Συνέδρια

Item set

Items

Advanced search
 • Παρών ο ΚΟΑ στην 33η Σύνοδο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου

  Ο Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κωστάκης Κουκκουλλής παρευρέθηκε στην 33η ετήσια Σύνοδο που διοργάνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 στο Ολυμπιακό Μέγαρο, εκπροσωπώντας τον ΚΟΑ και τον Πρόεδρο Ανδρέα Μιχαηλίδη που δεν μπορούσε να παραστεί. Παρόντες και τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Σωτήρης Αδάμου, Κάλλη Χατζηιωσήφ και Έλενα Παπακώστα. Το θέμα της φετινής συνόδου ήταν «Ολυμπιακά Πρότυπα και ο Κοινωνικός ρόλος του αθλητισμού στη σύγχρονη κοινωνία» και ήταν αφιερωμένη στον αείμνηστο Ντίνο Μιχαηλίδη, πρώτο κοσμήτορα της ΕΟΑΚ και τέως Πρόεδρο της ΚΟΕ. Στην τελετή έναρξης απεύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού είμαστε περήφανοι, γιατί μεταφέρουμε σε κάθε ευκαιρία το μήνυμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, συμμετέχοντας και ενθαρρύνοντας κάθε τέτοια πρωτοβουλία. Θέλουμε να στηρίζουμε το κοινωνικό σύνολο μέσα από τον αθλητισμό και οφείλουμε όλοι να στέλνουμε αυτό το μήνυμα, γιατί ο αθλητισμός έχει αυτή τη μαγική δύναμη, να επηρεάζει τον κόσμο. Ας συμβάλλουμε όλοι ώστε να τον επηρεάζει με θετικά πρότυπα». Κύριος ομιλητής του Συνεδρίου ήταν ο θρύλος του κυπριακού αθλητισμού Σταύρος Τζιωρτζής, ενώ λάμψη στην εκδήλωση έδωσε και ο Έλληνας Χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας Δημοσθένης Ταμπάκος.
 • Στο Συνέδριο «Γιατί να ακολουθήσω τον αθλητισμό» η Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη

  Η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη παρευρέθηκε στο Συνέδριο με θέμα «Γιατί να ακολουθήσω τον αθλητισμό» που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αθλητισμού ενάντια στις εξαρτήσεις, της οποίας Πρόεδρος είναι ο Σύμβουλος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για θέματα Αθλητισμού Φοίβος Ζαχαριάδης. Το Συνέδριο παρακολούθησε επίσης η προϊσταμένη του Μαζικού Αθλητισμού του ΚΟΑ Έφη Μούζουρου, ενώ την παρουσίαση ανέλαβε η Λειτουργός ΚΟΑ και μέλος της Επιτροπής Αντιγόνη Τάμπα. Το Συνέδριο που διεξήχθη την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 στην Λευκωσία υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν αφιερωμένο στον αείμνηστο Ντίνο Μιχαηλίδη και επιδόθηκε πλακέτα ως μεταθανάτια τιμή στην κόρη του Νικολέττα Μιχαηλίδου. Το παρακολούθησαν 90 μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων Αγλατζιά Α’ και Πεύκιος Γεωργιάδης, καθώς και ομάδα μαθητών της Σχολής Κωφών. Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού στήριξε έμπρακτα το Συνέδριο, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή των γυμναστών του τμήματος ΑΓΟ, καθώς βοήθησαν τα παιδιά να γνωρίσουν διάφορα αθλήματα. Στο δεύτερο μέρος του Συνεδρίου συμμετείχαν οι αθλητές της ενόργανης γυμναστικής Μάριος Γεωργίου, Ηλίας Γεωργίου, Σωκράτης Πηλακούρης και η Παραολυμπιονίκης της άρσης βαρών σε πάγκο Μαρία Μάρκου, οι οποίοι έστειλαν τα δικά τους μηνύματα στα παιδιά παρακινώντας τα να ακολουθήσουν τον δρόμο του αθλητισμού.
 • Στο Συνέδριο ΠΣΑΤ-ΕΑΚ τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Χατζηιωσήφ και Ιωάννου

  Τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ και Μιχάλης Ιωάννου παρευρέθηκαν στο 33ο Συνέδριο Αθλητικών Συντακτών Ελλάδας-Κύπρου, που διοργάνωσαν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου και η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου στο Ηράκλειο Κρήτης, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022. Η Κάλλη Χατζηιωσήφ απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή έναρξης του Συνεδρίου εκ μέρους του Προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέα Μιχαηλίδη, τονίζοντας τη σημασία της γεφύρωσης του μητροπολιτικού ελληνισμού με την νότια πτέρυγά του, την Κύπρο. Ακολούθως συμμετείχε στη συζήτηση στρογγυλής τράπεζας για τον σχολικό αθλητισμό, στην οποία έλαβε μέρος και ο Ολυμπιονίκης μας Κυριάκος Ιωάννου, ενώ έκανε ειδική αναφορά στη δομή του αθλητικού σχολείου στην Κύπρο. Ο Μιχάλης Ιωάννου συμμετείχε στη συζήτηση στρογγυλής τράπεζας για τον αθλητικό τουρισμό και τους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες και ανέλυσε τα συμπεράσματα από τα δυο Συνέδρια Αθλητικού Τουρισμού που διοργάνωσε ο ΚΟΑ τον τελευταίο χρόνο. Χαιρετισμό στο Συνέδριο απηύθυνε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού της Ελλάδας, Λευτέρης Αυγενάκης. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου τα μέλη ΔΣ του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις Εθνικές Παράκτιες Εγκαταστάσεις στον Καρτερό, όπου θα διεξαχθούν οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες.
 • Στο 10ο Διεθνές Βιο-Ιατρικό Συνέδριο ο Πρόεδρος του ΚΟΑ

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης παρευρέθηκε στο 10ο Διεθνές Βιο-Ιατρικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στη Λευκωσία. «Ως Πρόεδρος του ΚΟΑ θα ήθελα να τονίσω ότι η υγεία και ευημερία των αθλητών αποτελεί προτεραιότητά μας και αυτά προσπαθούμε να διασφαλίσουμε στον Οργανισμό, σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους γιατρούς μας», επισήμανε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης στον χαιρετισμό του, δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και την Ιατρική Σχολή του, αλλά και στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο για τη διοργάνωση αυτού του Συνεδρίου που πλέον έχει καθιερωθεί και έγινε θεσμός. Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, οπότε και έγινε εργαστήρι ενημέρωσης για τον Προ-Αθλητικό Ιατρικό & Καρδιολογικό Έλεγχο, για την πρόληψη του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου στους αθλουμένους και αθλητές. Το εργαστήρι αυτό διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού.
 • Ολοκλήρωση των εργασιών της 17ης Υπουργικής Διάσκεψης για τον Αθλητισμό του Συμβουλίου της Ευρώπης

