Ευρωπαϊκά προγράμματα

Item set

Items

Advanced search
 • Παρών ο ΚΟΑ στην 33η Σύνοδο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου

  Ο Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κωστάκης Κουκκουλλής παρευρέθηκε στην 33η ετήσια Σύνοδο που διοργάνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 στο Ολυμπιακό Μέγαρο, εκπροσωπώντας τον ΚΟΑ και τον Πρόεδρο Ανδρέα Μιχαηλίδη που δεν μπορούσε να παραστεί. Παρόντες και τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Σωτήρης Αδάμου, Κάλλη Χατζηιωσήφ και Έλενα Παπακώστα. Το θέμα της φετινής συνόδου ήταν «Ολυμπιακά Πρότυπα και ο Κοινωνικός ρόλος του αθλητισμού στη σύγχρονη κοινωνία» και ήταν αφιερωμένη στον αείμνηστο Ντίνο Μιχαηλίδη, πρώτο κοσμήτορα της ΕΟΑΚ και τέως Πρόεδρο της ΚΟΕ. Στην τελετή έναρξης απεύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού είμαστε περήφανοι, γιατί μεταφέρουμε σε κάθε ευκαιρία το μήνυμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, συμμετέχοντας και ενθαρρύνοντας κάθε τέτοια πρωτοβουλία. Θέλουμε να στηρίζουμε το κοινωνικό σύνολο μέσα από τον αθλητισμό και οφείλουμε όλοι να στέλνουμε αυτό το μήνυμα, γιατί ο αθλητισμός έχει αυτή τη μαγική δύναμη, να επηρεάζει τον κόσμο. Ας συμβάλλουμε όλοι ώστε να τον επηρεάζει με θετικά πρότυπα». Κύριος ομιλητής του Συνεδρίου ήταν ο θρύλος του κυπριακού αθλητισμού Σταύρος Τζιωρτζής, ενώ λάμψη στην εκδήλωση έδωσε και ο Έλληνας Χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας Δημοσθένης Ταμπάκος.
 • Στο Συνέδριο «Γιατί να ακολουθήσω τον αθλητισμό» η Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη

  Η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη παρευρέθηκε στο Συνέδριο με θέμα «Γιατί να ακολουθήσω τον αθλητισμό» που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αθλητισμού ενάντια στις εξαρτήσεις, της οποίας Πρόεδρος είναι ο Σύμβουλος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για θέματα Αθλητισμού Φοίβος Ζαχαριάδης. Το Συνέδριο παρακολούθησε επίσης η προϊσταμένη του Μαζικού Αθλητισμού του ΚΟΑ Έφη Μούζουρου, ενώ την παρουσίαση ανέλαβε η Λειτουργός ΚΟΑ και μέλος της Επιτροπής Αντιγόνη Τάμπα. Το Συνέδριο που διεξήχθη την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 στην Λευκωσία υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν αφιερωμένο στον αείμνηστο Ντίνο Μιχαηλίδη και επιδόθηκε πλακέτα ως μεταθανάτια τιμή στην κόρη του Νικολέττα Μιχαηλίδου. Το παρακολούθησαν 90 μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων Αγλατζιά Α’ και Πεύκιος Γεωργιάδης, καθώς και ομάδα μαθητών της Σχολής Κωφών. Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού στήριξε έμπρακτα το Συνέδριο, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή των γυμναστών του τμήματος ΑΓΟ, καθώς βοήθησαν τα παιδιά να γνωρίσουν διάφορα αθλήματα. Στο δεύτερο μέρος του Συνεδρίου συμμετείχαν οι αθλητές της ενόργανης γυμναστικής Μάριος Γεωργίου, Ηλίας Γεωργίου, Σωκράτης Πηλακούρης και η Παραολυμπιονίκης της άρσης βαρών σε πάγκο Μαρία Μάρκου, οι οποίοι έστειλαν τα δικά τους μηνύματα στα παιδιά παρακινώντας τα να ακολουθήσουν τον δρόμο του αθλητισμού.
 • Στο Συνέδριο ΠΣΑΤ-ΕΑΚ τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Χατζηιωσήφ και Ιωάννου

  Τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ και Μιχάλης Ιωάννου παρευρέθηκαν στο 33ο Συνέδριο Αθλητικών Συντακτών Ελλάδας-Κύπρου, που διοργάνωσαν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου και η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου στο Ηράκλειο Κρήτης, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022. Η Κάλλη Χατζηιωσήφ απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή έναρξης του Συνεδρίου εκ μέρους του Προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέα Μιχαηλίδη, τονίζοντας τη σημασία της γεφύρωσης του μητροπολιτικού ελληνισμού με την νότια πτέρυγά του, την Κύπρο. Ακολούθως συμμετείχε στη συζήτηση στρογγυλής τράπεζας για τον σχολικό αθλητισμό, στην οποία έλαβε μέρος και ο Ολυμπιονίκης μας Κυριάκος Ιωάννου, ενώ έκανε ειδική αναφορά στη δομή του αθλητικού σχολείου στην Κύπρο. Ο Μιχάλης Ιωάννου συμμετείχε στη συζήτηση στρογγυλής τράπεζας για τον αθλητικό τουρισμό και τους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες και ανέλυσε τα συμπεράσματα από τα δυο Συνέδρια Αθλητικού Τουρισμού που διοργάνωσε ο ΚΟΑ τον τελευταίο χρόνο. Χαιρετισμό στο Συνέδριο απηύθυνε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού της Ελλάδας, Λευτέρης Αυγενάκης. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου τα μέλη ΔΣ του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις Εθνικές Παράκτιες Εγκαταστάσεις στον Καρτερό, όπου θα διεξαχθούν οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες.
 • Στο 10ο Διεθνές Βιο-Ιατρικό Συνέδριο ο Πρόεδρος του ΚΟΑ

