοδούλου.
 • Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ εγκαινίασε το γήπεδο του Αετού

  Τα εγκαίνια του γηπέδου στην οδό Σπερχειού στη Λεμεσό, γνωστό ως γήπεδο Αετού, τέλεσε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης μαζί με τον Δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαΐδη. Τα εγκαίνια έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης 22 Ιουνίου από τους δύο φορείς που χρηματοδότησαν το έργο, τον ΚΟΑ και τον Δήμο Λεμεσού. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ επισήμανε ότι ο Οργανισμός ανέκαθεν στηρίζει προσπάθειες που αφορούν στις υποδομές του αθλητισμού του νησιού και ειδικότερα τέτοια έργα που στοχεύουν στην αναβάθμιση των συνοικιών και στην ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού. «Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνεια εγκαινιάζουμε ένα αθλητικό στολίδι για τους συνοικιακούς συλλόγους της περιοχής, ένα έργο που θα λειτουργήσει ως πυρήνας δραστηριότητας και χαράς. Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας έχουμε ως βασικό στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας του αθλητισμού μας σε όλα τα επίπεδα», επισήμανε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Ανδρέας Μιχαηλίδης. Ο Δήμαρχος Λεμεσού ευχαρίστησε θερμά τον ΚΟΑ που χρηματοδότησε το μεγαλύτερο μέρος του έργου και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό του που συνέβαλε αποφασιστικά στην ολοκλήρωση του γηπέδου, όπως και τους κυρίους Ανδρέα Μυλωνά και Στέλιο Στυλιανού (μέλος ΔΣ και τέως μέλος ΔΣ ΚΟΑ) για τη συνεισφορά τους στην αποπεράτωση αυτού του σχεδιασμού. Τα εγκαίνια ολοκληρώθηκαν με αγώνες, στους οποίους συμμετείχαν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λεμεσού, επίλεκτοι των αγροτικών ομοσπονδιών, αλλά και της ποδοσφαιρικής ομάδας του Δήμου Λεμεσού.
 • Από τον Πρόεδρο του ΚΟΑ τα εγκαίνια του προπονητικού της Νέας Σαλαμίνας

  Τα εγκαίνια του προπονητικού κέντρου της Νέας Σαλαμίνας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης. Ο Οργανισμός στήριξε την προσπάθεια της ομάδας της Αμμοχώστου για ανέγερση των εγκαταστάσεων και ο Πρόεδρος του ΚΟΑ τέλεσε τα εγκαίνια το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιουνίου, χαιρετίζοντας τις ενέργειες της Νέας Σαλαμίνας για βελτίωση των υποδομών της. Παρών στα εγκαίνια και το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ, Ανδρόνικος Ανδρονίκου. Ο ΚΟΑ ενδιαφέρεται πολύ για τις υποδομές και την ανάπτυξη του αθλητισμού στην Κύπρο.
 • Στην παρουσία του ΚΟΑ τα εγκαίνια του Αθλητικού Κέντρου Ακαδημιών «Νικόλας Θεοδότου»

  Το Αθλητικό Κέντρο Ακαδημιών «Νικόλας Θεοδότου» εγκαινίασε η ΑΕΚ το βράδυ της Τετάρτης 15 Ιουνίου στη Λάρνακα, ένα έργο-πνοή για τα φυτώρια. Το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Ανδρόνικος Ανδρονίκου παρευρέθηκε στα εγκαίνια, τα οποία τέλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, και παρέλαβε την τιμητική πλακέτα που έδωσε η ΑΕΚ στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, όπως και σε όλους τους χορηγούς του Αθλητικού Κέντρου.
 • Τα εγκαίνια του προπονητικού Ενόργανης Γυμναστικής στη Λάρνακα