  Με την διοργάνωση παράλληλης εκδήλωσης με θέμα «Η συμπερίληψη των προσφύγων και των μεταναστών στον αθλητισμό» ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της τριήμερης 17ης Υπουργικής Διάσκεψης για τον Αθλητισμό του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τις εργασίες της συνάντησης παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης, η Γενική Διευθύντρια Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη και η Λειτουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων Ιωάννα Παρασκευοπούλου. Στη συνάντηση τονίστηκε η αναγκαιότητα ώστε ο αθλητισμός να γίνει συστημικός και μέρος της ευρύτερης πολιτικής για την ενσωμάτωση των μεταναστών και των προσφύγων στην τοπική κοινωνία. Η πρόσβαση στον αθλητισμό είναι θεμελιώδες δικαίωμα και με δεδομένο ότι μέσω του δημιουργείται κοινωνικό κεφάλαιο, θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τη χάραξη πολιτικών ενσωμάτωσης. Επισημάνθηκε ότι για να επιτευχθεί η πρόσβαση στην κοινωνία θα πρέπει πρωτίστως να καταπολεμηθεί κάθε μορφή διακρίσεων και να ληφθεί δράση σε διεθνές επίπεδο. Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιάστηκαν σχετικές πολιτικές που έχει υιοθετήσει το Συμβούλιο της Ευρώπης, καθώς επίσης και καλές πρακτικές από τα κράτη μέλη και τους οργανισμούς μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Διευρυμένης Μερικής Συμφωνίας για τον Αθλητισμό (EPAS).
 • Η Κύπρος στην 17η Διάσκεψη Υπουργών Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης συμμετέχει στην 17η Διάσκεψη Υπουργών Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Αττάλεια, εκπροσωπώντας τον ΥΠΑΝ Πρόδρομο Προδρόμου, μαζί με την Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη και την Υπεύθυνη Λειτουργό ΚΟΑ για τα ευρωπαϊκά θέματα Ιωάννα Παρασκευοπούλου. Στην παρέμβασή του αναφορικά με την πρώτη θεματική της διάσκεψης, «Αθλητισμός Για Όλους – Μέσο ενδυνάμωσης της Κοινωνίας», ο Πρόεδρος του ΚΟΑ αναφέρθηκε στους βασικούς παράγοντες οι οποίοι αποτελούν εμπόδια στην ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στον αθλητισμό καθώς και στην εμπλοκή τους σε ηγετικές θέσεις και πρόσθεσε πως για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό «απαιτείται μεταρρύθμιση των σχετικών νομοθεσιών, πολιτικών και κανονισμών, καθώς και δια-τομεακή συνεργασία μεταξύ των βασικών ενδιαφερομένων και φορέων χάραξης πολιτικής για την ανάπτυξη Εθνικής Στρατηγικής» Επιπρόσθετα, ο κ Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στις πολλαπλές ευκαιρίες που προσφέρονται στους πολίτες και ιδιαίτερα στις μειονεκτούντες ομάδες πληθυσμού μέσω του Προγράμματος Αθλητισμός Για Όλους, της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και των σχετικών σχεδιασμών του ΚΟΑ. Σχετικά με την προστασία και ευημερία στον αθλητισμό, αναφέρθηκε στην πρόσφατη τροποποίηση του κυπριακού νομοθετικού πλαισίου για την πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού και της παρενόχλησης στον αθλητισμό, καθώς επίσης και στην εκπόνηση του Εγχειριδίου του ΚΟΑ σχετικά με την Ευημερία και Προστασία των Αθλητών. Αναφορικά με τη δεύτερη θεματική της Διάσκεψης «Επαναπροσδιορισμός του Αθλητισμού: ο δρόμος για ένα υγιές και βιώσιμο μέλλον», ο Πρόεδρος του ΚΟΑ επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των πολιτικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε εθνικό επίπεδο η οποία μπορεί να επιτευχθεί μέσω της μεταρρύθμισης της εθνικής νομοθεσίας. Ο αναθεωρημένος Ευρωπαϊκός Χάρτης Αθλητισμού του EPAS, πρόσθεσε, παρέχει ένα καλό πλαίσιο για το πώς ο αθλητισμός μπορεί να προάγει τις ευρωπαϊκές αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ τόνισε τέλος ότι «απαιτείται συνεργασία μεταξύ διαφορετικών παραγόντων για την ανάπτυξη μιας Εθνικής Στρατηγικής για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας μέσω της φυσικής δραστηριότητας» και επεσήμανε την ικανότητα του αθλητισμού να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα υιοθετώντας καινοτόμες στρατηγικές και εργαλεία, όπως η ψηφιοποίηση καθώς και η αξιοποίηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
 • Στη Διάσκεψη Υπουργών Αθλητισμού του ΣτΕ ο Πρόεδρος και η ΓΔ του ΚΟΑ

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης αναχωρεί σήμερα για την Αττάλεια, για να συμμετάσχει στην 17η Διάσκεψη Υπουργών Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης, εκπροσωπώντας τον ΥΠΑΝ Πρόδρομο Προδρόμου, συνοδευόμενος από τη Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη και την Υπεύθυνη Λειτουργό ΚΟΑ για τα ευρωπαϊκά θέματα Ιωάννα Παρασκευοπούλου. Η διάσκεψη, η οποία διοργανώνεται από τη Διευρυμένη Μερική Συμφωνία για τον Αθλητισμό (EPAS) του ΣτΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού της Τουρκίας, θα διαρκέσει από την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου και έχουν προσκληθεί 54 χώρες. Έχει τίτλο «Επανεξέταση του Αθλητισμού Για Όλους: μία μοναδική προώθηση για την υγεία, τη ζωή και τα όνειρα του ανθρώπου» και περιλαμβάνει δύο θεματικές, για τις οποίες θα υιοθετηθούν τα σχετικά ψηφίσματα. Η επιστροφή της ηγεσίας του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού από την Αττάλεια έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 29 Οκτωβρίου.
 • Η τοποθέτηση του Ανδρέα Μιχαηλίδη στην Ημερίδα «Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών»

  Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης παρευρέθηκε στην Επιμορφωτική Ημερίδα «Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στην Λάρνακα υπό την αιγίδα του Οργανισμού. Από πλευράς ΚΟΑ ήταν επίσης παρών το μέλος του ΔΣ Ανδρόνικος Ανδρονίκου. Στόχος της ημερίδας ήταν η επιμόρφωση των παρευρισκομένων για τις νέες τάσεις και πρακτικές που εφαρμόζονται, για την αποτελεσματική και αποδοτική διοίκηση των αθλητικών οργανισμών. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ στάθηκε στον χαιρετισμό του στις προκλήσεις που κρύβει η διοίκηση ενός αθλητικού οργανισμού και υπογράμμισε όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται για την ορθή διαχείριση των ζητημάτων που προκύπτουν: «Ως Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού σάς διαβεβαιώνω ότι η διοίκηση ενός αθλητισμού οργανισμού δεν απαιτεί μόνο τεχνογνωσία, αλλά χρειάζεται και οργάνωση, ικανότητα προγραμματισμού, υπομονή, επιμονή, σωστή ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, επαγγελματισμό, αίσθημα ευθύνης, πολλή δουλειά και επαγρύπνιση».
 • Εισηγήτρια στο 9ο Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο του ΠΣΑΤ η Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη

  Η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη παρευρέθηκε στο 9ο Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, εκπροσωπώντας τον Οργανισμό, προσκεκλημένη από τον Πρόεδρο του ΠΣΑΤ Γιάννη Θεοδωρακόπουλο ως εισηγήτρια στο Συνέδριο. Παρόντες στο πολύ σημαντικό συνέδριο στην Αρχαία Ολυμπία από τις 16 ως τις 18 Οκτωβρίου, ήταν επίσης μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού όπως ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και η Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων Ολυμπιακών Αγώνων Βούλα Κοζομπόλη. Η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ στην εισήγηση της αναφέρθηκε στις σύγχρονες τάσεις και προκλήσεις του αθλητικού τουρισμού, στην πολιτική που εφαρμόζει η Κύπρος στον τομέα αυτό, καθώς και στη συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού και τις κοινές δράσεις που αναπτύχθηκαν. Στην παρουσίαση της μίλησε επίσης για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα ΜΜΕ, τόσο στην προώθηση του αθλητικού τουρισμού όσο και στη δημιουργία των απαραίτητων συνεργειών μεταξύ φορέων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, έτσι ώστε να καταστούν τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα αθλητικός τουριστικός προορισμός. Παράλληλα στάθηκε στη σημασία της αύξησης της χρήσης και επισκεψιμότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και στην ανάγκη αξιοποίησης των ορεινών περιοχών. Αναφέρθηκε τέλος στην πολιτική υπογραφής πρωτοκόλλων συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου και διαφόρων χωρών, μέσω των οποίων πραγματοποιούνται επιχορηγούμενες ανταλλαγές αθλητών και παραγόντων του αθλητισμού.
 • Η ΓΔ του ΚΟΑ στην Πράγα για τη Σύσκεψη Γενικών Διευθυντών Αθλητισμού της ΕΕ