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης παρευρέθηκε στο 10ο Διεθνές Βιο-Ιατρικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στη Λευκωσία. «Ως Πρόεδρος του ΚΟΑ θα ήθελα να τονίσω ότι η υγεία και ευημερία των αθλητών αποτελεί προτεραιότητά μας και αυτά προσπαθούμε να διασφαλίσουμε στον Οργανισμό, σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους γιατρούς μας», επισήμανε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης στον χαιρετισμό του, δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και την Ιατρική Σχολή του, αλλά και στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο για τη διοργάνωση αυτού του Συνεδρίου που πλέον έχει καθιερωθεί και έγινε θεσμός. Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, οπότε και έγινε εργαστήρι ενημέρωσης για τον Προ-Αθλητικό Ιατρικό & Καρδιολογικό Έλεγχο, για την πρόληψη του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου στους αθλουμένους και αθλητές. Το εργαστήρι αυτό διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού.
 • Ολοκλήρωση των εργασιών της 17ης Υπουργικής Διάσκεψης για τον Αθλητισμό του Συμβουλίου της Ευρώπης

  Με την διοργάνωση παράλληλης εκδήλωσης με θέμα «Η συμπερίληψη των προσφύγων και των μεταναστών στον αθλητισμό» ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της τριήμερης 17ης Υπουργικής Διάσκεψης για τον Αθλητισμό του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τις εργασίες της συνάντησης παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης, η Γενική Διευθύντρια Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη και η Λειτουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων Ιωάννα Παρασκευοπούλου. Στη συνάντηση τονίστηκε η αναγκαιότητα ώστε ο αθλητισμός να γίνει συστημικός και μέρος της ευρύτερης πολιτικής για την ενσωμάτωση των μεταναστών και των προσφύγων στην τοπική κοινωνία. Η πρόσβαση στον αθλητισμό είναι θεμελιώδες δικαίωμα και με δεδομένο ότι μέσω του δημιουργείται κοινωνικό κεφάλαιο, θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τη χάραξη πολιτικών ενσωμάτωσης. Επισημάνθηκε ότι για να επιτευχθεί η πρόσβαση στην κοινωνία θα πρέπει πρωτίστως να καταπολεμηθεί κάθε μορφή διακρίσεων και να ληφθεί δράση σε διεθνές επίπεδο. Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιάστηκαν σχετικές πολιτικές που έχει υιοθετήσει το Συμβούλιο της Ευρώπης, καθώς επίσης και καλές πρακτικές από τα κράτη μέλη και τους οργανισμούς μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Διευρυμένης Μερικής Συμφωνίας για τον Αθλητισμό (EPAS).
 • Η Κύπρος στην 17η Διάσκεψη Υπουργών Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης συμμετέχει στην 17η Διάσκεψη Υπουργών Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Αττάλεια, εκπροσωπώντας τον ΥΠΑΝ Πρόδρομο Προδρόμου, μαζί με την Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη και την Υπεύθυνη Λειτουργό ΚΟΑ για τα ευρωπαϊκά θέματα Ιωάννα Παρασκευοπούλου. Στην παρέμβασή του αναφορικά με την πρώτη θεματική της διάσκεψης, «Αθλητισμός Για Όλους – Μέσο ενδυνάμωσης της Κοινωνίας», ο Πρόεδρος του ΚΟΑ αναφέρθηκε στους βασικούς παράγοντες οι οποίοι αποτελούν εμπόδια στην ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στον αθλητισμό καθώς και στην εμπλοκή τους σε ηγετικές θέσεις και πρόσθεσε πως για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό «απαιτείται μεταρρύθμιση των σχετικών νομοθεσιών, πολιτικών και κανονισμών, καθώς και δια-τομεακή συνεργασία μεταξύ των βασικών ενδιαφερομένων και φορέων χάραξης πολιτικής για την ανάπτυξη Εθνικής Στρατηγικής» Επιπρόσθετα, ο κ Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στις πολλαπλές ευκαιρίες που προσφέρονται στους πολίτες και ιδιαίτερα στις μειονεκτούντες ομάδες πληθυσμού μέσω του Προγράμματος Αθλητισμός Για Όλους, της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και των σχετικών σχεδιασμών του ΚΟΑ. Σχετικά με την προστασία και ευημερία στον αθλητισμό, αναφέρθηκε στην πρόσφατη τροποποίηση του κυπριακού νομοθετικού πλαισίου για την πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού και της παρενόχλησης στον αθλητισμό, καθώς επίσης και στην εκπόνηση του Εγχειριδίου του ΚΟΑ σχετικά με την Ευημερία και Προστασία των Αθλητών. Αναφορικά με τη δεύτερη θεματική της Διάσκεψης «Επαναπροσδιορισμός του Αθλητισμού: ο δρόμος για ένα υγιές και βιώσιμο μέλλον», ο Πρόεδρος του ΚΟΑ επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των πολιτικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε εθνικό επίπεδο η οποία μπορεί να επιτευχθεί μέσω της μεταρρύθμισης της εθνικής νομοθεσίας. Ο αναθεωρημένος Ευρωπαϊκός Χάρτης Αθλητισμού του EPAS, πρόσθεσε, παρέχει ένα καλό πλαίσιο για το πώς ο αθλητισμός μπορεί να προάγει τις ευρωπαϊκές αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ τόνισε τέλος ότι «απαιτείται συνεργασία μεταξύ διαφορετικών παραγόντων για την ανάπτυξη μιας Εθνικής Στρατηγικής για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας μέσω της φυσικής δραστηριότητας» και επεσήμανε την ικανότητα του αθλητισμού να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα υιοθετώντας καινοτόμες στρατηγικές και εργαλεία, όπως η ψηφιοποίηση καθώς και η αξιοποίηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
 • Στη Διάσκεψη Υπουργών Αθλητισμού του ΣτΕ ο Πρόεδρος και η ΓΔ του ΚΟΑ

