Συναντήσεις

Item set

Items

Advanced search
  • Ο ΚΟΑ υποδέχτηκε τον θρύλο του κυπριακού αθλητισμού Σταύρο Τζιωρτζή

    Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνεια ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού υποδέχτηκε τον μύθο του κυπριακού αθλητισμού Σταύρο Τζιωρτζή, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, τα μέλη του ΔΣ Σωτήρης Αδάμου, Μιχάλης Ιωάννου, Έλενα Παπακώστα και Χρίστος Νεοφύτου, καθώς και η Γενική Διευθύντρια Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, υποδέχτηκαν τον Σταύρο Τζιωρτζή στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού. Ο Σταύρος Τζιωρτζής, ο οποίος συνοδευόταν από τον αδερφό του Ανδρέα Τζιωρτζή και τον Πρόεδρο των Κύπριων Olympians Κώστα Παπακώστα, τιμήθηκε από την ηγεσία του ΚΟΑ για την προσφορά του, με τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού να τού προσφέρει ως δώρο το Καράβι της Κερύνειας. «Η μέρα αυτή είναι μία από τις πιο ευτυχισμένες μου στην ηγεσία του ΚΟΑ, γιατί έχουμε υποδεχτεί έναν θρύλο του κυπριακού αθλητισμού στο σπίτι του. Γιατί τα γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού είναι το σπίτι του Σταύρου Τζιωρτζή, ο οποίος έχει γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στις σελίδες του κυπριακού και του ελληνικού αθλητισμού» ανέφερε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος σημείωσε την τεράστια επιτυχία του με την έκτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου με 49.66, προσθέτοντας ότι από το 1972 κατέχει το Παγκύπριο ρεκόρ στα 400μ. εμπόδια με 49.50. Από την πλευρά του ο Σταύρος Τζιωρτζής ευχαρίστησε τον ΚΟΑ για την τιμή αυτή. «Δεν είναι σύνηθες μισό αιώνα μετά να σε θυμούνται. Εγώ συγκινούμαι πολύ περισσότερο από τον τρόπο που με αντιμετωπίζουν οι συμπατριώτες μου», είπε και ευχήθηκε ο κυπριακός αθλητισμός να συνεχίσει να προοδεύει και να προβάλλει την Κύπρο διεθνώς.
  • Συνάντηση με τον Κυπριακή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης

    Συνάντηση με την ηγεσία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης είχε η Επιτροπή Ελέγχου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022. Ο Πρόεδρος Ανδρέας Μιχαηλίδης και τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Κάλλη Χατζηιωσήφ και Σωτήρης Αδάμου και ο Λειτουργός Πάρις Αβρααμίδης υποδέχτηκαν στα γραφεία του Οργανισμού τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Νώντα Μεταξά και τον ταμία Γιώργο Κούντα. Αντικείμενο της συζήτησής τους ήταν τα ευρήματα των οικονομικών και διαχειριστικών ελέγχων που πραγματοποιεί ο Οργανισμός στις Ομοσπονδίες.
  • Συνάντηση του Ανδρέα Μιχαηλίδη με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ποδηλασίας

    Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ποδηλασίας Ενρίκο Ντέλα Κάζα την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022. Στο δείπνο εργασίας που έγινε στην Ορόκλινη ήταν επίσης παρόντες ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Χρυσοστόμου, το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Ανδρόνικος Ανδρονίκου και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Γιώργος Γεωργίου. Συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας και άλλα σημαντικά θέματα, όπως η διοργάνωση Συνεδρίου Ποδηλασίας στην Κύπρο, η λειτουργία Εκπαιδευτικού Κέντρου Ποδηλασίας στο νησί μας και η διοργάνωση Διεθνών Αγώνων ποδηλασίας για τις αναπτυξιακές ηλικίες. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ επισήμανε τη στήριξη που παρέχει και θα συνεχίσει να το πράττει ο Οργανισμός προς την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας και τόνισε ότι ο ΚΟΑ χαιρετίζει δράσεις όπως αυτές που συζητήθηκαν, αφού συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποδηλασίας στη χώρα μας.
  • Επίδοση επιταγών στις θρησκευτικές ομάδες από τον ΚΟΑ

    Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης υποδέχτηκε τις θρησκευτικές ομάδες στα γραφεία του Οργανισμού την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, προκειμένου να τους παραδώσει τη χορηγία που προβλέπεται από τους Σχεδιασμούς του ΚΟΑ σε ετήσια βάση. Από πλευράς ΚΟΑ παρευρέθηκαν τα μέλη ΔΣ Ανδρόνικος Ανδρονίκου, Σωτήρης Αδάμου και η Λειτουργός Αντιγόνη Τάμπα. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκ μέρους του Επιτρόπου Προεδρίας η Μαρία Παπαγεωργίου, ο εκπρόσωπος των Αρμενίων στη Βουλή Βαρτκές Μαχτεσιάν και εκ μέρους του Αντιπροσώπου των Μαρωνιτών στη Βουλή ο Βασίλης Κουμέττος, ενώ παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των θρησκευτικών ομάδων. «Νιώθω μεγάλο βάρος και ικανοποίηση κάθε χρόνο σ’ αυτή την εκδήλωση. Ικανοποίηση γιατί ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού προσφέρει μια μικρή βοήθεια στις θρησκευτικές ομάδες και βάρος γιατί δεν καταφέραμε ακόμη να αυξήσουμε αυτή τη βοήθεια, κάτι που ελπίζουμε σύντομα να συμβεί. Σας διαβεβαιώνω πως ο ΚΟΑ θεωρεί υποχρέωση και καθήκον του να συνεχίσει να στηρίζει τις θρησκευτικές ομάδες», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, πριν γίνει η επίδοση των επιταγών στα δικαιούχα σωματεία, τα οποία ευχαρίστησαν τον Οργανισμό για τη βοήθεια που τους παρέχει διαχρονικά. Την χορηγία έλαβαν το σωματείο φούτσαλ των Αρμενίων Agbu Ararat και τρία ποδοσφαιρικά σωματεία Μαρωνιτών: ο Κορμακίτης, ο Κέδρος Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας και το Κέντρο Νεότητος Μαρωνιτών Πολεμιδιών, που προστέθηκε φέτος και από όπου είχε ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, όπως ανέφερε με συγκίνηση.
  • Συνάντηση με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου στον ΚΟΑ

    Συνάντηση με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου είχε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης στα γραφεία του ΚΟΑ την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Συνδέσμου, συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Παρόντες από πλευράς ΚΟΑ ήταν το μέλος του ΔΣ Σωτήρης Αδάμου και οι Λειτουργοί Πάρις Αβρααμίδης, Βάσος Κουτσιούντας, Παναγιώτα Τάμπα, καθώς και ο Νομικός Σύμβουλος Σωτήρης Σαμψών. Από πλευράς του Συνδέσμου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Αντώνης Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος ΕΘΕΑ Ανδρέας Λοΐζου, το μέλος του Συμβουλίου Ανδρέας Τσουλόφτας και η Γραμματέας του ΔΣ Νάγια Κοντοπούλου. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ άκουσε προσεκτικά όσα απασχολούν τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου και τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση θα τεθούν ενώπιον του συμβουλίου για λήψη των σχετικών αποφάσεων.
  • Συζήτηση στον ΚΟΑ με τον Δήμαρχο Αραδίππου για Περιφερειακό Γήπεδο

    Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αραδίππου Βαγγέλη Ευαγγελίδη είχε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022. Παρόντες στη συνάντηση από πλευράς ΚΟΑ ήταν επίσης το μέλος του ΔΣ Σωτήρης Αδάμου, η Λειτουργός Αυγή Νεοκλέους και ο Νομικός Σύμβουλος Σωτήρης Σαμψών. Μαζί με τον Δήμαρχο Αραδίππου παρευρέθηκαν στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του ΚΟΑ ο Κοινοτάρχης Τρούλλων Σπύρος Πάμπουλος, ο Κοινοτάρχης Κελλιών Πανίκος Τυρίμου, ο πολιτικός μηχανικός Γιώργος Καρεκλάς και η Έφη Ζίκαλη από τον Δήμο Αραδίππου. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το κοινό τους αίτημα για δημιουργία Περιφερειακού γηπέδου στα Κελλιά, με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ να ακούει με ευχαρίστηση τις θέσεις των Αρχών της περιοχής και να τονίζει πως το θέμα θα τεθεί ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού για να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.
  • Επίσκεψη Ανδρέα Μιχαηλίδη στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας

    Το Δημοτικό και Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λευκωσίας επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022, προκειμένου να επιθεωρήσει τα έργα που γίνονται για την αναβάθμιση του. Τον Πρόεδρο του ΚΟΑ συνόδευσαν οι αρμόδιοι Λειτουργοί Πασχαλίνα Μαγνήτη και Νικόλας Ψυλλίδης. Τον Ανδρέα Μιχαηλίδη υποδέχτηκε στο Κολυμβητήριο της Λευκωσίας η συντονίστρια του έργου Ολίβια Χούτρη, ο διευθυντής του εργολάβου Σταύρος Θεοδοσίου, ο συντονιστής του εργολάβου Χάρης Χριστοφόρου, καθώς και οι Μάριος Ναρκίσου, Χριστιάννα Χατζηγεωργίου από την εργοληπτική εταιρεία. Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης επέβλεψε τις εργασίες που έχουν γίνει και αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει ο Οργανισμός στο συγκεκριμένο έργο, ενώ επισήμανε την ανάγκη να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα ώστε να παραδοθεί το Κολυμβητήριο μέσα στα χρονικά πλαίσια που έχουν τεθεί.
  • Υπεγράφη η σύμβαση διαχείρισης του νέου γηπέδου Λεμεσού ανάμεσα στον ΚΟΑ και τις ομάδες