  Από την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου και τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέα Μιχαηλίδη τελέστηκαν τα εγκαίνια της εξειδικευμένης αίθουσας Ενόργανης Γυμναστικής στη Λάρνακα το πρωί του Σαββάτου, 4 Ιουνίου. Παρόντες στα εγκαίνια και ο Αντιπρόεδρος Κωστάκης Κουκκουλλής, τα μέλη ΔΣ ΚΟΑ Ανδρόνικος Ανδρονίκου, Σωτήρης Αδάμου, Μιχάλης Ιωάννου, Κάλλη Χατζηιωσήφ και η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη. «Ήταν προσωπικό στοίχημα για όλους μας να έχει η Λάρνακα μια αξιοπρεπή δομή γι’ αυτά τα παιδιά. Με συγκίνηση και περηφάνεια είμαστε εδώ για τα εγκαίνια ενός χώρου πλήρως στελεχωμένου και είμαι σίγουρη ότι θα ακολουθήσουν ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις. Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον μας και είναι υποχρέωσή μας να είμαστε δίπλα τους», επισήμανε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου. «Είναι υποχρέωσή μας να παρέχουμε ένα περιβάλλον που θα βοηθά τους αθλητές και τις αθλήτριές μας να αισθάνονται σαν να βρίσκονται στο δεύτερό τους σπίτι. Ως Πρόεδρος της ανώτατης αθλητικής αρχής του τόπου μαζί με τους συνεργάτες μου, έχουμε ως βασικό στόχο από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας την αναβάθμιση της ποιότητας του αθλητισμού μας σε όλα τα επίπεδα», είπε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ. «Κάναμε το καθήκον μας, είχαμε υποχρέωση να το κάνουμε», πρόσθεσε.
 • Επαναρχίζουν οι εργασίες κατασκευής του Μακαρείου Αθλητικού Κέντρου μετά την Τουρκική εισβολή

  Μετά τα τραγικά γεγονότα της Τουρκικής εισβολής και κατοχής του 1974 και την αναγκαστική αναβολή των εργασιών κατασκευής του Μακαρείου Αθλητικού Κέντρου, τα έργα επαναρχίζουν εντατικά τον Δεκέμδριο του 1976 για ολοκλήρωση του σταδίου με απόφαση του ΚΟΑ και της Κυβέρνησης.
 • Κατάθεση θεμελίου λίθου «Λευκόθεου» κλειστού γυμναστηρίου από Αχιλλέα Καραμανλή

  Ο Υπουργός Προεδρίας της Ελλάδας αρμόδιος για θέματα αθλητισμού Αχιλλέας Καραμανλής επισκέφθηκε την Κύπρο και κατάθεσε τον θεμέλιο λίθο κατασκευής του «Λευκοθέου» κλειστού γυμναστηρίου στη Λευκωσία, με χορηγία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού της Ελλάδας.Ο κ. Καραμανλής έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σπύρο Κυπριανού, ο οποίος του παρέθεσε επίσημο δείπνο. Επισκέφθηκε επίσης τον Τύμβο Μακεδονίτισσας, καθώς και τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στο Θρονί. Στις επισκέψεις, τον συνόδευσαν ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Χρίστος Ζαχαράκης, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Κίκης Λαζαρίδης και άλλοι αξιωματούχοι.
 • Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός «Εθνικού Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού» στον Αγρό

  Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, Υπουργού Παιδείας Ουράνιου Ιωαννίδη, του Προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Δήμου Γεωργιάδη και άλλων επισήμων έγινε η παρουσίαση του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού του «Εθνικού Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού» στον Αγρό.
 • Κατάθεση Θεμελίου Λίθου Αθλητικού Κέντρου «Γλαυκός Κληρίδης»

  Κατάθεση Θεμελίου Λίθου Αθλητικού Κέντρου «Γλαυκός Κληρίδης» στον ΑΓΡΟ
 • Υπογραφή Σχεδίων Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου και Κλειστού Γυμναστηρίου

  Υπογραφή Σχεδίων Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου και Κλειστού Γυμναστηρίου στη Λάρνακα στα Γραφεία ΚΟΑ
 • Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Κλειστού Αθλητικού Κέντρου Λεμεσού

  Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Κλειστού Αθλητικού Κέντρου Λεμεσού και Ολυμπιακό Μουσείο
 • Επιθεώρηση εργασιών κατασκευής του Μακαρείου Αθλητικού Κέντρου

  Ο Υπουργός Παιδείας Χρυσόστομος Σοφιανός συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κίκη Λαζαρίδη επιθεώρησαν τις εργασίες κατασκευής του Μακαρείου Αθλητικού Κέντρου. Παρευρέθηκαν επίσης Μέλη του ΔΣ ΚΟΑ, οι τεχνικοί, μηχανικοί του έργου και άλλοι αθλητικοί παράγοντες.
 • Επιθεώρηση εργασιών κατασκευής του Παφιακού Αθλητικού Κέντρου