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης αναχωρεί σήμερα για την Αττάλεια, για να συμμετάσχει στην 17η Διάσκεψη Υπουργών Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης, εκπροσωπώντας τον ΥΠΑΝ Πρόδρομο Προδρόμου, συνοδευόμενος από τη Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη και την Υπεύθυνη Λειτουργό ΚΟΑ για τα ευρωπαϊκά θέματα Ιωάννα Παρασκευοπούλου. Η διάσκεψη, η οποία διοργανώνεται από τη Διευρυμένη Μερική Συμφωνία για τον Αθλητισμό (EPAS) του ΣτΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού της Τουρκίας, θα διαρκέσει από την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου και έχουν προσκληθεί 54 χώρες. Έχει τίτλο «Επανεξέταση του Αθλητισμού Για Όλους: μία μοναδική προώθηση για την υγεία, τη ζωή και τα όνειρα του ανθρώπου» και περιλαμβάνει δύο θεματικές, για τις οποίες θα υιοθετηθούν τα σχετικά ψηφίσματα. Η επιστροφή της ηγεσίας του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού από την Αττάλεια έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 29 Οκτωβρίου.
 • Η τοποθέτηση του Ανδρέα Μιχαηλίδη στην Ημερίδα «Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών»

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης παρευρέθηκε στην Επιμορφωτική Ημερίδα «Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στην Λάρνακα υπό την αιγίδα του Οργανισμού. Από πλευράς ΚΟΑ ήταν επίσης παρών το μέλος του ΔΣ Ανδρόνικος Ανδρονίκου. Στόχος της ημερίδας ήταν η επιμόρφωση των παρευρισκομένων για τις νέες τάσεις και πρακτικές που εφαρμόζονται, για την αποτελεσματική και αποδοτική διοίκηση των αθλητικών οργανισμών. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ στάθηκε στον χαιρετισμό του στις προκλήσεις που κρύβει η διοίκηση ενός αθλητικού οργανισμού και υπογράμμισε όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται για την ορθή διαχείριση των ζητημάτων που προκύπτουν: «Ως Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού σάς διαβεβαιώνω ότι η διοίκηση ενός αθλητισμού οργανισμού δεν απαιτεί μόνο τεχνογνωσία, αλλά χρειάζεται και οργάνωση, ικανότητα προγραμματισμού, υπομονή, επιμονή, σωστή ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, επαγγελματισμό, αίσθημα ευθύνης, πολλή δουλειά και επαγρύπνιση».
 • Εισηγήτρια στο 9ο Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο του ΠΣΑΤ η Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη

  Η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη παρευρέθηκε στο 9ο Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, εκπροσωπώντας τον Οργανισμό, προσκεκλημένη από τον Πρόεδρο του ΠΣΑΤ Γιάννη Θεοδωρακόπουλο ως εισηγήτρια στο Συνέδριο. Παρόντες στο πολύ σημαντικό συνέδριο στην Αρχαία Ολυμπία από τις 16 ως τις 18 Οκτωβρίου, ήταν επίσης μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού όπως ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και η Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων Ολυμπιακών Αγώνων Βούλα Κοζομπόλη. Η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ στην εισήγηση της αναφέρθηκε στις σύγχρονες τάσεις και προκλήσεις του αθλητικού τουρισμού, στην πολιτική που εφαρμόζει η Κύπρος στον τομέα αυτό, καθώς και στη συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού και τις κοινές δράσεις που αναπτύχθηκαν. Στην παρουσίαση της μίλησε επίσης για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα ΜΜΕ, τόσο στην προώθηση του αθλητικού τουρισμού όσο και στη δημιουργία των απαραίτητων συνεργειών μεταξύ φορέων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, έτσι ώστε να καταστούν τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα αθλητικός τουριστικός προορισμός. Παράλληλα στάθηκε στη σημασία της αύξησης της χρήσης και επισκεψιμότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και στην ανάγκη αξιοποίησης των ορεινών περιοχών. Αναφέρθηκε τέλος στην πολιτική υπογραφής πρωτοκόλλων συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου και διαφόρων χωρών, μέσω των οποίων πραγματοποιούνται επιχορηγούμενες ανταλλαγές αθλητών και παραγόντων του αθλητισμού.
 • Η ηγεσία του Οργανισμού στην Fitness Day KOA