    Υπεγράφη την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 στα γραφεία του ΚΟΑ η σύμβαση διαχείρισης του νέου γηπέδου Λεμεσού ανάμεσα στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και τις τρεις ομάδες ΑΕΛ, Απόλλωνα και Άρη. Την συμφωνία υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης και οι Πρόεδροι των Σωματείων Νίκος Χριστοδουλίδης (Σωματείο ΑΕΛ), Ξενοφών Χαραλάμπους (Σωματείο Απόλλων) και Λύσανδρος Λυσάνδρου (Σωματείο Άρης). Παρόντες στην ιστορική στιγμή ήταν από πλευράς ΚΟΑ ο Αντιπρόεδρος Κωστάκης Κουκκουλλής, τα μέλη του ΔΣ Ανδρόνικος Ανδρονίκου και Κάλλη Χατζηιωσήφ, καθώς και η Γενική Διευθύντρια Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη. Την ΑΕΛ εκπροσώπησαν πέραν του Προέδρου του Σωματείου, ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου Ανδρέας Γιάπας και ο Γενικός Διευθυντής Μάριος Σταδιώτης. Για τον Απόλλωνα παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Εταιρείας Νίκος Κίρζης και οι Γιώργος Γεωργιάδης, Ανδρέας Τσεστίδης, ενώ από τον Άρη ήταν παρών και ο Γενικός Διευθυντής Δημήτρης Γιαννέλης. «Σήμερα το μυαλό πάει σε όσους οραματίστηκαν αυτό το γήπεδο. Φυσικά στον προκάτοχό μου Κλεάνθη Γεωργιάδη και όλους τους Προέδρους των ομάδων της Λεμεσού, ιδίως τους κυρίους Λυσάνδρου, Κίρζη και Σοφοκλέους, καθώς και τους Προέδρους των Σωματείων που συνέβαλαν αποφασιστικά για την ολοκλήρωση του γηπέδου. Έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια από τον ΚΟΑ και θα ήθελα να ευχαριστήσω το Συμβούλιο, την Γενική Διευθύντρια και όσους εργάστηκαν για το γήπεδο. Είμαστε στο τελευταίο μίλι. Θα γίνουν τα εγκαίνια στις 25 Νοεμβρίου», είπε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος πρόσθεσε πως «χωρίς τον Νίκο Αναστασιάδη δεν θα γινόταν το γήπεδο» και κατέληξε με ένα μήνυμα προς τον κόσμο: «Σαν Λεμεσιανός κάνω θερμή έκκληση στους Λεμεσιανούς, να έρθουν να το δουν και να το απολαύσουν, αλλά και να το σεβαστούν. Είναι ένα στολίδι που πρέπει να διαφυλάξουμε». «Είναι μία ιστορική στιγμή για τον Απόλλωνα και για τη Λεμεσό γενικότερα. Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έκανε το παν για να μας παραδώσει το γήπεδο, καθώς επίσης τον ΚΟΑ, τον Πρόεδρο του Ανδρέα Μιχαηλίδη και το Συμβούλιο. Η Λεμεσός, ο Απόλλωνας έχει το γήπεδο που αξίζει», σημείωσε ο Νίκος Κίρζης. «Ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα. Υπογράψαμε την άδεια χρήσης. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του ΚΟΑ για την ουσιαστική συνεισφορά του και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εμείς σαν σωματεία θα διατηρήσουμε αυτό το γήπεδο σαν ένα παλάτι της Λεμεσού», τόνισε ο Λύσανδρος Λυσάνδρου. «Ιστορική μέρα. Μετά από μεγάλες προσπάθειες και με την βοήθεια του ΚΟΑ υπογράψαμε για να μπούμε στο νέο μας γήπεδο. Θα είναι ένα στολίδι», υπογράμμισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΚΟΑ και τους συνεργάτες του για την μεγάλη τους προσφορά.
  • Συνάντηση με τα προσφυγικά σωματεία ποδοσφαίρου στον ΚΟΑ

    Συνάντηση με τις ηγεσίες των προσφυγικών σωματείων ποδοσφαίρου είχε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα από πλευράς ΚΟΑ παρευρέθηκαν τα μέλη του ΔΣ Σωτήρης Αδάμου, Ανδρόνικος Ανδρονίκου και οι Λειτουργοί Δημήτρης Παρτέλλας, Πάρις Αβρααμίδης, Ντένη Ηλιάδου, Λίτσα Παπαγεωργίου και Λουκία Γιαβρή. Η αντιπροσωπεία του ΚΟΑ υποδέχτηκε στα γραφεία του Οργανισμού τον Πρόεδρο του Εθνικού Άχνας Κίκη Φιλίππου, τον Πρόεδρο της Νέας Σαλαμίνας Γιάννο Χρυσοστόμου, τον Πρόεδρο του Εθνικού Άσσιας Αντώνη Μαυρή και τον Γενικό Γραμματέα του Διγενή Ακρίτα Ανδρέα Στυλιανίδη, στην παρουσία των βουλευτών Χρίστου Σενέκη και Νίκου Κέττηρου. Στη συνάντηση αυτή τα προσφυγικά σωματεία αναφέρθηκαν στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ειδικά όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα σήμερα παγκοσμίως και ζήτησαν περαιτέρω στήριξη από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού για να καλύψουν τα διαρκώς αυξανόμενα λειτουργικά τους έξοδα, αλλά και για βελτίωση των αθλητικών τους εγκαταστάσεων. Η αντιπροσωπεία του ΚΟΑ αφουγκράστηκε τα αιτήματα των προσφυγικών σωματείων, στα οποία επισήμανε την στήριξη που παρέχει διαχρονικά ο Οργανισμός. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα εξετάσει τα αιτήματα αυτά την ερχόμενη εβδομάδα.
  • Ο ΚΟΑ τίμησε τον επιτηρητή ασφαλείας Νίκο Γενναδίου

    Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης τίμησε τον Νίκο Γενναδίου για τη σωτήρια πράξη του να κουβαλήσει στους ώμους του τον τραυματισμένο οπαδό του ΑΠΟΕΛ, στο Τσίρειο στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Απόλλωνα όταν κινδύνευσε η ζωή του από τα σοβαρά επεισόδια. Στην παρουσία του Αντιπροέδρου του Οργανισμού Κωστάκη Κουκκουλλή και των μελών του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλης Χατζηιωσήφ, Ανδρόνικου Ανδρονίκου, Σωτήρη Αδάμου, Χρίστου Νεοφύτου, Μιχάλη Ιωάννου και Ανδρέα Μυλωνά, ο Πρόεδρος του Οργανισμού παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον επιτηρητή ασφαλείας Νίκο Γενναδίου, επιβραβεύοντας την γενναία πράξη του, η οποία όπως τόνισε «αποτελεί μήνυμα και προς τους συναδέλφους του ώστε να ακολουθήσουν το παράδειγμά του», αλλά και «μήνυμα προς όλο τον κόσμο πως η ζωή είναι πολύτιμη και δεν μπορούμε να τη θέτουμε σε κίνδυνο στα γήπεδα που είναι τόπος διασκέδασης». Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης συνεχάρη εκ μέρους του Οργανισμού τον Νίκο Γενναδίου για την απόφασή του να σώσει τον οπαδό του ΑΠΟΕΛ, θέτοντας σε κίνδυνο τον εαυτό του με την κίνηση αυτή. Από την πλευρά του ο επιτηρητής ασφαλείας ευχαρίστησε τον ΚΟΑ για την τιμή αυτή, αν και τόνισε ότι ο λόγος για τον οποίο τιμήθηκε είναι ανησυχητικός για την κοινωνία μας.
  • Συνάντηση με την ΚΟΠ με αντικείμενο την έξαρση της βίας στα γήπεδα

    Συνάντηση με την ηγεσία της ΚΟΠ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Νοεμβρίου στα γραφεία του ΚΟΑ, όπου ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης και η Γενική Διευθύντρια Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμλιτιάδη υποδέχτηκαν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Γιώργο Κούμα και τον Γενικό Διευθυντή Ανθούλη Μυλωνά. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Σωτήρης Αδάμου και ο Λειτουργός του Οργανισμού Κώστας Σολωμού. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η έξαρση της βίας στα γήπεδα το τελευταίο διάστημα. Οι ηγεσίες του ΚΟΑ και της ΚΟΠ συμφώνησαν πως απαιτείται συνεργασία και συζητήθηκαν οι κοινές δράσεις που πρέπει να λάβουν οι δύο φορείς, προκειμένου να δοθούν αμέσως ριζικές λύσεις στο πρόβλημα. ΚΟΑ και ΚΟΠ ευθυγραμμίζονται στην ανάγκη λήψης δραστικών αποφάσεων, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Τονίστηκαν παράλληλα οι ενέργειες που χρειάζονται προκειμένου η εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου να είναι πιο αποτελεσματική και αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση.
  • Συνάντηση του Ανδρέα Μιχαηλίδη με τον Αλέξανδρο Τσουλόφτα

    Συνάντηση με τον Αλέξανδρο Τσουλόφτα είχε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στα γραφεία του ΚΟΑ. Παρόντες από πλευρά ΚΟΑ ήταν επίσης τα μέλη του ΔΣ Σωτήρης Αδάμου και Ανδρόνικος Ανδρονίκου, ενώ παρευρέθηκε και ο πατέρας του Κύπριου οδηγού και παλιός πρωταθλητής Ανδρέας Τσουλόφτας. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ συνεχάρη τον Αλέξανδρο Τσουλόφτα για την πρόσφατη επιτυχία του στο Ράλλυ Ακρόπολις, όπου τερμάτισε στην ένατη θέση. Του μετέφερε ότι ο Οργανισμός παρακολουθεί με ενδιαφέρον την πορεία του, με την οποία τιμά την Κύπρο στο εξωτερικό, και τον διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνει στο πλευρό του, βοηθώντας τον στο μέτρο του δυνατού. Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΚΟΑ για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης, αναφέρθηκε στο όνειρο που έγινε πραγματικότητα στο Ράλλυ Ακρόπολις και ενημέρωσε την ηγεσία του Οργανισμού για τους επόμενους αγώνες του.
  • Συνάντηση στον ΚΟΑ με την Ομόνοια για το Μακάρειο Στάδιο και το προπονητικό κέντρο