  Η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ Δρ. Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη συμμετείχε στη Σύσκεψη Γενικών Διευθυντών Αθλητισμού των Χωρών μελών της ΕΕ, καθώς και στο Συνέδριο με θέμα «Βιώσιμες και Προσβάσιμες Αθλητικές Υποδομές», το οποίο διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Προεδρίας της Τσεχίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στην Πράγα. Στην παρέμβασή της, η κα. Παπαμιλτιάδη αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση και τη σημαντική αύξηση του κόστους λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, παράγοντες που αποτελούν σημαντική απειλή για τη βιωσιμότητα τους. Επισήμανε, επίσης, την ανάγκη βελτίωσης των αθλητικών υποδομών, έτσι ώστε να γίνουν ενεργειακά πιο αποδοτικές, καθώς και την ανάγκη χρήσης εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Παράλληλα η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ εισηγήθηκε την υιοθέτηση ενός ακόμα σημαντικού μέτρου, το οποίο αφορά στον επανασχεδιασμό των αθλητικών εκδηλώσεων, έτσι ώστε να έχουν περιβαλλοντικά υπεύθυνο χαρακτήρα με σεβασμό προς το περιβάλλον και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού για τη δημιουργία ενός «Οδηγού για σχεδιασμό φιλικών προς το περιβάλλον αθλητικών εκδηλώσεων», ο οποίος εκπονήθηκε σε συνεργασία με το ΤΕΠΑΚ. Ο οδηγός βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσής του και αναμένεται να παρουσιαστεί στα μέσα Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες στο European Commission Expert Group on «Green Sport». Η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού συνοδευόταν από τον Προϊστάμενο Οικονομικής Διαχείρισης Βάσο Κουτσιούντα.
 • Στο 5ο Αθλητικό Συμπόσιο του Πετρίδειου Ιδρύματος Πρόεδρος και Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Αθλητικό Συμπόσιο του Πετρίδειου Ιδρύματος με θέμα «Ο αθλητισμός ως εργαλείο κοινωνικής ενσωμάτωσης και ενδυνάμωσης», το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου. Σ’ αυτό παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης και η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη. «Ο ΚΟΑ διαχρονικά χαιρετίζει τέτοιες πρωτοβουλίες που προάγουν τον αθλητισμό και τα ιδεώδη του και στηρίζει το Πετρίδειο Ίδρυμα που κατάφερε να μετατρέψει το Αθλητικό Συμπόσιο σε θεσμό. Δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από αυτό το Συμπόσιο που συνάδει με τον ρόλο και την αποστολή του Οργανισμού», επισήμανε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ. Κύρια ομιλήτρια στο συμπόσιο ήταν η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, η οποία τόνισε ότι η ενασχόληση με τον αθλητισμό συμβάλλει στην προαγωγή της κοινωνικής συνοχής και μπορεί να καλλιεργήσει μια κουλτούρα ποικιλομορφίας και διαφορετικότητας, βοηθώντας στην ένταξη των μη προνομιούχων ομάδων της κοινωνίας. Στο πάνελ βρίσκονταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού της Ελλάδας Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και ιδρυτής της G.D.A. Sports Νεκτάριος Αλεξάνδρου και η παραολυμπιονίκης Μαρία Μάρκου. Το πάνελ συντόνιζαν το πρώην μέλος του ΔΣ ΚΟΑ και Πρόεδρος της Επιτροπής Access City Paphos του Round Table 7 Πάφου Λεόντιος Τσέλεπος και ο Μάριος Ιγνατίου.
 • Στη Σύνοδο Υπουργών Αθλητισμού της Κοινοπολιτείας ο Ανδρέας Μιχαηλίδης – Τα έξι σημεία της παρέμβασής του

  Στη 10η Σύνοδο Υπουργών Αθλητισμού της Κοινοπολιτείας παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης την Τετάρτη 27 Ιουλίου στο Μπέρμιγχαμ -όπου διεξάγονται οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες- εκπροσωπώντας τον Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομο Προδρόμου. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η εφαρμογή των μέτρων SDGs (Sustainable Development Goals) της Κοινοπολιτείας, τα οποία προσφέρουν τη βάση για αντιμετώπιση πολλών προκλήσεων που σχετίζονται με την κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική ανάπτυξη. Της Συνόδου προήδρευσε ο Υπουργός Αθλητισμού της Μ.Βρετανίας Nigel Huddleston. Στην παρέμβασή του, εκ μέρους του κ. Προδρόμου, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ αναφέρθηκε στη δημιουργία μιας Ειδικής Επιτροπής στην Κύπρο προκειμένου να παρακολουθεί το πλάνο των SDGs, εστιάζοντας στις ακόλουθες κατηγορίες: 1) Συμμετοχή στην αθλητική δράση, 2) Ενεργό σχολικό και εκπαιδευτικό περιβάλλον, 3) Οικονομική ανάπτυξη και εργοδότηση 4) Περιβαλλοντική συνείδηση, 5) Κοινωνική επίδραση, συμμετοχή και ισότητα 6) Διοίκηση. Ενημέρωσε παράλληλα πως το ΥΠΠ & ο Γεν. Διευθυντής του ΥΠΟΙΚ είναι υπεύθυνοι για την παρακολούθηση της εφαρμογής των SGDs στην Κύπρο. Τόνισε, τέλος, ότι η Κύπρος καλωσορίζει και υποστηρίζει την απόφαση της Κοινοπολιτείας να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα στον αθλητισμό και συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη ειδικής νομοθεσίας για τις αρχές εμπιστοσύνης.
 • Η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ στη Συνεδρίαση Γ.Δ. Αθλητισμού της Ε.Ε.

  Πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου 2022 η Συνεδρίαση Γενικών Διευθυντών Αθλητισμού της ΕΕ στη Γαλλία. Την Κύπρο εκπροσώπησε η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Δρ Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, συνοδευόμενη από τον υπεύθυνο οικονομικής διαχείρισης του Οργανισμού κ. Βάσσο Κουτσιούντα. Κατά τη συνεδρίαση, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την κινητικότητα αθλητικών στελεχών του αθλητισμού βάσης μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, καθώς και τη βιώσιμη κληρονομιά των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Η Γενική Διευθύντρια στην παρέμβασή της ανέφερε τη σημασία και τα οφέλη που η κινητικότητα των αθλητικών στελεχών θα επιφέρει στους αθλητικούς οργανισμούς που θα συμμετάσχουν, αφού προπονητές θα μπορούν να εκπαιδευτούν σε διαφορετικές τεχνικές προπονήσεων, ενώ στελέχη θα μπορούν να ενημερωθούν για τον τρόπο που άλλοι αθλητικοί οργανισμοί διαχειρίζονται τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε θέματα, όπως η ακεραιότητα του αθλητισμού, η χρηστή διακυβέρνηση, η προσέλκυση, εκπαίδευση και διατήρηση εθελοντών κτλ. Τόνισε, επίσης, την αναγκαιότητα το πρόγραμμα να επεκταθεί και να συμπεριλάβει και τους αθλητές, ειδικά σε θέματα διπλής εκπαίδευσης (Dual Education) σε σύζευξη με τα προγράμματα κινητικότητας για φοιτητές. Τέλος, όσον αφορά στην προώθηση των ευρωπαϊκών αξιών μέσω των μεγάλων διοργανώσεων η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ τόνισε ιδιαίτερα τις ευκαιρίες αθλητικής διπλωματίας που δημιουργούνται, καθώς και τη μεταλαμπάδευση των αξιών που πρεσβεύει η Ε.Ε., όπως η χρηστή διακυβέρνηση, η διαφάνεια, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και η αλληλεγγύη.
 • Η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ στη Συνεδρίαση Γ.Δ. και στο Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

  Στο Παρίσι και τη Λιλ η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού για τη Συνεδρίαση των Γενικών Διευθυντών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Aθλητικό Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη αναχωρεί σήμερα για το Παρίσι για να συμμετάσχει στη Συνεδρίαση των Γενικών Διευθυντών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ έχει, επίσης, προσκληθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συμμετάσχει ως βασική ομιλήτρια σε πάνελ συζήτησης, την οποία θα συντονίζει η κυρία Μαρίγια Γκάμπριελ, Ευρωπαία Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας. Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα πλαίσια των εργασιών του Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θέμα της συζήτησης: «Ευρωπαϊκός Αθλητισμός: δίκαιος, χωρίς αποκλεισμούς και κατάλληλος για τις απαιτήσεις του μέλλοντος».
 • Μήνυμα συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας στο Συνέδριο Αθλητικού Τουρισμού & Βιομηχανίας του ΚΟΑ

  Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το 2ο Συνέδριο Αθλητικού Τουρισμού & Βιομηχανίας με θέμα «Ανάπτυξη, βιωσιμότητα και καινοτομία υπηρεσιών Αθλητικού Τουρισμού στην Κύπρο», το οποίο διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού. Το Συνέδριο που διεξήχθη στις 11 Μαΐου 2022 αποτελεί φυσική συνέχεια του 1ου Συνεδρίου στις 7 Δεκεμβρίου 2021 και έχει ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην Κύπρο και τη διεύρυνση της συνεργασίας με την Ελλάδα σ’ αυτόν τον τομέα. Στο Συνέδριο απηύθυναν χαιρετισμό η Υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας Σοφία Ζαχαράκη, ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου Σάββας Περδίος και ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης. Καθοριστικές στην επιτυχία του Συνεδρίου ήταν οι παρεμβάσεις και παρουσιάσεις καταξιωμένων στελεχών από Ελλάδα και Κύπρο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ActiveMedia Group Άκης Τσόλης παρουσίασε το πλάνο «Ενεργός Αθλητικός Τουρισμός Beyond Vacation», ενώ ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της My Adventure OE Βασίλης Τζουμάκας ανέλυσε το πρόγραμμα «Zagori Mountain Running: Ορεινό Τρέξιμο και Τουρισμός». Ακολούθως οι παρεμβάσεις των ομιλητών της Στρογγυλής Τράπεζας, την οποία συντόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητικού Τουρισμού ΚΟΑ και μέλος Δ.Σ. του ΚΟΑ Χρίστος Νεοφύτου, ανέδειξαν την ανάγκη για ανάπτυξη και προώθηση της Κύπρου ως προορισμού αθλητικού τουρισμού. Συμμετείχαν στην Στρογγυλή Τράπεζα ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου και Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ο Επίτιμος Πρόεδρος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων & Αντιπρόεδρος ΕΒΕ Λευκωσίας σε θέματα Τουρισμού Άκης Κελεπέσιης, η Τουριστικός Λειτουργός Α’ του Υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου Νικολέττα Παφίτου και ο Race Director at S.A.S Sports Σωτήρης Μαύρος. Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον χορηγό του Συνεδρίου Αθλητικού Τουρισμού & Βιομηχανίας που διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, τους χορηγούς επικοινωνίας (ΡΙΚ & ALPHA Κύπρου) και τους υποστηρικτές (ΕΑΚ Κύπρου & BEACTIVE). Το Συνέδριο έγινε υπό την αιγίδα του ΠΑΣΥΞΕ, του ΣΤΕΚ και της ACTA.
 • Μαζική συμμετοχή των Ομοσπονδιών στο πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο του ΚΟΑ