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κίκης Λαζαρίδης, ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος, Βουλευτές καθώς και άλλοι πολιτειακοί και αθλητικοί παράγοντες επιθεώρησαν τις εργασίες κατασκευής και ολοκλήρωσης του Παφιακού Αθλητικού Κέντρου.
 • Επίσκεψη στο Κοινοτικό Κέντρο Λάρνακας

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κίκης Λαζαρίδης, επικεφαλής αντιπροσωπείας επισκέφθηκαν και επιθεώρησαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Κοινοτικού Κέντρου Λάρνακας, όπου παρακάθησαν σε σύσκεψη με τοπικούς παράγοντες στην παρουσία και του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσοστόμου.
 • Εγκαινιάστηκε η Κοινοτική Αίθουσα Αθλοπαιδιών Πελενδρίου

  Το δικό της αθλητικό στολίδι καμαρώνει η κοινότητα Πελενδρίου. Η Κοινοτική Αίθουσα Αθλοπαιδιών Πελενδρίου εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου 2011από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, στην παρουσία του Yφυπουργού Παρά τω Προέδρω κ. Τίτου Χριστοφίδη, καθώς και άλλων Πολιτειακών και Αθλητικών παραγόντων. • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε σημαντική τη δημιουργία της αίθουσας, τονίζοντας ότι είναι ένας αθλητικός χώρος, με υψηλές τεχνικές προδιαγραφές που κοσμεί την κοινότητα Πελενδρίου και γενικά την περιοχή Πιτσιλιάς. Η αθλητική αυτή εγκατάσταση θα δώσει ιδιαίτερη ζωντάνια τόσο στο Πελένδρι, όσο και σε όλες τις κοινότητες της Πιτσιλιάς. Κατασκευάστηκε με βάση Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και προσφέρει όλες τις ιδανικές συνθήκες για σωστή και υγιή αθλητική ενασχόληση. Η Κυβέρνηση μας, είπε ο κ. Χριστόφιας, δίνει ξεχωριστή σημασία στην πρόοδο και ανάπτυξη του αθλητισμού του τόπου μας. Οι σχεδιασμοί που καταρτίζονται έχουν την υλικοτεχνική και οικονομική στήριξη της Πολιτείας. Μια σειρά από σχεδιασμοί εδώ και αρκετά χρόνια, έχουν σκοπό να προσφέρουν και πραγματικά προσφέρουν μια σημαντική επάρκεια σε αθλητικούς χώρους στην αθλούμενη νεολαία μας. Παράλληλα και με στοχευόμενες κινήσεις προωθούμε την ουσιαστική ανάπτυξη τόσο του κοινωνικού μαζικού αθλητισμού, όσο και του αθλητισμού υψηλών επιδόσεων. Όραμα της Κυβέρνησης μας, είναι η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την ανάπτυξη του υπόβαθρου του μαζικού αθλητισμού, καθώς και των προγραμμάτων του κοινωνικού αθλητισμού. Και είναι με μεγάλη χαρά που διαπιστώνουμε ότι η Αίθουσα χρησιμοποιείται καθημερινά από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, ενώ τα απογεύματα και τα βράδια είναι διαθέσιμη προς χρήση από όλους τους κατοίκους Πελενδρίου και γενικά και της γύρω περιοχής, δίνοντας έτσι μια ξεχωριστή αθλητική ζωντάνια στην κοινότητα. • Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Νίκος Καρτακούλλης στο χαιρετισμό του τόνισε ότι η Πολιτεία δια μέσω του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού επιχορήγησε με το σημαντικό ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ και η κατασκευή της, όπως και όλες οι άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις, έγιναν με βάση τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Σκοπός και στόχος μας είναι η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την ανάπτυξη του υπόβαθρου του μαζικού αθλητισμού, καθώς και των προγραμμάτων του κοινωνικού αθλητισμού. Προγράμματα τα οποία υποδεικνύει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κύπρος ως Κράτος μέλος τα υλοποιεί με τον καλύτερο τρόπο. • Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Πελενδρίου κ. Νίκος Πατσιάουρος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση, καθώς και τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο των Πελενδριτών, να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι άθλησης. Συνεχίζοντας τόνισε ότι με αυτό το σημαντικό αθλητικό έργο, η κοινότητα Πελενδρίου δίνει την ευκαιρία στους Νέους της να επικεντρωθούν στον Αθλητισμό και να μένουν μακριά από άλλα δεινά που μαστίζουν την κοινωνία μας. Η Αίθουσα εφάπτεται του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου. Είναι μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση, η οποία περιλαμβάνει γήπεδο χωρητικότητας 250 θεατών για μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ., αποδυτήρια, καθώς και σκηνή θεάτρου. Η τελετή των εγκαινίων διοργανώθηκε από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και το Κοινοτικό Συμβούλιο Πελενδρίου, το οποίο βράβευσε με τιμητικές πλακέτες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο του ΚΟΑ. Ξεχωριστή νότα στη εκδήλωση ήταν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Πελενδρίου και του Πολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου «Όλυμπος» Πελενδρίου.
 • Τελετή εγκαινίων Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού «Γλαύκος Κληρίδης» στον Αγρό

  Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος τελεί τα εγκαίνια του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού «Γλαύκος Κληρίδης» στον Αγρό, στην παρουσία και του τέως Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη. Παρόντες αρχηγοί ή εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, υπουργοί, ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο Κοινοτάρχης Αγρού Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, καθώς και άλλοι πολιτειακοί και αθλητικοί παράγοντες.
 • Τελετή εγκαινίων Ανάπλασης παλιού Γ.Σ.Ζ.

  Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιος Γεωργιάδης και ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Παπαχαραλάμπους τέλεσαν τα εγκαίνια της Ανάπλασης του παλιού ΓΣΖ. Παρόντες ήταν επίσης ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Μωϋσέως και πολιτειακοί και αθλητικοί παράγοντες.
 • Τέλεση εγκαινίων Μακαρείου Αθλητικού Κέντρου

  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σπύρος Κυπριανού τέλεσε τα εγκαίνια του του Μακαρείου Αθλητικού Κέντρου. Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο Υπουργός Παιδείας Χρυσόστομος Σοφιανός, άλλοι επίσημοι του πολιτικού και αθλητικού κόσμου της Κύπρου, καθώς και φίλαθλοι.Μετά την τέλεση των εγκαινίων διεξήχθη στο στάδιο το Μακάρειο μίτινγκ στίβου με τη συμμετοχή κυπρίων, ελλαδιτών και ξένων αθλητών.
 • Τελετή εγκαινίων Πολυπροπονητηρίου «Ευάγγελος Φλωράκης» στη Λευκωσία

  "Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος τελεί τα εγκαίνια του Πολυπροπονητηρίου «Ευάγγελος Φλωράκης» στη Λευκωσία. Παρόντες πολιτειακοί και αθλητικοί παράγοντες, μεταξύ αυτών ο Υπουργός Παιδείας Πεύκιος Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Τίτος Χριστοφίδης, τα Μέλη ΔΣ, ο Γενικός Διευθυντής Κώστας Παπακώστας και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Κίκης Λαζαρίδης."
 • Τελετή εγκαινίων Ομοσπονδιακών Εγκαταστάσεων Τοξοβολίας στη Λευκωσία

  "Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Δήμος Γεωργιάδης τέλεσε τα εγκαίνια των Ομοσπονδιακών Εγκαταστάσεων Τοξοβολίας στη Λευκωσία. Παρόντες Μέλη του ΔΣ ΚΟΑ, ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Κώστας Παπακώστας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας Κώστας Ματσουκάρης, Μέλη του ΔΣ, καθώς παράγοντες και φίλοι της Τοξοβολίας."
 • "Τελετή εγκαινίων νέων γραφείων Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού"

  Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης τελεί τα εγκαίνια των νέων γραφείων του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού στη Μακεδονίτισσα, παρά το Μακάρειο Αθλητικό Κέντρο. Παρόντες αρχηγοί ή εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος και ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Δήμος Γεωργιάδης.
 • Εγκαίνια αίθουσας αθλοπαιδιών στο Σταυροβούνι

  "Εγκαίνια αίθουσας αθλοπαιδιών στο Σταυροβούνι"