    Συνάντηση με την Διοίκηση της Ομόνοιας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στα γραφεία του ΚΟΑ, όπου ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Οργανισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία της ομάδας της Λευκωσίας. Παρόντες από πλευράς ΚΟΑ ήταν επίσης τα μέλη του ΔΣ Ανδρόνικος Ανδρονίκου, Σωτήρης Αδάμου και η Λειτουργός ΚΟΑ Πασχαλίνα Μαγνήτη. Την Ομόνοια εκπροσώπησαν στη συνάντηση ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Δημήτρης Γρηγόρη, ο Πρόεδρος του Σωματείου Μάριος Αργυρίδης, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας Ανδρέας Δημητρίου και ο Αρχιτέκτονας Γιώργος Μιχαήλ. Στη συνάντηση συζητήθηκε το αίτημα της Ομόνοιας για ανακατασκευή και χρήση του Μακαρείου Στάδιου, αλλά και το θέμα της χορηγίας για το προπονητικό κέντρο της ομάδας. «Συναντηθήκαμε με την Διοίκηση της Ομόνοιας και ανταλλάξαμε απόψεις για δύο σημαντικά θέματα που την αφορούν, το προπονητικό κέντρο και το Μακάρειο Στάδιο. Για το προπονητικό προχωρούν οι διαδικασίες, έχουν ετοιμαστεί σχέδια και προτάσεις που θα μελετηθούν από τον Οργανισμό. Για το Μακάρειο Στάδιο ενημερώσαμε την Διοίκηση της Ομόνοιας ότι έχουμε αποταθεί στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο ζήτησε νομική γνωμάτευση από την Γενική Εισαγγελία», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ μετά το τέλος της συνάντησης, προσθέτοντας πως «αυτό ισχύει και για το Στέλιος Κυριακίδης». «Έχουμε ξεκαθαρίσει στην Ομόνοια ότι δεν είμαστε αρνητικοί στην πρόταση αυτή, η οποία περιλαμβάνει και τις χορηγίες του Οργανισμού. Όταν ολοκληρωθούν όλες αυτές οι διαδικασίες, η τελική απόφαση θα πρέπει να είναι του Υπουργικού Συμβουλίου», κατέληξε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, διευκρινίζοντας ότι η ομάδα της Λευκωσίας ζητά την χορηγία που δικαιούται για το γήπεδο, αναλαμβάνοντας η ίδια τα υπόλοιπα έξοδα, αλλά και ότι αν προχωρήσουν οι διαδικασίες, η χρήση του Μακαρείου θα γίνει με ενοικιαγορά.
  • Συνάντηση στον ΚΟΑ με Πάφο, Ακρίτα και ΓΣΚ

    Η ηγεσία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού υποδέχτηκε στον ΚΟΑ τους εκπροσώπους της Πάφου FC, του Ακρίτα Χλώρακας και του Γυμναστικού Συλλόγου Κόροιβος (ΓΣΚ) με στόχο την εξεύρεση εφικτής και κοινά αποδεκτής λύσης για την κατασκευή του ταρτάν χωρίς τη διακοπή διεξαγωγής αγώνων στο «Στέλιος Κυριακίδης», την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Αντιπρόεδρος Κωστάκης Κουκκουλλής, τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Ανδρόνικος Ανδρονίκου, Κάλλη Χατζηιωσήφ, Μιχάλης Ιωάννου και Σωτήρης Αδάμου, καθώς και η Γενική Διευθύντρια Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη και ο Νομικός Σύμβουλος του Οργανισμού Σωτήρης Σαμψών, συνάντησαν τον Γενικό Διευθυντή της Πάφου Χάρη Θεοχάρους, τον Γενικό Διευθυντή του Ακρίτα Χλώρακας Νικόλα Λιασίδη, τον Πρόεδρο του ΓΣΚ Δήμο Καλλινίκου, τον βοηθό ταμία του ΓΣΚ Γιώργο Γεωργίου, καθώς και τον Λίνο Τσοκκά που εκπροσώπησε τον Δήμο Πάφου. Από πλευράς ΚΟΑ ήταν επίσης παρόντες οι λειτουργοί Πασχαλίνα Μαγνήτη, Λουκία Γιαβρή και Κυριάκος Χατζηβασιλείου. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ εξήγησε στους παρευρισκόμενους πως επιθυμία του Οργανισμού είναι να βρεθεί μία λύση που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές, χωρίς να χαθεί το κονδύλι που έχει εγκριθεί για το 2022 για το ταρτάν του «Στέλιος Κυριακίδης». Οι εκπρόσωποι της Πάφου και του Ακρίτα που χρησιμοποιούν το γήπεδο για τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια και οι εκπρόσωποι του ΓΣΚ που το χρησιμοποιεί για τις προπονήσεις των αθλητών του στίβου πρότειναν κάποιες λύσεις, οι οποίες θα συζητηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ για να ληφθεί οριστική απόφαση.
  • Συνάντηση του Ανδρέα Μιχαηλίδη με τον Μάρκο Τσαγγαρά