  Με τη μαζική συμμετοχή των αθλητικών ομοσπονδιών και μεγάλη επιτυχία διεξήχθη αυτή την Πέμπτη 19 Μαΐου το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού με τίτλο «Τα 8 βήματα εφαρμογής του οδηγού ευημερίας για την προστασία όλων των συμμετεχόντων στον αθλητισμό». Το σεμινάριο που έλαβε χώρα στα γραφεία της ΚΟΕ διεξήχθη στο πλαίσιο της τροποποίησης του περί ΚΟΑ νόμου και της Εθνικής Στρατηγικής του Κράτους, ούτως ώστε να προληφθούν και να εξαλειφθούν φαινόμενα εκφοβιστικών συμπεριφορών και πράξεων κακοποίησης ή παρενόχλησης σε βάρος αθλητών και αθλητριών. Χαιρετισμό απηύθυνε το μέλος του Δ.Σ. ΚΟΑ και Πρόεδρος της Επιτροπής «Ισότητα των Φύλων στον Αθλητισμό» Κάλλη Χατζηιωσήφ.
 • Ο Χρίστος Νεοφύτου σε Συνέδριο στην Ελλάδα

  Ο Χρίστος Νεοφύτου σε Συνέδριο στην Ελλάδα Το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητικού Τουρισμού Χρίστος Ερ. Νεοφύτου, συμμετείχε στο Συνέδριο «Front Runners in Sports Management 4.0» που διοργανώθηκε από το Sports Management Society του Deree - Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και την πολυβραβευμένη ActiveMedia Group. Το Συνέδριο που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 31 Μαρτίου, 1η και 2 Απριλίου 2022.
 • Ο Χρίστος Νεοφύτου σε Συνέδριο στην Ελλάδα

  Ο Χρίστος Νεοφύτου σε Συνέδριο στην Ελλάδα Το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητικού Τουρισμού Χρίστος Ερ. Νεοφύτου, συμμετείχε στο Συνέδριο «Front Runners in Sports Management 4.0» που διοργανώθηκε από το Sports Management Society του Deree - Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και την πολυβραβευμένη ActiveMedia Group. Το Συνέδριο που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 31 Μαρτίου, 1η και 2 Απριλίου 2022.
 • Η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ στο 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής της ΕλλΕΕΔΑΑ

  Η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ στο 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής της ΕλλΕΕΔΑΑ Η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ Δρ. Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη παρευρέθηκε στο 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής (ΕλλΕΕΔΑΑ), που πραγματοποιήθηκε από τις 12 μέχρι τις 14 Νοεμβρίου 2021 στη Θεσσαλονίκη, με κεντρικό θέμα «Ευκαιρίες και προκλήσεις στην οργάνωση του αθλητισμού και της αναψυχής στην μετά Covid -19 εποχή».
 • Η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ στη Συνεδρίαση Γενικών Διευθυντών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σλοβενία

  Η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ στη Συνεδρίαση Γενικών Διευθυντών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σλοβενία Πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2021, η άτυπη συνάντηση Γενικών Διευθυντών Αθλητισμού στη Σλοβενία. Την Κύπρο εκπροσώπησε η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Δρ Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, συνοδευόμενη από τον υπεύθυνο οικονομικής διαχείρισης του Οργανισμού κ. Βάσο Κουτσιούντα. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την εφαρμογή Ευρωπαϊκού Νομικού Πλαισίου στον αθλητισμό, το Ευρωπαϊκό Αθλητικό Μοντέλο, τη δια βίου άσκηση, καθώς και τις τρέχουσες εξελίξεις στον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ.
 • Ο ΚΟΑ σε Αθλητικό Συνέδριο στη Λισαβώνα