  Με την 3η Fitness Day KOA που διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του #BeActive, ολοκληρώθηκε η 8η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού που ξεκίνησε στις 23 του μήνα. Παρόντες στην 3η Fitness Day KOA στον Μόλο Λεμεσού το βράδυ της Παρασκευής ήταν ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Κωστάκης Κουκκουλλής. Για ένα βράδυ ο Μόλος μετατράπηκε στον απόλυτο χώρο άθλησης με τα γυμναστήρια που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να δίνουν το ρυθμό και τον κόσμο να ακολουθεί υπό τους ήχους δυνατής μουσικής. Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος είδαν με χαρά την μαζική συμμετοχή και τον ενθουσιασμό του κόσμου και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο ΚΟΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού, αλλά και συνολικά όλων των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού που ολοκληρώθηκε με 550 και πλέον δράσεις σε όλες τις πόλεις της Κύπρου. Ο ΚΟΑ ως ο Εθνικός Συντονιστικός Φορέας της εκστρατείας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού στην Κύπρο, είχε τον γενικό συντονισμό για την υλοποίηση της εκστρατείας σε παγκύπρια βάση. O Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στους χορηγούς επικοινωνίας της φετινής εκστρατείας, τα έξι τηλεοπτικά κανάλια παγκύπριας εμβέλειας ΡΙΚ, ΑΝΤΕΝΝΑ, SIGMA, CYTAVISION, ALPHA Κύπρου και OMEGA Channel. Θερμές ευχαριστίες, επίσης, στο Αθλητικό Γραφείο του Δήμου Λεμεσου που συνδιοργάνωσε με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού την 3η Fitness Day KOA, καθώς και στα γυμναστήρια που συμμετείχαν στην εκδήλωση.
 • Ο ΚΟΑ τίμησε την Βούλα Πατουλίδου στην εκδήλωση «Ο ηγετικός ρόλος των γυναικών στον αθλητισμό»

  Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού βράβευσε την Βούλα Πατουλίδου με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με θέμα «Ο ηγετικός ρόλος των γυναικών στον αθλητισμό, προβλήματα και προκλήσεις» στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού. Στην εκδήλωση που έγινε στην Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου παρευρέθηκαν ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, ο Υφυπουργός Αθλητισμού της Ελλάδας Λευτέρης Αυγενάκης και πλήθος αθλητικών φορέων του τόπου. Από πλευράς ΚΟΑ ήταν παρόντες ο Πρόεδρος Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Αντιπρόεδρος Κωστάκης Κουκκουλλής, τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ, Έλενα Παπακώστα, Χρίστος Νεοφύτου, Ανδρόνικος Ανδρονίκου, καθώς και η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη. Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι Επιτροπές του ΚΟΑ «Ισότητα των Φύλων» και «Ακαδημία Αθλητισμού» όπου προεδρεύουν τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ και Έλενα Παπακώστα αντίστοιχα. Την παρουσίαση ανέλαβε η κα. Χατζηιωσήφ, η οποία τόνισε ότι μολονότι οι γυναίκες είναι ο μισός πληθυσμός στον πλανήτη, είναι λίγες αυτές που βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις, ειδικά σε αθλητικό επίπεδο. Η Βούλα Πατουλίδου, το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς, καθήλωσε το κοινό με την ομιλία της. Η νυν αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης μεταξύ άλλων σημείωσε: «Ο ηγέτης είναι αρσενικού γένους, αλλά η ηγεσία είναι θηλυκού γένους. Γιατί πρέπει να συζητάμε για τον ηγετικό ρόλο της γυναίκας; Γιατί πρέπει, αφού προφανώς δεν τα έχουμε καταφέρει. Έκλεψα το «έκρηξη ψυχής» και το τηρώ καθημερινά. Έχετε μπροστά σας το απόλυτο λάθος του αθλητισμού. Τι μου έλεγαν όλοι; «είσαι κοντή, είσαι χοντρή, είσαι μεγάλη», ενώ ήθελα να ακούσω προσπάθησε. Δεν τα παράτησα. Το 1988 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Σεούλ περάσαμε τα όρια έξι γυναίκες στον στίβο και δεν ήθελαν να μας στείλουν. Ευτυχώς υπήρχε η ΔΟΕ και δεν μπορούσαν να μας αποκλείσουν». Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης τόνισε στον χαιρετισμό του: «Πιστεύουμε με όλη μας την καρδιά στην γυναίκα ηγέτη στον αθλητισμό. Επιτρέψτε μου όμως μια ιδιαίτερη μνεία στην αγαπημένη μας Βούλα Πατουλίδου. Συστάσεις δεν χρειάζονται ασφαλώς για το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς, άλλωστε το 1992 μάς ανάγκασε όλους και εδώ στην Κύπρο να πανηγυρίζουμε σαν μικρά παιδιά τον θρίαμβό της με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης. Γιατί εκείνο το βράδυ ήταν «για την Ελλάδα ρε γαμώτο», αλλά ήταν και «για την Κύπρο ρε γαμώτο». Για όλους εμάς εδώ στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού είναι πολύ μεγάλη χαρά κι ακόμη μεγαλύτερη τιμή που βρίσκεται κοντά μας». Ο Υφυπουργός Αθλητισμού της Ελλάδας Λευτέρης Αυγενάκης επισήμανε: «Στέκομαι στην τιμή που κάνετε στην Βούλα Πατουλίδου. Η Βούλα με το ήθος, το πάθος και την επιμονή της αποτέλεσε και αποτελεί και σήμερα πηγή έμπνευσης για τους αθλητές. Εμείς στην Ελλάδα τολμήσαμε και γυρίσαμε το παιχνίδι και με νομοθετικές ρυθμίσεις ενισχύσαμε την προώθηση των γυναικών σε ηγετικές θέσεις των αθλητικών φορέων. Και αυτά έδωσαν φωνή στις αθλήτριές μας κι έγινε εκείνο το ντόμινο πριν από ενάμιση χρόνο με το ελληνικό κίνημα #metoo που βοήθησε να γίνουν μεγάλα βήματα στο θέμα της κακοποίησης των αθλητριών». Ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου στάθηκε στο επιτυχημένο θέμα που επιλέχθηκε από τον ΚΟΑ για τον ηγετικό ρόλο των γυναικών στον αθλητισμό. «Ο αθλητισμός είναι σύμφυτος με ολόκληρη τη ζωή του ανθρώπου και την κοινωνία, άρα προκύπτει ότι θα έπρεπε να εφαρμόζεται και στον αθλητισμό η ισότητα ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους, άρα και ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες. Έχουν γίνει βήματα, αλλά θα πρέπει να γίνουν κι άλλα. Έχουμε μαζί μας τη Βούλα Πατουλίδου, ένα όνομα, μία μεγάλη ιστορία», είπε και τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί Υφυπουργείο Αθλητισμού. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης έγινε συζήτηση με συντονίστρια την Κάλλη Χατζηιωσήφ, με τη συμμετοχή της Βούλας Πατουλίδου, της αθλήτριας Ελένης Αρτυματά και της αθλητικογράφου Άντρης Κασάπη. Η Ελένη Αρτυματά είπε μεταξύ άλλων: «Εγώ δεν άκουσα είσαι κοντή, δεν μπορείς, όπως είπε η Βούλα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχα να αντιμετωπίσω ήταν σχόλια τύπου: Όταν θα θες να κάνεις οικογένεια, δεν θα μπορείς». Τέλος, η Άντρη Κασάπη στάθηκε στον χαμηλό αριθμό γυναικών σε καίριες θέσεις στην αθλητική δημοσιογραφία και στην κάλυψη των σημαντικών αθλητικών γεγονότων.
 • Challenge Day #BeActive at work στον ΚΟΑ!

  Οι δράσεις της ευρωπαϊκής εβδομάδας αθλητισμού που συνεχίζονται σε κάθε γωνιά της Κύπρου έκαναν… στάση (και) στα γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου. Ο ΚΟΑ κάλεσε το προσωπικό του Οργανισμού να συμμετάσχει στη δράση Challenge Day #BeActive at work και να δοκιμάσει την γυμναστική στον χώρο εργασίας. Με την καθοδήγηση της γυμνάστριας του ΑΓΟ Ελίζας Ερωτοκρίτου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να εκτελέσουν ασκήσεις χαλάρωσης και ξεκούρασης των μυών, ασκήσεις με λάστιχα και πιλάτες που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της καταπόνησης που προκαλεί η καθιστική εργασία και η χρήση υπολογιστή. Πέραν του προσωπικού αποδέχτηκαν την πρόκληση και συμμετείχαν στην Challenge Day #BeActive at work ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Αντιπρόεδρος Κωστάκης Κουκκουλλής, τα μέλη του ΔΣ Ανδρόνικος Ανδρονίκου, Κάλλη Χατζηιωσήφ, καθώς και η Γενική Διευθύντρια Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη. Οι 550 και πλέον δράσεις του BeActive ξεκίνησαν στις 23 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 30 του μήνα.
 • Η ΓΔ του ΚΟΑ στην Πράγα για τη Σύσκεψη Γενικών Διευθυντών Αθλητισμού της ΕΕ