    Συνάντηση με τον Μάρκο Τσαγγαρά είχε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του ΚΟΑ. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Κωστάκης Κουκκουλλής και τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Ανδρόνικος Ανδρονίκου, Χρίστος Νεοφύτου, Κάλλη Χατζηιωσήφ και Έλενα Παπακώστα. Ο Μάρκος Τσαγγαράς είχε ανοίξει τον χορό των κυπριακών μεταλλίων στους πρόσφατους Μεσογειακούς Αγώνες με το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στα -67 κιλά, πανηγυρίζοντας το πρώτο μετάλλιο σε Μεσογειακούς για το καράτε. Ο νεαρός αθλητής, ο οποίος συνοδευόταν από τους γονείς του, ευχαρίστησε τον ΚΟΑ για τη στήριξη που έχει λάβει από τον Οργανισμό, αλλά εξέφρασε και την ανησυχία του μετά την αφαίρεση του καράτε από τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024. Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού τον συνεχάρη για τις επιτυχίες του και τον διαβεβαίωσε ότι ο ΚΟΑ θα συνεχίσει να τον στηρίζει για να συνεχίσει απερίσπαστος την προσπάθειά του για νέες διακρίσεις.
  • Συνάντηση στον ΚΟΑ με την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων

    Συνάντηση με την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΚΟΑ την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου. Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης υποδέχτηκε την Αρχή, μαζί με τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Σωτήρη Αδάμου και Ανδρόνικο Ανδρονίκου και την λειτουργό του Οργανισμού Παναγιώτα Τάμπα. Από την πλευρά της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων παρευρέθηκαν στη συνάντηση ο Πρόεδρος της Αρχής Γιώργος Καρράς, τα μέλη της Αρχής Βασίλης Γιωργαλλάς, Πασχαλίνα Μαγνήτη και Αυγή Νεοκλέους και ο πολιτικός μηχανικός της Αρχής Ιορδάνης Χιδίρογλου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα της αδειοδότησης των σταδίων, ζητήματα που αφορούν την κάρτα φιλάθλου, ενώ αναλύθηκε η κατάσταση των ανοιχτών και κλειστών γηπέδων α’ κατηγορίας, με ιδιαίτερη αναφορά στα ποδοσφαιρικά γήπεδα που χρήζουν επιδιορθώσεων. Επισημάνθηκε, τέλος, η ανάγκη για συνέχιση της στενής συνεργασίας των δύο Οργανισμών προς επίλυση των όποιων προβλημάτων παρουσιάζονται.
  • Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ τίμησε τον Νικόλα Αντωνίου για τις επιτυχίες του

    Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Κωστάκης Κουκκουλής και τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Ανδρόνικος Ανδρονίκου, Ανδρέας Μυλωνάς, Κάλλη Χατζηιωσήφ και Έλενα Παπακώστα υποδέχτηκαν τον Νικόλα Αντωνίου και τον προπονητή του Σταύρο Μιχαηλίδη στα γραφεία του ΚΟΑ, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου. Ο Κύπριος πρωταθλητής κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο και το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. ελεύθερο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων που έγινε στο Περού στις αρχές του μήνα, ενώ τον Ιούλιο είχε πανηγυρίσει το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. ελεύθερο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων. Ο ΚΟΑ τον υποδέχτηκε στα γραφεία του, μαζί με τον προπονητή του Σταύρο Μιχαηλίδη, παλιό πρωταθλητή στην κολύμβηση, για να τους συγχαρεί για τις τεράστιες διακρίσεις τους. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ τόνισε στον Νικόλα Αντωνίου ότι ο Οργανισμός είναι υπερήφανος που τον στηρίζει έμπρακτα μέσα από τους σχεδιασμούς του όλα αυτά τα χρόνια και τον διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει να τον στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να μπορεί απερίσπαστος να επικεντρώνεται στην προετοιμασία και τους αγώνες του. «Με πολύ μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα τον πρωταθλητή μας Νικόλα Αντωνίου και τον προπονητή του Σταύρο Μιχαηλίδη για να τον συγχαρούμε για τις πολύ μεγάλες επιτυχίες του, αλλά και να τον ευχαριστήσουμε που μας έδωσε τόσο μεγάλη χαρά. Ο Νικόλας είναι δικό μας παιδί κυριολεκτικά, αφού τον έχουμε μεγαλώσει, ανήκει στους σχεδιασμούς μας, όπως και ο προπονητής του, και γι’ αυτό νιώθουμε πολύ μεγάλη περηφάνια για τις διακρίσεις του. Θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά του ανελλιπώς, θέλουμε αυτό το μεγάλο ταλέντο που έχει βγάλει η Κύπρος μας να συνεχίσει ν’ ανοίγει τα φτερά του», δήλωσε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης. Ο Νικόλας Αντωνίου ευχαρίστησε τον ΚΟΑ για τη στήριξη που του παρέχει από την αρχή της καριέρας του: «Ήρθαμε εδώ για να πανηγυρίσουμε μαζί τα τρία μετάλλια που πήρα, γιατί η προσπάθεια ήταν ομαδική, και να ευχαριστήσουμε τον ΚΟΑ για τη βοήθεια που μας παρέχει, αφού ήταν δίπλα μου από την αρχή». Ο προπονητής του Σταύρος Μιχαηλίδης είπε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο και το ΔΣ του ΚΟΑ. Ήρθαμε εδώ, γιατί πιστεύουμε ότι μαζί τα κερδίσαμε τα μετάλλια. Νιώθουμε ότι είμαστε μεταξύ φίλων. Είμαστε μόλις δύο χρόνια μακριά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και θέλουμε σε δύο χρόνια να είμαστε πάλι εδώ για να δεχόμαστε τα συγχαρητήρια του Οργανισμού».
  • Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης επισκέφτηκε τον Λόχο Αθλητών

    Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης επισκέφθηκε τον Λόχο Αθλητών στη Λευκωσία το πρωί της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου. Παρόντες ήταν επίσης τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Ανδρόνικος Ανδρονίκου και Σωτήρης Αδάμου, καθώς και οι Λειτουργοί ΚΟΑ Πάρις Αβρααμίδης και Χρίστος Παπαπέτρου. Την αντιπροσωπεία του ΚΟΑ υποδέχτηκαν ο Αντισυνταγματάρχης Φίλιππος Λάρκος και η Λοχαγός Πεζικού Παναγιώτα Τσιάουκκα. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού είχε την ευκαιρία να επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις, η ανακαίνιση των οποίων από τον ΚΟΑ ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, αλλά και να αφουγκραστεί όσα απασχολούν τους αθλητές του Λόχου, οι οποίοι συνδυάζουν την στρατιωτική θητεία με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους. «Θέλω να γνωρίζετε ότι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού ενδιαφέρεται πάρα πολύ για εσάς. Αισθανόμαστε αυτόν τον χώρο και δικό μας χώρο. Ο Λόχος Αθλητών είναι ο Λόχος των αθλητών μας. Η επιλογή γίνεται με αυστηρά και αξιοκρατικά κριτήρια για να είστε εδώ. Είσαστε η ελίτ και θα πρέπει να το αποδεικνύετε με την προσπάθειά σας, με την προπόνησή σας, με τη συνέπειά σας. Μην ξεχνάτε ότι πρώτα είστε στρατιώτες και θα πρέπει να είστε σωστοί. Προχωρήσαμε στην ανακαίνιση του κτηρίου, γιατί θέλουμε να είστε σε καλές συνθήκες. Καλή θητεία και καλή επιτυχία στα αθλήματά σας», είπε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ στον χαιρετισμό του προς τους αθλητές του Λόχου.
  • Σε σύσκεψη με τον Γ.Γ. Αθλητισμού της Ελλάδας η ηγεσία του ΚΟΑ

    Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης και η Γενική Διευθύντρια Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη βρίσκονται από σήμερα στην Αθήνα, κατόπιν πρόσκλησης του Υφυπουργού Αθλητισμού της Ελλάδας Λευτέρη Αυγενάκη και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά. Μαζί τους και το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Ανδρόνικος Ανδρονίκου. Το πρωί της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με επικεφαλής τον κ. Μαυρωτά με κύριο αντικείμενο συζήτησης την λειτουργία των αθλητικών σωματείων. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το σύστημα εγγραφής, αναγνώρισης και ελέγχου των αθλητικών σωματείων, καθώς επίσης και τη δημιουργία προτύπου καταστατικού των αθλητικών ομοσπονδιών και μητρώου αθλητικών σωματείων. Με την ευκαιρία της παρουσίας της τριμελούς αντιπροσωπείας του ΚΟΑ στην Αθήνα, ο Πρόεδρος του Οργανισμού, η Γενική Διευθύντρια και το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ είναι επίσης προσκεκλημένοι στην έναρξη του δημοφιλούς και διεθνώς αναγνωρισμένου Ράλλυ Ακρόπολις και στην υπερειδική διαδρομή Super Special Stage, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο OAKA το βράδυ της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου.
  • Επίσκεψη του τζουντόκα Γιάννη Αντωνίου στον ΚΟΑ

    Μία ευχάριστη επίσκεψη δέχτηκαν στα γραφεία του ΚΟΑ ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης και τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Σωτήρης Αδάμου και Ανδρόνικος Ανδρονίκου την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022. Ο αθλητής του τζούντο Γιάννης Αντωνίου και ο πατέρας του επισκέφτηκαν τα γραφεία του ΚΟΑ και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ και τα μέλη του Συμβουλίου, ένα μήνα μετά τη μεγάλη επιτυχία του στο Φεστιβάλ Νέων που διεξήχθη στη Σλοβακία, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα +90 κιλά. Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης συνεχάρη τον νεαρό τζουντόκα για τις συνεχείς διακρίσεις του, αφού είχε προηγηθεί και το χάλκινο μετάλλιο στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στην αρχή του καλοκαιριού. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Γιάννης Αντωνίου έφυγε από την Κύπρο στα 16,5 χρόνια του, προκειμένου να εγκατασταθεί στην Τιφλίδα της Γεωργίας, μακριά από την οικογένειά του, ώστε να προπονείται με τον Γεωργιανό προπονητή του. Απόφαση που συνέβαλε τα μέγιστα στην εξέλιξή του, όπως μαρτυρούν και οι συνεχείς επιτυχίες του.
  • Συνάντηση στον ΚΟΑ με την Ανόρθωση