  Ο ΚΟΑ σε Αθλητικό Συνέδριο στη Λισαβώνα Στη Λισαβώνα για το αθλητικό συνέδριο της Πορτογαλικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Can sport diplomacy contribute to building a stronger Europe in the world?», παρευρέθηκαν η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη και το Μέλος του Δ.Σ. Λεόντιος Τσέλεπος, το διήμερο 3 - 5 Ιουνίου 2021. Η αθλητική διπλωματία αποτελεί τον ένα από τους δύο βασικούς πυλώνες της Πορτογαλικής Προεδρίας στον τομέα του αθλητισμού, αλλά και προτεραιότητα της Ε.Ε. και των χωρών μελών της. Στη Λισαβώνα για το αθλητικό συνέδριο της Πορτογαλικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Can sport diplomacy contribute to building a stronger Europe in the world?», παρευρέθηκαν η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη και το Μέλος του Δ.Σ. Λεόντιος Τσέλεπος, το διήμερο 3 - 5 Ιουνίου 2021. Η αθλητική διπλωματία αποτελεί τον ένα από τους δύο βασικούς πυλώνες της Πορτογαλικής Προεδρίας στον τομέα του αθλητισμού, αλλά και προτεραιότητα της Ε.Ε. και των χωρών μελών της.
 • Συμμετοχή της Κύπρου στη Διαδικτυακή 16η Σύνοδο Υπουργών Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης

  Συμμετοχή της Κύπρου στη Διαδικτυακή 16η Σύνοδο Υπουργών Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου εκπροσωπήθηκε σήμερα από τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, στη συνάντηση στρογγυλής τραπέζης, στο πλαίσιο της 16ης Συνόδου Υπουργών Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιείται υπό την Προεδρία της Ελλάδας. Τα δύο κεντρικά θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση και αποτέλεσαν τον πυρήνα της τοποθέτησης της Κύπρου ήταν η αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Χάρτας Αθλητισμού και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στον Αθλητισμό.
 • Η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ στην Άτυπη Διάσκεψη Γενικών Διευθυντών Αθλητισμού της Ε.Ε.

  Η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ στην Άτυπη Διάσκεψη Γενικών Διευθυντών Αθλητισμού της Ε.Ε. Πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2020 μέσω τηλεδιάσκεψης, η άτυπη συνάντηση Γενικών Διευθυντών Αθλητισμού. Την Κύπρο εκπροσώπησε η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Δρ Μαίρη Χαραλάμπους - Παπαμιλτιάδη. Κατά την άτυπη τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την εφαρμογή δια τομεακών προγραμμάτων με χρήση των χρηματοδοτικών μέσων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις τρέχουσες εξελίξεις σε επίπεδο ΕΕ. Ακολούθησε η παρουσίαση της πορτογαλικής αντιπροσωπείας σχετικά με το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει στον τομέα του αθλητισμού με την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.
 • Ο ΚΟΑ ενημέρωσε τους φορείς για την 6η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2020

  Ο ΚΟΑ ενημέρωσε τους φορείς για την 6η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2020 Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020, ο ΚΟΑ ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Φορέων (εκπαίδευσης, υγείας, αθλητισμού, τοπικής αυτοδιοίκησης, νεολαίας, ΜΚΟ, κ.α.) που θα συμμετάσχουν στην 6η ετήσια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού. Στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, είναι η αύξηση της συμμετοχής των πολιτών στη φυσική δραστηριότητα και στον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να υιοθετήσουν έναν ενεργό και υγιή τρόπο ζωής. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης τόνισε ότι διανύουμε την έκτη χρόνια διοργάνωσης της μεγαλύτερης πανευρωπαϊκής αθλητικής εκστρατείας. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 23 – 30 Σεπτεμβρίου 2020 στοχεύει να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους συμπολίτες μας, μέσα από τη δωρεάν συμμετοχή τους, να γνωρίσουν διάφορες μορφές αθλητικών δραστηριοτήτων και να επιλέξουν αυτήν πού θα εντάξουν στην καθημερινότητα τους.