  Η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ Δρ. Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη συμμετείχε στη Σύσκεψη Γενικών Διευθυντών Αθλητισμού των Χωρών μελών της ΕΕ, καθώς και στο Συνέδριο με θέμα «Βιώσιμες και Προσβάσιμες Αθλητικές Υποδομές», το οποίο διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Προεδρίας της Τσεχίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στην Πράγα. Στην παρέμβασή της, η κα. Παπαμιλτιάδη αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση και τη σημαντική αύξηση του κόστους λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, παράγοντες που αποτελούν σημαντική απειλή για τη βιωσιμότητα τους. Επισήμανε, επίσης, την ανάγκη βελτίωσης των αθλητικών υποδομών, έτσι ώστε να γίνουν ενεργειακά πιο αποδοτικές, καθώς και την ανάγκη χρήσης εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Παράλληλα η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ εισηγήθηκε την υιοθέτηση ενός ακόμα σημαντικού μέτρου, το οποίο αφορά στον επανασχεδιασμό των αθλητικών εκδηλώσεων, έτσι ώστε να έχουν περιβαλλοντικά υπεύθυνο χαρακτήρα με σεβασμό προς το περιβάλλον και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού για τη δημιουργία ενός «Οδηγού για σχεδιασμό φιλικών προς το περιβάλλον αθλητικών εκδηλώσεων», ο οποίος εκπονήθηκε σε συνεργασία με το ΤΕΠΑΚ. Ο οδηγός βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσής του και αναμένεται να παρουσιαστεί στα μέσα Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες στο European Commission Expert Group on «Green Sport». Η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού συνοδευόταν από τον Προϊστάμενο Οικονομικής Διαχείρισης Βάσο Κουτσιούντα.
 • Στο 5ο Αθλητικό Συμπόσιο του Πετρίδειου Ιδρύματος Πρόεδρος και Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Αθλητικό Συμπόσιο του Πετρίδειου Ιδρύματος με θέμα «Ο αθλητισμός ως εργαλείο κοινωνικής ενσωμάτωσης και ενδυνάμωσης», το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου. Σ’ αυτό παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης και η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη. «Ο ΚΟΑ διαχρονικά χαιρετίζει τέτοιες πρωτοβουλίες που προάγουν τον αθλητισμό και τα ιδεώδη του και στηρίζει το Πετρίδειο Ίδρυμα που κατάφερε να μετατρέψει το Αθλητικό Συμπόσιο σε θεσμό. Δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από αυτό το Συμπόσιο που συνάδει με τον ρόλο και την αποστολή του Οργανισμού», επισήμανε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ. Κύρια ομιλήτρια στο συμπόσιο ήταν η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, η οποία τόνισε ότι η ενασχόληση με τον αθλητισμό συμβάλλει στην προαγωγή της κοινωνικής συνοχής και μπορεί να καλλιεργήσει μια κουλτούρα ποικιλομορφίας και διαφορετικότητας, βοηθώντας στην ένταξη των μη προνομιούχων ομάδων της κοινωνίας. Στο πάνελ βρίσκονταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού της Ελλάδας Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και ιδρυτής της G.D.A. Sports Νεκτάριος Αλεξάνδρου και η παραολυμπιονίκης Μαρία Μάρκου. Το πάνελ συντόνιζαν το πρώην μέλος του ΔΣ ΚΟΑ και Πρόεδρος της Επιτροπής Access City Paphos του Round Table 7 Πάφου Λεόντιος Τσέλεπος και ο Μάριος Ιγνατίου.
 • Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κήρυξε την επίσημη έναρξη της 8ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού

  Την επίσημη έναρξη της 8ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού κήρυξε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης, σε διάσκεψη τύπου που έγινε την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 23-30 Σεπτεμβρίου και οι διάφορες δράσεις της θα γίνουν σε παγκύπρια και ευρωπαϊκή βάση. Στη διασκεψη Τύπου παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος Κωστάκης Κουκκουλλής και τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ, Ανδρόνικος Ανδρονίκου, Σωτήρης Αδάμου και Έλενα Παπακώστα. Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης μεταξύ άλλων τόνισε ότι μετά από δυο χρόνια ιδιαίτερων συνθηκών και περιορισμών λόγω της πανδημίας, το #BeActive συνεχίζει να αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη των πολιτών να παραμείνουν σωματικά δραστήριοι, αλλά και την αυξημένη ζήτηση παροχής πολλαπλών ευκαιριών άθλησης. Γι’ αυτό τον λόγο, για τα επόμενα δυο χρόνια η εκστρατεία θα επικεντρωθεί στην υποστήριξη πρωτοβουλιών που θα στοχεύουν στην ανάκαμψη του αθλητισμού. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ ανέφερε στη συνέχεια ότι οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος στοχεύουν στην υγιή ενασχόληση κυρίως των νέων, αλλά και στη διοργάνωση «πράσινων» αθλητικών δράσεων. Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης επεσήμανε ότι φέτος στην Κύπρο θα πραγματοποιηθούν 505 δράσεις και αναμένεται να συμμετάσχουν σε αυτές 151.000 συμπολίτες μας, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του Οργανισμού προς τους 163 φορείς που συμμετέχουν εθελοντικά ως διοργανωτές. Η Δια Βίου Πρέσβειρα και Μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ μεταφέροντας το μήνυμα της συμμετοχής των πολιτών στη φυσική δραστηριότητα για μια ωφέλιμη κοινωνία, καταληκτικά μίλησε για την κληρονομιά που υπάρχει από τις προηγούμενες διοργανώσεις και για την προσπάθεια που γίνεται για την προσέλκυση νέων συμμετεχόντων, ειδικά στη νέα γενιά, ενώ αναφέρθηκε και στην ευλογία της ενασχόλησης με τον αθλητισμό.
 • Στη Σύνοδο Υπουργών Αθλητισμού της Κοινοπολιτείας ο Ανδρέας Μιχαηλίδης – Τα έξι σημεία της παρέμβασής του