    Συνάντηση με την ηγεσία του Σωματείου της Ανόρθωσης είχαν στα γραφεία του ΚΟΑ ο Πρόεδρος και η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών επισκέψεων των Σωματείων στον Οργανισμό, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης και η Γενική Διευθύντρια Μαίρη Παπαμιλτιάδη υποδέχτηκαν στα γραφεία του ΚΟΑ τον νέο Πρόεδρο του Σωματείου της Ανόρθωσης Ευγένιο Χαμπουλλά και τον Εκτελεστικό Σύμβουλο του Συλλόγου Μιχάλη Νεοφύτου. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν το Σωματείο της Ανόρθωσης, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων.
  • Συνάντηση στον ΚΟΑ με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέα Μιχαηλίδη είχε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου την Τρίτη 30 Αυγούστου. Στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Οργανισμού παρευρέθηκαν επίσης τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Σωτήρης Αδάμου και Έλενα Παπακώστα και η λειτουργός Αυγή Νεοκλέους, ενώ τον κ. Ζαννέττου συνόδευε η Δημοτική Μηχανικός Γιολάντα Παπανικολάου. Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας ζήτησε τη συνάντηση προκειμένου να συζητηθεί με την ηγεσία του ΚΟΑ ο τρόπος αξιοποίησης και χρήσης του Αθλητικού Κέντρου Αγίας Νάπας.
  • Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ τίμησε τον Υπαρχηγό του ΓΕΕΦ Κώστα Χρυσηλίου

    Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης υποδέχτηκε στα γραφεία του ΚΟΑ τον Υπαρχηγό του ΓΕΕΦ Κώστα Χρυσηλίου ο οποίος αφυπηρετεί, προκειμένου να τον τιμήσει για την προσφορά του και να τον ευχαριστήσει για τη συνεργασία τους. Στη συνάντηση που έγινε την Τρίτη 30 Αυγούστου παρευρέθηκαν και τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Σωτήρης Αδάμου, Μιχάλης Ιωάννου και Έλενα Παπακώστα. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτέλεσε ως Υπαρχηγός του ΓΕΕΦ και τον ευχαρίστησε θερμά για την αγαστή σχέση που είχαν όλα αυτά τα χρόνια. Στάθηκε ιδιαίτερα στα οφέλη του νόμου περί φυγοστρατίας που είναι σε ισχύ από το 2019 και τόνισε τη σημασία της παρουσίας του Λόχου Αθλητών σε όλες τις πόλεις πλέον και όχι μόνο στη Λευκωσία, προκειμένου οι στρατεύσιμοι αθλητές να έχουν τη δυνατότητα να αθλούνται απερίσπαστοι. Από την πλευρά του ο Υπαρχηγός του ΓΕΕΦ Κώστας Χρυσηλίου ευχαρίστησε τον ΚΟΑ και προσωπικά τον Πρόεδρό του για τη στήριξη που έλαβε κατά τη διάρκεια της θητείας του και για την κοινή πλεύση που υπήρχε στα θέματα που άπτονται του αθλητισμού.
  • Στα γραφεία του ΚΟΑ αντιπροσωπεία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τζούντο

    Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τζούντο επισκέφτηκε τα γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη και το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Σωτήρη Αδάμου. Συγκεκριμένα στα γραφεία του ΚΟΑ βρέθηκαν ο τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Χρίστος Χριστοδουλίδης και οι τζουντόκα Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι, Πέτρος Χριστοδουλίδης και Οδυσσέας Γεωργάκης. Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης συνεχάρη τους αθλητές για τις σπουδαίες επιτυχίες τους στους πρόσφατους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες και ιδιαίτερα τον Γιώργο Μπαλαρτζισβίλι που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 66 κιλών. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την προετοιμασία των αθλητών.
  • Συνάντηση στον ΚΟΑ για τον Ναυτικό Όμιλο Κερύνειας

    Συνάντηση στα γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 19 Ιουλίου σχετικά με τον Ναυτικό Όμιλο Κερύνειας. Οι βουλευτές του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστόφιας και Νίκος Κέττηρος βρέθηκαν στον ΚΟΑ μαζί με τον επικεφαλής του Γραφείου Προσφύγων Γιώργο Βασιλείου και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Ανδρέα Μιχαηλίδη. Παρόντες ήταν επίσης το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Ανδρόνικος Ανδρονίκου, ο προϊστάμενος του αγωνιστικού αθλητισμού Πάρις Αβρααμίδης, ο προϊστάμενος του ΑΣΥΑ Ανδρέας Μαρκίδης και η υπεύθυνη για το ανθρώπινο δυναμικό Φρόσω Μανωλίδου. Αντικείμενο της συζήτησής τους ήταν η βιωσιμότητα του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας, ο οποίος χρειάζεται οικονομική ενίσχυση αλλά και μεταφορά σε άλλο τόπο. Τονίστηκε η τεράστια σημασία που έχει η διατήρηση του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας και αναζητήθηκαν τρόποι όπως βοηθηθεί για να παραμείνει ζωντανός, συνεχίζοντας τη μεγάλη προσφορά του.