  Στη 10η Σύνοδο Υπουργών Αθλητισμού της Κοινοπολιτείας παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης την Τετάρτη 27 Ιουλίου στο Μπέρμιγχαμ -όπου διεξάγονται οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες- εκπροσωπώντας τον Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομο Προδρόμου. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η εφαρμογή των μέτρων SDGs (Sustainable Development Goals) της Κοινοπολιτείας, τα οποία προσφέρουν τη βάση για αντιμετώπιση πολλών προκλήσεων που σχετίζονται με την κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική ανάπτυξη. Της Συνόδου προήδρευσε ο Υπουργός Αθλητισμού της Μ.Βρετανίας Nigel Huddleston. Στην παρέμβασή του, εκ μέρους του κ. Προδρόμου, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ αναφέρθηκε στη δημιουργία μιας Ειδικής Επιτροπής στην Κύπρο προκειμένου να παρακολουθεί το πλάνο των SDGs, εστιάζοντας στις ακόλουθες κατηγορίες: 1) Συμμετοχή στην αθλητική δράση, 2) Ενεργό σχολικό και εκπαιδευτικό περιβάλλον, 3) Οικονομική ανάπτυξη και εργοδότηση 4) Περιβαλλοντική συνείδηση, 5) Κοινωνική επίδραση, συμμετοχή και ισότητα 6) Διοίκηση. Ενημέρωσε παράλληλα πως το ΥΠΠ & ο Γεν. Διευθυντής του ΥΠΟΙΚ είναι υπεύθυνοι για την παρακολούθηση της εφαρμογής των SGDs στην Κύπρο. Τόνισε, τέλος, ότι η Κύπρος καλωσορίζει και υποστηρίζει την απόφαση της Κοινοπολιτείας να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα στον αθλητισμό και συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη ειδικής νομοθεσίας για τις αρχές εμπιστοσύνης.
 • Μήνυμα συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας στο Συνέδριο Αθλητικού Τουρισμού & Βιομηχανίας του ΚΟΑ

  Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το 2ο Συνέδριο Αθλητικού Τουρισμού & Βιομηχανίας με θέμα «Ανάπτυξη, βιωσιμότητα και καινοτομία υπηρεσιών Αθλητικού Τουρισμού στην Κύπρο», το οποίο διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού. Το Συνέδριο που διεξήχθη στις 11 Μαΐου 2022 αποτελεί φυσική συνέχεια του 1ου Συνεδρίου στις 7 Δεκεμβρίου 2021 και έχει ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην Κύπρο και τη διεύρυνση της συνεργασίας με την Ελλάδα σ’ αυτόν τον τομέα. Στο Συνέδριο απηύθυναν χαιρετισμό η Υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας Σοφία Ζαχαράκη, ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου Σάββας Περδίος και ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης. Καθοριστικές στην επιτυχία του Συνεδρίου ήταν οι παρεμβάσεις και παρουσιάσεις καταξιωμένων στελεχών από Ελλάδα και Κύπρο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ActiveMedia Group Άκης Τσόλης παρουσίασε το πλάνο «Ενεργός Αθλητικός Τουρισμός Beyond Vacation», ενώ ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της My Adventure OE Βασίλης Τζουμάκας ανέλυσε το πρόγραμμα «Zagori Mountain Running: Ορεινό Τρέξιμο και Τουρισμός». Ακολούθως οι παρεμβάσεις των ομιλητών της Στρογγυλής Τράπεζας, την οποία συντόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητικού Τουρισμού ΚΟΑ και μέλος Δ.Σ. του ΚΟΑ Χρίστος Νεοφύτου, ανέδειξαν την ανάγκη για ανάπτυξη και προώθηση της Κύπρου ως προορισμού αθλητικού τουρισμού. Συμμετείχαν στην Στρογγυλή Τράπεζα ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου και Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ο Επίτιμος Πρόεδρος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων & Αντιπρόεδρος ΕΒΕ Λευκωσίας σε θέματα Τουρισμού Άκης Κελεπέσιης, η Τουριστικός Λειτουργός Α’ του Υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου Νικολέττα Παφίτου και ο Race Director at S.A.S Sports Σωτήρης Μαύρος. Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον χορηγό του Συνεδρίου Αθλητικού Τουρισμού & Βιομηχανίας που διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, τους χορηγούς επικοινωνίας (ΡΙΚ & ALPHA Κύπρου) και τους υποστηρικτές (ΕΑΚ Κύπρου & BEACTIVE). Το Συνέδριο έγινε υπό την αιγίδα του ΠΑΣΥΞΕ, του ΣΤΕΚ και της ACTA.
 • Η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ στη Συνεδρίαση Γενικών Διευθυντών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σλοβενία

  Η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ στη Συνεδρίαση Γενικών Διευθυντών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σλοβενία Πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2021, η άτυπη συνάντηση Γενικών Διευθυντών Αθλητισμού στη Σλοβενία. Την Κύπρο εκπροσώπησε η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Δρ Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, συνοδευόμενη από τον υπεύθυνο οικονομικής διαχείρισης του Οργανισμού κ. Βάσο Κουτσιούντα. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την εφαρμογή Ευρωπαϊκού Νομικού Πλαισίου στον αθλητισμό, το Ευρωπαϊκό Αθλητικό Μοντέλο, τη δια βίου άσκηση, καθώς και τις τρέχουσες εξελίξεις στον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ.
 • 3η Διάσκεψη Στρογγυλής Τράπεζας Αθλητισμού, Ανοχή και Τίμιο Παιχνίδι του Συμβουλίου της Ευρώπης

  Διοργανώθηκε από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού στις 27 Απριλίου 2001 στη Λευκωσία η 3η Διάσκεψη Στρογγυλής Τράπεζας Αθλητισμού, Ανοχή και Τίμιο Παιχνίδι του Συμβουλίου της Ευρώπης. Προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών χωρών με τους αντίστοιχους πρεσβευτές Fair Play, που συνήλθαν και σε ειδική συνεδρία. Η εναρκτήρια ομιλία στη Διάσκεψη έγινε από τον Υπουργό Παιδείας Ουράνιο Ιωαννίδη, ενώ τους Σύνεδρους καλωσόρισε και ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Παπαχαραλάμπους. Μετά τις εργασίες της Διάσκεψης, ο ΚΟΑ παρέθεσε δεξίωση στους συμμετέχοντες.
 • 3η Διάσκεψη Στρογγυλής Τράπεζας Αθλητισμού, Ανοχή και Τίμιο Παιχνίδι του Συμβουλίου της Ευρώπης

  Διοργανώθηκε από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού στις 27 Απριλίου 2001 στη Λευκωσία η 3η Διάσκεψη Στρογγυλής Τράπεζας Αθλητισμού, Ανοχή και Τίμιο Παιχνίδι του Συμβουλίου της Ευρώπης. Προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών χωρών με τους αντίστοιχους πρεσβευτές Fair Play, που συνήλθαν και σε ειδική συνεδρία. Η εναρκτήρια ομιλία στη Διάσκεψη έγινε από τον Υπουργό Παιδείας Ουράνιο Ιωαννίδη, ενώ τους Σύνεδρους καλωσόρισε και ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Παπαχαραλάμπους. Μετά τις εργασίες της Διάσκεψης, ο ΚΟΑ παρέθεσε δεξίωση στους συμμετέχοντες.
 • Υπογραφή Αθλητικού Πρωτοκόλλου Κύπρου – Ρουμανίας

  Στο περιθώριο της 3ης Διάσκεψης Στρογγυλής Τράπεζας Αθλητισμού, Ανοχή και Τίμιο Παιχνίδι του Συμβουλίου της Ευρώπης, που διοργανώθηκε στη Λευκωσία και με την ευκαιρία της εδώ παρουσίας του Υπουργού Αθλητισμού της Ρουμανίας υπογράφηκε αθλητικό πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Κύπρου – Ρουμανίας. Το πρωτόκολλο υπογράφηκε από τον Πρόεδρο του ΚΟΑ Ανδρέα Παπαχαραλάμπους και τον Ρουμάνο Υπουργό.
 • Παγκόσμιο Συνέδριο Ιστιοπλοΐας στη Λεμεσό

  Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας διοργάνωσε στη Λεμεσό το Παγκόσμιο Συνέδριο. Παρέστησαν οι αξιωματούχοι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένου του τέως Βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου. Τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού εκπροσώπησε ο πρόεδρος Δήμος Γεωργιάδης, Μέλη του ΔΣ και ο Γενικός Διευθυντής Κώστας Παπακώστας, ενώ από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή παρευρέθηκε ο Πρόεδρος Κίκης Λαζαρίδης και Μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου. Τους Συνέδρους καλωσόρισε ο Πρόεδρος της ΚΙΟ Τοτός Θεοδοσίου.
 • "Σύσκεψη με τους ξένους εμπειρογνώμονες για τη βία στα γήπεδα"

  Σύσκεψη με τους ξένους εμπειρογνώμονες για τη βία στα γήπεδα στο Ξενοδοχείο ΛΗΔΡΑ
 • Ο Πρόεδρος ΚΟΑ Ουράνιος Ιωαννίδης στο Συνέδριο AIPS

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ουράνιος Ιωαννίδης παρευρέθηκε και καλωσόρισε τους Συνέδρους που συμμετείχαν στις εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητικών Συντακτών (AIPS), στο Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία, ενώ επέδωσε και αναμνηστικό δώρο στον Πρόεδρο της AIPS Φράνκ Τέϊλορ.
 • 6ο Πανευρωπαϊκό Κογκρέσο Πυγμαχίας

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ουράνιος Ιωαννίδης κηρύσσει την έναρξη του 6ο Πανευρωπαϊκού Κογκρέσου Πυγμαχίας, που διοργανώθηκε στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία. Συμμετείχαν το Προεδρείο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας και σύνεδροι από χώρες της Ευρώπης.